Autor |
RE: Wyspa |
Faraday
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/photo[4].jpg)
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 10-03-2016 16:39 |
|
|
- Co robimy? - spytał Mulder Rileya.
W tym całym zamieszaniu zaczął powoli się gubić i nie miał pojęcia czy Spooka powinno się witać z dozą nieufności jakby był człowiekiem od Alayne i Toby'ego czy też może z otwartą wrogością jak gdyby służył Stigowi. |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/12345[546].jpg)
Postać: Spook
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 10-03-2016 16:43 |
|
|
- Iren wiem, że tam jesteś. - odparł lekko zniecierpliwiony Robert - Czuję twoje leczo, a przecież wiesz jak uwielbiam twoją kuchnię. Proszę wpuść mnie, a nikomu nie powiem, że nie poszłaś na jego pogrzeb. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 18:10 |
|
|
Gdy inni postanowili raptem pobiec za Iren i teraz zabawiali się w domek jedząc leczo, Gaven został na miejscu. Zdawał sobie sprawę z tego, że jak najszybciej powinien opuścić wyspę jednak był przekonany iż Toby czy Alayne nie pozwolą im tak po prostu odejść. Postanowił więc spróbować innej opcji. Szkot z zaciekawieniem przyglądał się jak Nicholas ogląda stare koło, które wcześniej przekręciła Montand. Scott od początku go intrygował i prawdopodobnie znał sposób na opuszczenie tego miejsca.
- Widziałeś już to koło, prawda? Tam skąd przybyłeś. - rzekł podchodząc bliżej mężczyzny. Na wyspie nie ufał już nikomu, nawet swojemu bratu. Jednak musiał stąd się wydostać, a Nicholas był w tej sytuacji jedyną osobą, z którą chciałby się sprzymierzyć.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 10-03-2016 18:11 |
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/4[1353].jpg)
Postać: Nick
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 18:40 |
|
|
Nick prawie dostał zawału gdy Gaven się odezwał. Z tego wszystkiego nawet nie zauważył, że nie jest sam w tym pomieszczeniu.
- Tak, widziałem już podobne koło. Nie wiem czemu, ale wszystko jest inaczej poza samym kołem, które wygląda identycznie. Coś tu nie gra - odparł zbity z tripu Nick nie wiedząc co jest prawdą, a co fikcją. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 10-03-2016 18:50 |
|
|
Kiedy Spook odezwał się, Riley momentalnie stracił swój uśmieszek, którego miejsce zajął wyraz twarzy przerażenia. Tak, Riley przestraszył się, w końcu był jednak tylko człowiekiem.
Przecież one jest trupem! - powiedział, zapominając o tym, że Stig także był trupem, a potem nie był. Teraz było jakby inaczej. Boyd na własne oczy widział, jak Spook ginie od kuli w brzuch i nie było w tym żadnej mistyfikacji. Chwycił kurczowo krawędź blatu od stołu i rozejrzał się po kuchni.
Po chwili jednak coś mu przyszło do głowy.
Trup czy nie... możemy zrobić z niego zakładnika... i z jego pomocą uciec z wyspy
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 10-03-2016 18:50 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 19:25 |
|
|
- Może nie przez przypadek Dharma upodobała sobie to miejsce. - odpowiedział nad czymś się głęboko zastanawiając. Gaven również uważał, że coś się na tej wyspie zmieniło. I nie chodziło mu tylko o spór na linii Stig-Toby ale też o te wszystkie niewytłumaczalne wydarzenia. Kiedyś życie było tutaj bardzo spokojne a teraz? Pojawia się człowiek nie wiadomo skąd, potem co chwilę dochodzi do czyjejś śmierci, a teraz Alayne tak sobie przekręca starożytne koło, twierdząc, że to dla naszego dobra. - Wiem, że wiesz więcej o tym co się tutaj dzieje niż Stig, Toby i Alayne razem wzięci. Nie obchodzą mnie jednak Twoje sekrety. Ja po prostu chcę przeżyć, Nick. Z nich wszystkich Ty jeden wiesz jak to zrobić.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 19:54 |
|
|
- To oczywiste, że Dharma nie wybrała tego miejsca przez przypadek. Jest wręcz idealne do tych ich badań i chorych gierek. Na mojej wyspie też chcieli rządzić i bawić się w Boga, ale ich powstrzymaliśmy. - oczywiście Scott uważał że zagazowanie wszystkich bez wyjątku było przesadą, ale taki już był Ben Linus, jak już działał to z rozmachem i polotem. Po chwili zastanowienia dodał jeszcze odnosząc się do drugiej części wypowiedzi:
- Wy na prawdę się niczego nie domyślacie? Co tu się dzieje? Oni na prawdę są tak dobrzy? - ostatnie pytanie zadał jakby samemu sobie.
Edytowane przez Nicholas James Scott dnia 10-03-2016 19:54 |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 19:57 |
|
|
Spook miał już dość czekania pod drzwiami gdyż słyszał, że w środku jest Iren, a do tego nie jest tam sama. Postanowił spróbować i nacisnął na klamkę. Po chwili drzwi się otworzyły, a on ujrzał dość niespodziewaną kombinację gości w mieszkaniu Iren. Niezrażony jednak tym dziwnym towarzystwem odparł tylko radośnie:
- Widzę, że trafiłem w dobry czas. - po tych słowach usiadł na wolnym krześle przy stole i z uśmiechem na ustach zaczął nakładać sobie leczo na talerz. |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/photo[4].jpg)
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 21:15 |
|
|
Spook wprosił się do Iren nim Mulder zdążył odpowiedzieć na propozycję Rileya jednak po raz pierwszy zgadzał się z Boydem. Mrugnął do niego porozumiewawczo.
- Gdzie jest toaleta? - spytał Iren wstając od stołu. Jednak wcale nie czekał na odpowiedź tylko wziął stojącą na gazie pustą patelnię i zamachnął się, aby uderzyć i ogłuszyć nieproszonego gościa. |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 21:33 |
|
|
- Co do cholery? - krzyknął Spook gdy Mulder trafił go częściowo patelnią. Na szczęście zdążył się nieco uchylić więc nie dostał całą jej powierzchnią. Będąc już na nogach, lekko się słaniając krzyknął zdenerwowany:
- Co się dzieje? Co wy robicie? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Administrator
|
Dodane dnia 10-03-2016 21:34 |
|
|
Wszystko stało się tak szybko, że Riley nawet nie zdążył zareagować. Kiedy Spook stanął na nogi, Boyd poprawił mu jeszcze z pięści i tym razem jednak upadł na dobre. Riley pobiegł do łazienki i odciął wiszące linki, na którym Iren suszyła pranie. Po chwili był z powrotem w jadalni.
Trzeba go porządnie związać - powiedział i podszedł do nieprzytomnego chłopaka. Przytrzymaj go - zwrócił się do Doga.
Edytowane przez Otherwoman dnia 10-03-2016 21:36 |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:08 |
|
|
Po kilku bliżej nieznanych pod względem długości chwilach Spook ocknął się przywiązany do krzesła. Nie wiedział kompletnie co się dzieje i dlaczego mu przyłożono. Gdy tylko otworzył oczy odparł lekko skołowany:
- Co się dzieje? Dlaczego to robicie? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:15 |
|
|
Jesteś naszą przepustką do wolności - odparł Riley, usadawiając się na swoim krześle, by mieć cały czas Spooka na oku.
|
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:26 |
|
|
- Ale o co chodzi? Jakiej wolności? - odparł zdumiony sytuacją Spook - Przecież zaraz wszyscy wrócą z pogrzebu więc nie możecie mnie tu więzić. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:27 |
|
|
- Przybyłem na wyspę kilka miesięcy temu i nie wiem nic o prowadzonych tutaj badaniach. Nie licząc kilku ostatnich incydentów to żyło się nam całkiem przyjemnie. - odpowiedział zgodnie z prawdą. Od śmierci Stiga wszystko jednak się zmieniło, dotychczasowi przyjaciele zaczęli traktować ich jak wrogów. Gaven i pozostali byli po prostu tylko pionkami w ich grze. - Chyba nikt nie wie co tutaj się dzieje prócz Stiga, Alayne i Toby'ego. Nie wiemy nic o ich planach. Ale jedno Ci powiem... Zbliża się spełnienie naszej nadziei albo kres wszelkiej nadziei świata*.
* Mistrz Tolkien wiecznie żywy ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:33 |
|
|
Nie wiem, o czym mówisz, ale my spadamy - odpowiedział enigmatycznie Riley. A ty idziesz z nami.
|
|
Autor |
Nicholas James Scott
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:35 |
|
|
Nick niestety nigdy nie czytał Tolkiena więc nie skojarzył zbytnio słów Gavena z tym autorem. Na szczęście dla niego wydawało mu się, że i tak jest bardziej bystry od choćby oczytanego i będącego lekarzem człowieka, który stał przed nim.
- Gaven, ale ty na prawdę niczego się nie domyślasz czy tylko udajesz głupiego przede mną? Na prawdę nie wiesz tego co robią z tobą i resztą twoi przywódcy? |
|
Autor |
Spook
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:38 |
|
|
- Ja rozumiem, że wszyscy mogą być zdenerwowani po śmierci Stiga, ale żeby robić takie coś? Ludzie ja nie rozumiem czemu wiążecie mnie, zwykłego woźnego. Ja tylko chciałem zjeść obiad. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:44 |
|
|
- Jezu, stop! - powiedziałam nagle, bo wcześniej byłam jakaś nieobecna, być może dlatego, że chyba faktycznie Mulder miał rację, co było kurwa niemożliwe. Rozwiązałam go. - Jedz, Spook. - powiedziałam spokojnie i usiadłam koło woźnego. - Zadam Ci teraz bardzo poważne pytanie i chciałabym, żebyś mi odpowiedział. Co wiesz o przeskokakch czasowych?
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 10-03-2016 22:47 |
|
|
Co ty wyrabiasz? - Riley wstał gwałtownie, aż przewrócił krzesło. Złapał Iren za nadgarstek, chcąc ją powstrzymać. Po chwili jednak puścił pod wpływem jej spojrzenia. Ten typek to nasz bilet powrotny do domu!
|
|