Autor |
RE: Wyspa |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 18:42 |
|
|
Podczas szamotaniny z Mulderem nieopatrznie rozerwał on lekko koszulę i koszulkę pod nią jaką miał na sobie Spook. Gdyby bliżej się przyjrzeć moglibyście dostrzec okrągłe sińce na jego klatce piersiowej. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 20:51 |
|
|
- Jeśli masz rację to trzeba coś zrobić by przestali to robić. Nie jesteśmy ich marionetkami, nie zamierzam skakać jak mi zagrają. - odpowiedział, zerkając na koło w ścianie. Jeśli Scott ma rację to całkowicie musieli zmienić swoje zachowanie. Pokazać im, że nie można z nimi tak pogrywać. - Zaprowadź mnie do Spooka. Chcę go zobaczyć na własne oczy.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Postać: Nick
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 20:58 |
|
|
- No to chodźmy - odpowiedział Nick po czym ruszył na górę nie oglądając się na koło. Przez głowę przeszła mu tylko myśl, że musi to wrócić gdy nikogo tu nie będzie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:07 |
|
|
Riley nie zamierzał się bliżej przyglądać klacie Spooka, bo nie był pedałem. Zaprowadził go z powrotem do krzesła, posadził i przywiązał do oparcia.
Iren, przygotuj jakiś prowiant na drogę - polecił kobiecie zadanie godne jej płci. Niedługo wyruszymy, a być może będziemy płynąć kilkanaście dni.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Postać: Spook
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:10 |
|
|
- Przepraszam bardzo państwa, a jak chcecie opuścić tą wyspę? Wpław? - odparł Spook, który postanowił nieco zmienić taktykę skoro i tak ma przerypane. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:25 |
|
|
- Zaraz, zaraz. Boyd, zwiąż Spooka jeszcze raz. Chcę coś sprawdzić
Edytowane przez panda dnia 11-03-2016 21:26 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:30 |
|
|
Riley nie lubił, kiedy ktoś mu rozkazywał, a tym bardziej, jeśli robiła to kobieta.
Jest dobrze wiązany - odpowiedział. Ja go przypilnuję.
/nie rozwiązuj go zanim nie przyjdzie Nick z Gavenem ;p
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:30 |
|
|
- Musi być tu jakaś łódź na wypadek, gdyby trzeba było ewakuować wyspę... - powiedział Mulder. - A jeśli nawet nie uda się znaleźć łodzi to grzecznie pokażesz nam miejsce z działającą łącznością na zewnątrz....
Wtem Mulder pacnął się w czoło.
- Zaczekajcie chwilę. - powiedział i pobiegł do swojego domku. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:32 |
|
|
- Dobra, leć. - mruknęłam do Muldera. - Spook. Riley zrobi Ci bardzo brzydkie rzeczy, jeśli nie powiesz nam, co Ci się stało w klatkę.
|
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:34 |
|
|
- Nie ma żadnej łodzi gdyż nikt nie musi ewakuować wyspy, a nasza łódź, którą tu przypłynęliście jest obecnie gdzieś na Morzu Czerwonym.
Wtedy jednak Iren zaczęła go lekko macać i zadała dziwne pytanie lecz Spook odpowiedział tylko:
- Uczulenie na pyłki.
/Mulder oczywiście nie może znaleźć żadnej działającej rzeczy co mu pozwoli na kontakt ze światem zewnętrznym/
Edytowane przez Spook dnia 11-03-2016 21:35 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:39 |
|
|
- Mówisz do biologa, skarbie. To nie wygląda jak pokrzywka, a o tej porze roku tutaj nic nie pyli.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:40 |
|
|
Kłamie. Zawsze jest łódź na wypadek potrzeby ewakuacji - odburknął. Riley może nie był szeroko obeznany ze światem, ale wiedział, że we wszystkich bazach, na wszystkich platformach i statkach, zawsze jest przynajmniej jedna łódź, pełniącą tę samą rolę, co młotek w każdym autobusie, czy butla z pianą w każdej instytucji.
|
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:44 |
|
|
Spook zaczerwienił się na odpowiedź Iren choć przyszło mu po chwili do głowy, że jego zaczerwienienie na twarzy może mu pomóc.
- Dostałem tego podczas zabawy z pewną dziewczyną. Chyba nie muszę tłumaczyć, że niektórzy ludzie w takich sytuacjach robią różne rzeczy, o których biolodzy mogli nie słyszeć. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:47 |
|
|
No kurwa. Jak nigdy chciałam mu dać w mordę! Teraz już wiem jak Boyd czuje się na co dzień jak mnie widzi, biedaczyna...
- Ta dziewczyna ma na imię Stig? - odparowałam zdenerwowana.
|
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:49 |
|
|
- A co cię obchodzi z kim sypiam Iren? Zresztą do cholery co to ma znaczyć? - po tych słowach spojrzał na swe więzy próbując ruszyć rękoma. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-03-2016 21:57 |
|
|
Riley się roześmiał na słowa Iren o Stigu.
Lepiej gadaj, gdzie łódź, bo zaraz będziesz miał taką "wysypkę" na mordzie - odezwał się do niego, uważnie obserwując, próby uwolnienia z więzów.
|
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Postać: Nick
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 22:00 |
|
|
Tymczasem do domku Iren wpadł Nick i Gaven. Po chwili Scott odparł tylko:
- O proszę. Oto żywy Spook Gavenie. |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 22:01 |
|
|
Mulder dobiegł do domu i zaczął szukać swojego telefonu satelitarnego. Jeżeli był w przeszłości to powinien wciąż tam jeszcze być. Miał nadzieję, że podróż w czasie nie wywołała jakiegoś impulsu elektromagnetycznego, który mógł uszkodzić delikatniejsze urządzenia takie jak jego telefon. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 11-03-2016 22:03 |
|
|
Już niedługo - Riley skomentował słowa Nicka, groźnie łypiąc na Spooka, próbując wywołać w ten sposób odpowiednią motywację do zdradzenia tajemnicy ukrycia łodzi.
|
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-03-2016 22:18 |
|
|
- Nie ma żadnej łodzi Boyd - odparł tylko po chwili jednak ujrzał Scotta i dodał - Jest i człowiek, który mnie ponoć zastrzelił. |
|