Autor |
RE: Wyspa |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:02 |
|
|
- Jeśli tego chcesz Iren to tak. - po chwili zwróciła uwagę na słowa Francisa, które tylko potwierdziły jej przemyślenia o eksperymencie - Sądzę, że nie pozwoliłbyś, nie jesteś zły. Przynajmniej ty. - powiedziała Alayne podkreślając ostatnie słowo. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:09 |
|
|
- Jasne, że chcę. Widziałam, jak zabijacie niewinnych ludzi; widziałam, jak okłamywaliście nas i sprawdzaliście, cały świat musi się o tym dowiedzieć, takich naukowców powinno się karać i zabraniać wykonywania zawodu! |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:28 |
|
|
Mulder się skrzywił. Iren podała dokładnie wszystkie powody, dla których NIE MOGĄ opuścić wyspy.
- Dopóki mordujecie się nawzajem a Wasze badania służą ludzkości to to róbcie... Po prostu nas wypuśćcie. Złożę raport, że nie działo się tu nic niezwykłego... I będziemy kwita. - próbował załagodzić sytuację. |
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Postać: Nick
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:37 |
|
|
- Nikt i tak wam nie uwierzy - odparł tylko spokojnie Nick, który od dłuższej chwili przysłuchiwał się rozmowie - Myślicie, że ktoś uwierzy wam w takie ktoś, a nawet jeśli to kogoś to obejdzie? Myślicie, że taka organizacja, którą stać na utrzymywanie takiej placówki działa tylko tutaj? Prędzej uznają was za wariatów. - Scott nie miał wątpliwości. Dharma może i pozwoli żyć im w spokoju, ale już zawsze będą obserwowani. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:41 |
|
|
Gaven, wmieszany w tłum, przyglądał się jak Mulder, a potem Francis wchodzą przez jakieś drzwi. Z pewnością była już tam znaczna większość ludzi wplątanych w chore gierki Dharmy. Boyd musiał coś wymyślić by powstrzymać tych psychopatów, którzy ciągle wykorzystują ludzi do swoich badań. Po kilku chwilach ruszył w kierunku doku.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:46 |
|
|
- Mimo wszystko spróbuję, nie mam innego wyjścia. Tutaj nie ma nikogo, komu bym wierzyła i ufała. Chcę wrócić do domu. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:50 |
|
|
Riley był przybity. Skoro to mistyfikacja, to jego mordetstwo nie ujdzie mu plazem. Co gorsze, Gaven takze ma w takim razie klopoty. Co powiedzialaby ich matka, gdyby dowiedziala sie, ze jej ukochany synek zszed na zla droge? Najpewniej kompletnie by sie zalamala. Riley poczul smutek na te mysl. I zatesknil za matka. Chcialby ja zobaczyc, ale to pewnie nigdy nie nastapi. Chyba ze zobaczy ja na sali sadowej...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:52 |
|
|
- Łódź będzie gotowa za 3 godziny, jak załadują wszystko na jej pokład - rzekła Alayne po czym obróciła się na pięcie i odeszła. Choć się tego spodziewała przykro jej było, że wszyscy uważają ją za złą osobę. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 13-03-2016 21:54 |
|
|
Wiedziałeś? Wiedziałeś, że nas okłamują?
- Czy wiedziałeś, pytam się! - wydawało mi się, że cały czas pytam ciebie, podczas gdy w rzeczywistości potrząsałem Nickiem, trzymając go za fraki.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 22:08 |
|
|
Choć się tego spodziewała przykro jej było, że wszyscy uważają ją za złą osobę.
Gaven tymczasem wszedł do doku, w którym znajdowali się już prawie wszyscy. Ku jego niezadowoleniu brakowało Alayne, jednak jej brak rekompensowała obecność Scotta. Wzrokiem omiótł pomieszczenie i zatrzymał się na swoim bracie. Znowu go zamknęli?
- Oczywiście, że o wszystkim wiedział. Jest takim samym kłamcą i mordercą jak reszta. - rzucił w stronę Franka, który w amoku zaczął szarpać Nicholasa.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 13-03-2016 22:09 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 22:08 |
|
|
- Daj mu spokój... - powiedziałam łamiącym się głosem w stronę Francisa. Byłam wstrząśnięta. To wszystko na nic. Wszystko, od przyjazdu tutaj, przez projekt, wydarzenia po śmierci Stiga... Boże. Straciłam 2 lata życia. |
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Postać: Nick
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 22:09 |
|
|
- Koleś, weź się odwal - Nick odepchnął od siebie Hawkinga uznając, że to jakiś kolejny psychiczny. Oddalił się jak najdalej mógł dochodząc do skrzynek i przyglądając się im. Cały czas zastanawiał się też gdzie jest mąż Alayne. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 13-03-2016 22:27 |
|
|
Dlaczego krzyczę na Nickolasa, zamiast na Ciebie?
- Gaven - odpowiedziałem, gdy usłyszałem jego głos. Zostawiłem Nicka w spokoju i podszedłem do lekarza dość blisko. Czułem, że zaczynam się pocić, a oczy strasznie mnie piekły. Czyżbym wziął coś, czego nie pamiętam? Może w końcu odważyłem się poprosić Gavena o dawkę?
- Przyjrzyj mi się. Wydaje mi się, że utraciłem pamięć z kilku ostatnich dni. Nie pamiętam szczegółów. Wiesz coś o tym? Czy może... dałeś mi coś? - zapytałem sugestywnie.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 22:46 |
|
|
Alayne usiadła przy ścianie nie wiedząc co robić. Z jednej strony nie mogła trzymać ich tutaj wbrew ich woli, z drugiej ta cała ucieczka tak rozchwianych w większości osób mogła źle się skończyć. Po chwili zaczęła ukradkiem spoglądać na przykutego do rury Boyda. Miała już pewien pomysł co z nim zrobi. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 22:51 |
|
|
- Oczywiście, że nie. - odpowiedział Francisowi. Owszem, jeszcze przed całym tym zamieszaniem podawał Arabowi jakieś tabletki na polecenie Stiga, niby na dobry sen, ale nigdy nie dowiedział się co to tak naprawdę jest. Stig zapewnił go osobiście, że Hawkingowi nic się nie stanie, a lekarstwa miały wpłynąć kojąco na organizm Francisa. Najwidoczniej nie było to prawdą, jednak Gaven postanowił przemilczeć, że przyłożył do tego rękę. - To oni Ci to zrobili. Wykorzystują nas do swoich badań.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 23:00 |
|
|
- Ktoś wraca ze mną? - spytałam wszystkich w pomieszczeniu. |
|
Autor |
Toby
Użytkownik
Postać: Toby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 23:06 |
|
|
- Co się tutaj dzieje? - w pomieszczeniu pojawił się Toby. Miał na sobie czarny kombinezon Dharmy z logiem stacji nr. 5. Po tonie jego głosu i minie mogliście zauważyć, że jest on dośc mocno wkurzony. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 23:12 |
|
|
- Alayne właśnie nam powiedziała, że wszyscy nas wkręcacie i pozwoliła nam wrócić do domów, tak w skrócie. |
|
Autor |
Toby
Użytkownik
Postać: Toby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 23:17 |
|
|
- Nic z tego. Nigdzie nie popłyniecie dopóki nie wyjaśnicie mi kto z was zabił Spooka i puścił z dymem moje mieszkanie. Może to ty Iren, co? - Toby podszedł do kobiety wściekle się na nią patrząc. Może i wydawała się najbardziej świętoszkowata z tej całej bandy, ale z pewnością miała coś za uszami i nawet jego sympatia do kobiety nie sprawi, że jej odpuści. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 13-03-2016 23:20 |
|
|
- Sprawdź kamery, byłam wtedy już na zewnątrz z Nickiem. - odburknęłam do Toby'ego. No jeszcze tego brakowało, żeby mnie tu uwięził 3 godziny przed odpłynięciem łodzi. |
|