Autor |
RE: Wyspa |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 19-03-2016 19:33 |
|
|
/
Cóż... - Riley zastanawiała się, jak wytłumaczyć bratu tak prostą rzecz. Postawił przed nim szklanki i nalał do obu burbonu. Rozsiadł się na krześle i pociągnął łyk, uważnie przyglądając się bratu.
Ujmę to tak... jeśli ty chcesz przez resztę życia walić konia, to nie mój interes. Ale ja nie zamierzam - powiedział i zamrugał oczami, uśmiechając się tak: klik
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/maze_logo_av[34].png)
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 19-03-2016 19:36 |
|
|
Mogłem się tego spodziewać.
Wziąłem głęboki oddech, żeby zachować spokój i jak najdokładniej przedstawić swoje podejrzenia. Wolałem nie nawiązywać do kościotrupa leżącego na korytarzu, gdyż wtedy z rozmowy mogłyby wyjść nici.
- Nie, Dog. Mam do Ciebie inne pytanie. Pamiętasz, gdy byliśmy w takiej dziwnej jaskini, w której znajdowało się jakieś koło? Nie masz wrażenia, że ten mechanizm przypominał trochę dźwignię ze skarbca? - zacząłem i gdy tylko Mulder chciał się odezwać, przerwałem mu, aby od razu wyjaśnić, skąd te podejrzenia. - Bo widzisz, przed chwilą rozmawiałem z Tobym w skarbcu. Nie wiem czemu, ale kuli coś w jego ścianie tak, że chyba zrobili dziurę na wylot. Zapytałem go, o co chodzi z tymi podróżami w czasie, na co on mi odpowiedział, że jesteśmy w innym czasie, niż wszyscy sądzimy. Otóż wydawało mi się, że po prostu przenieśliśmy się w czasie o kilkanaście lat wprzód - takie słowa mógł powiedzieć tylko fizyk relatywistyczny, ale nie przejmowałem się tym, jak to brzmi, wszak rozmawiałem z agentem FBI widzącym wszędzie ingerencję kosmitów, więc mówiłem jak jeden wariat do drugiego - ale spójrz na to miejsce. Jest zadbane, lecz wygląda na staromodne. Co jeśli tak naprawdę cofnęliśmy się w czasie wcześniej, a teraz wróciliśmy do teraźniejszości? Niestety mam strasznie luki w pamięci, ale kojarzę, że tam były jakieś rysunki, które pojawiały się i znikały... No i pamiętasz słowa tego doktorka z filmiku instruktażowego. "Nie jest ważne, jak otworzycie skarbiec, lecz kiedy" - zacytowałem z pamięci i w końcu umilkłem.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
adi1991
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 19-03-2016 19:37 |
|
|
Alayne tymczasem siedziała i szlochała w łazience. Przez chwilę w tej samej była Iren, ale tylko zwróciła jej kotlety co dobrze o nich chyba nie świadczyło po czym wyszła. Montand dalej jednak siedziała na miejscu zastanawiając się czy już nie czas porozmawiać szczerze z Tobym. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 19-03-2016 19:45 |
|
|
Stanęłam przed skarbcem i wzięłam głęboki oddech, po czym weszłam do środka. Po mechanizmie nie było już śladu, tak samo jak po całym pomieszczeniu. Toby'ego nie było, Nicka też nie, ale ja postanowiłam iść dalej w głąb tej pseudojaskini. Momentalnie zrobiło mi się cieplej. |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/photo[4].jpg)
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 19:49 |
|
|
Nagle te dziwne dopiski na mapie zaczęły mieć sens....
- Tak, to całkiem możliwe. - nie odzyskał jeszcze do końca przytomności umysłu po zamroczeniu. (wczoraj przejrzałem posty pobieżnie nie ogarnąłem jeszcze dokładnie postów z bunkrem)
-Widziałem gdzieś napisy, nie mam pojęcia w której rzeczywistości, gdzie, czy to było przed przekręceniem koła, czy po naciśnięciu wajchy... "Skarbiec zapieczętowany przez doktora Mżawkę w roku 198..." drugim? pierwszym?, nie pamiętam dokładnie. I pod tym napisem było też coś o kluczach... że wywieziono je na drugą wyspę... - Mulder skłamał co do źródła tej rewelacji, ale liczył że może Francis zdoła wyciągnąć z tego jakieś wnioski. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 19:49 |
|
|
- A ja myślę, że mojego brata stać na coś lepszego niż dziwkę. - odpowiedział, obracając szklankę palcami. Riley ostatni raz w ten sposób zachowywał się gdy poznał swoją byłą żonę. Też na początku był w nią zapatrzony i dopiero małżeństwo uświadomiło mu jaką głupotę popełnił. Nigdy nie nadawał się do życia z kobietą, ba, nie potrafił nawet zrobić sobie z nią dzieciaka. Musiał jak najszybciej mu przeszkodzić by nie popełnił kolejnego błędu. - Pamiętasz jak ostatnio na obiedzie u Iren przyniosłem butelkę jej ulubionego czerwonego wina? Jak myślisz, skąd wiedziałem że akurat takie lubi? Otóż odpowiem Ci, bracie. Dwa dni wcześniej zjedliśmy romantyczną kolację, a potem bzykałem ją tak, że jęczała jak zarzynana świnia. - powiedział z ciekawością obserwując reakcję brata. - Kilka godzin temu, gdy Toby rzucił Iren, ta postanowiła znaleźć sobie nowego chojraka. Sam zresztą widziałeś jak patrzyła na naszego Nicka. Jestem pewny, że grzmocili się w jednej z komórek gdy Ty byłeś zajęty ściganiem Toby'ego. I teraz, gdy i Scott jej nie chciał, zjawiasz się Ty. Naprawdę chcesz być z dziwką, którą miała połowa Dharmy? Naprawdę chcesz być jej przydupasem, Riley?
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 19-03-2016 19:51 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 19:57 |
|
|
W jaskini jednak nic nie było, nie czułam nic prócz gorąca i odgłosu czegoś w rodzaju starej lodówki. Było jednak ciemno, a ja bałam się iść sama, więc wróciłam do pokoju z kasetami w poszukiwaniach czegokolwiek, co mogłoby mi pomóc znaleźć odpowiedzi na moje pytania. Nie wiedziałam, że gdzieś niedaleko Dog i Francis robią to samo, a Gaven pierdoli jakieś farmazony o mnie... |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Administrator
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:05 |
|
|
Riley wiedział, że Iren to dziwka. Sam przecież ją tak nazwał. Sądził nawet, że to właśnie ułatwi mu sprawę. Wcześniej była zbyt niedostępna. Te słowa jednak zabolały, do tego tak, jak Riley się tego nie spodziewał. W czasie opowieści Gavena, coraz mocniej zaciskał palce na szklance.
Nie nazywaj jej tak! - ryknął Boyd, zrywając się z krzesła i przewracając je z hukiem, po czym rzucił w brata szklanką z burbonem. Stał tak nad nim i sapał jak wściekły byk. Sam dopiero co dokładnie w ten sam sposób określił Juhasz, ale jemu wolno.
Ty kogoś ruchałeś??? - zaśmiał jak jak psychol. Sądziłem, że sam wolisz dawać dupy! Widziałem, jak Leigh na ciebie patrzył, pewnie obciągałeś mu kapucyna, kiedy tylko sobie zażyczył!
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:10 |
|
|
Alayne w końcu opuściła łazienkę. Samej zbierało się jej na wymioty, ale powstrzymała się gdyż nie była jak Iren. Ona nie puszczała się i tak na prawdę była w swoim życiu tylko z jednym mężczyzną i do wczoraj myślała, że tak będzie zawsze. Gdy tak chodziła z oddali doszły do jej uszu odgłosy kłótni braci Boyd. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:22 |
|
|
Gaven był przygotowany na wybuch Riley'a i zdążył osłonić się przed szklanką. Był zadowolony, że udało mu się zasiać ziarnko niepewności w bracie. Udało mu się osiągnąć założony cel.
- Matka zawsze nas uczyła, by nazywać wszystko po imieniu. Iren jest dziwką, czy Ci się to podoba czy nie. - odpowiedział, również unosząc głos. Doskonale zdawał sobie sprawę, że z bratem trzeba postępować twardo. Tylko w ten sposób można przemówić mu do rozumu i zyskać szacunek. Podszedł do Riley'a i złapał go za fraki. Spojrzał mu w oczy. Wyglądało to trochę tak jakby właśnie próbował ujeździć rozszalałego byka ( ). - Zastanów się. Doskonale wiesz kim ona jest. Zapomniałeś już co się stało z Twoją byłą żoną? Puszczała się tak samo jak ona. Naprawdę chcesz znowu to przechodzić? - rzucił cały czas przytrzymując brata za kołnierz. - Martwię się o Ciebie. Nie chcę byś był pośmiewiskiem. A tak właśnie się stanie gdy dalej będziesz to ciągnął. Nie chcę, by wszyscy wytykali Cię palcami i opowiadali za plecami jak to nie brali sobie Twojej żonki. Przemyśl to sobie. - tym razem puścił brata. Chwycił butelkę burbonu z blatu kuchni i pociągnął łyk.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:25 |
|
|
Zamiast dokumentów znalazłam jakieś stare papierosy. Wyglądały mniej więcej tak, jak opisywane przez moją matkę komunistyczne fajki sprowadzane z Rosji. Zapaliłam jednego i zacięcie szukałam dalej czegokolwiek mogącego mnie naprowadzić na to, dlaczego tu dalej siedzimy. |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:29 |
|
|
Alayne wolała dalej nie słuchać kłótni braci bo jeszcze ją zobaczą i zaczną wyzywać od dziwek i puszczalskich. Udała się do głównego holu lecz niestety była już tam Iren palącą papierosa. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:33 |
|
|
Popatrzyłam na nią niepewnie, bo stała przez dłuższą chwilę w tej samej pozycji. Zaciągnęłam się i wypuściłam dym z papierosa. - Już Ci przeszło, czy dalej będziemy się na sobie wyżywać? Wychujał nas obie. - powiedziałam, przerzucając kolejny plik papierów.
Edytowane przez panda dnia 19-03-2016 20:33 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:33 |
|
|
Puszczaj mnie! Za kogo ty się uważasz, co?! To ja tu jestem starszy i masz słuchać mnie! - ostatnie słowo wyraźnie podkreślił i pokazał na siebie palcem, na wypadek, gdyby Gaven miał jakieś problemy ze zrozumieniem. Nie zamierzam się z nią żenić, a nawet jeśli to i tak nie jest to twój zasrany interes! I odwal się od mojej żony! Do mojego małżeństwa też się zawsze wpierdalałeś! Podszedł do brata, gdy ten pociągał łyk burbona i objął go ramieniem za kark, dociskając jego głowę do swojej klatki piersiowej. Słyszysz? To nie twój pierdolony interes! Zrozumiałeś?! - zacisnął mocniej ramię na jego szyi. Mów! Zrozumiałeś?!
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:38 |
|
|
- Ty chociaż nie jesteś w ciąży - odparła cicho Alayne patrząc w podłogę. Wiedziała, że Toby ją zdradził ale jest ojcem jej dziecka mimo tego, że puszczał się z Iren na boku. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:43 |
|
|
Miał nadzieję, że Riley pobiegnie teraz do Iren i zrobi jej awanturę. Zamiast tego próbował zademonstrować swoją wielkość. Gaven najpierw próbował się wyrwać jednak nie za bardzo mu to wychodziło. Rozbił więc butelkę burbonu o głowę brata, a gdy uścisk zelżał wyrwał się z jego objęć. Trzymając cały czas ostre resztki szkła z butelki przed sobą, odszedł na bezpieczną odległość.
- Widzisz co zrobiłeś? Zmusiłeś mnie bym zmarnował ostatnią butelkę burbonu! - powiedział dysząc i rzucił z wściekłością w podłogę pozostałym szkłem. - To wszystko jej wina! Wcześniej nigdy byś się ze mną nie kłócił i nie pozwoliłbyś, by zmarnowała się nawet kropelka alkoholu. Omotała Cię wokół palca, taka jest prawda, Riley. Ale masz rację, rób co chcesz. To jest Twoje życie. Idź do tej dziwki i bądź jej przydupasem. Tylko nie mów potem, że Cię nie ostrzegałem. - po tych słowach wyszedł, pozostawiając Riley'a samego z burdelem w kuchni.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 19-03-2016 20:44 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:46 |
|
|
- Co? - spytałam głupio. Oblał mnie zimny pot, bo nie wiedziałam co powiedzieć. Tak, na wyspie był problem z gumkami i tabletkami, ale myślałam, że przywódcy na wyspie nie mają z tym problemu... A może to tylko ja się tak pilnowałam? Jezu, to przecież było nieważne. Toby zalał formę, i nie wiedząc o tym, sypiał ze mną. Poczułam się jak kupa gówna. Gorzej, niż po wszystkich wyzwiskach Boydów razem wziętych. Po dłuższej przerwie, dalej bez odwagi żeby na nią spojrzeć, szepnęłam: - Wiem, że jestem ostatnią osobą do doradzania Tobie w tej sytuacji, ale MUSISZ mu o tym powiedzieć. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:48 |
|
|
Riley także wyszedł z zamiarem odnalezienia Iren. W jego oczach widoczna była wyraźna wściekłość. Po kilku minutach odnalazł Juhasz rozmawiającą z Alayne. Tę drugą od razu zignorował i podszedł prosto do Iren. Złapał ją mocno pod ramię, robiąc jej najpewniej siniaki, i odciągnął od Montand, a następnie popchnął na ścianę. Stanął przed nią, podpierając się pod boki.
Dawałaś dupy mojemu bratu? - zapytał, wypowiadając powoli i wyraźnie każde słowo. Nie spuszczała wzroku z jej twarz, chcąc w ten sposób wyczytać, czy Iren zamierza skłamać.
Edytowane przez Otherwoman dnia 19-03-2016 20:51 |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:50 |
|
|
- Wiem, że muszę - odparła szybko Alayne. - Ale on będzie z pewnością zachwycony bo przecież chcieliśmy obje tego dziecka od dnia praktycznie ślubu, a ja nie chcę by czuł teraz radość.
Po tych słowach wpadł Boyd i rozmowa chyba jest już skończona.
Edytowane przez adi1991 dnia 19-03-2016 20:50 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2016 20:54 |
|
|
zalozmy ze Alayne zdazyla to powiedziec
Kiwnęłam głową z krótkim 'jak chcesz'. To była jej sprawa i powinna to jak najszybciej załatwić.
- Nie. - odpowiedziałam Rileyowi prosto i dosadnie. Miałam już dość tej sytuacji i szczerze mówiąc, widziałam tylko jedno z niej wyjście, mimo że nie miałam obowiązku tłumaczyć się przed kimkolwiek, a już tym bardziej przed Boydem. - Sypiałam - zaznaczyłam to słowo, żeby zapamiętał że można użyć normalnych słów - tylko z Tobym. Jeśli chcesz to sprawdzić, zapytaj któregokolwiek, co mam wytatuowane na lewym żebrze. - dodałam, wzruszając ramionami. Dobrze wiedziałam, że ktokolwiek zobaczyłby, co to jest, na pewno by to zapamiętał.
Edytowane przez panda dnia 19-03-2016 20:56 |
|