Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 15:05:09 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 11
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny02:09:07
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 35 | Mistrz Przetrwania 35
Strona 55 z 112 << < 52 53 54 55 56 57 58 > >>
Autor RE: Wyspa
Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 16:39
- Co robimy? - spytał Mulder Rileya.

W tym całym zamieszaniu zaczął powoli się gubić i nie miał pojęcia czy Spooka powinno się witać z dozą nieufności jakby był człowiekiem od Alayne i Toby'ego czy też może z otwartą wrogością jak gdyby służył Stigowi.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 16:43
- Iren wiem, że tam jesteś. - odparł lekko zniecierpliwiony Robert - Czuję twoje leczo, a przecież wiesz jak uwielbiam twoją kuchnię. Proszę wpuść mnie, a nikomu nie powiem, że nie poszłaś na jego pogrzeb.
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 18:10
Gdy inni postanowili raptem pobiec za Iren i teraz zabawiali się w domek jedząc leczo, Gaven został na miejscu. Zdawał sobie sprawę z tego, że jak najszybciej powinien opuścić wyspę jednak był przekonany iż Toby czy Alayne nie pozwolą im tak po prostu odejść. Postanowił więc spróbować innej opcji. Szkot z zaciekawieniem przyglądał się jak Nicholas ogląda stare koło, które wcześniej przekręciła Montand. Scott od początku go intrygował i prawdopodobnie znał sposób na opuszczenie tego miejsca.
- Widziałeś już to koło, prawda? Tam skąd przybyłeś. - rzekł podchodząc bliżej mężczyzny. Na wyspie nie ufał już nikomu, nawet swojemu bratu. Jednak musiał stąd się wydostać, a Nicholas był w tej sytuacji jedyną osobą, z którą chciałby się sprzymierzyć.

Fear of a name increases fear of a thing itself.

Edytowane przez Arctic dnia 10-03-2016 18:11
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Nicholas James Scott
Użytkownik

Postać:
Nick

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 18:40
Nick prawie dostał zawału gdy Gaven się odezwał. Z tego wszystkiego nawet nie zauważył, że nie jest sam w tym pomieszczeniu.
- Tak, widziałem już podobne koło. Nie wiem czemu, ale wszystko jest inaczej poza samym kołem, które wygląda identycznie. Coś tu nie gra - odparł zbity z tripu Nick nie wiedząc co jest prawdą, a co fikcją.
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 10-03-2016 18:50
Kiedy Spook odezwał się, Riley momentalnie stracił swój uśmieszek, którego miejsce zajął wyraz twarzy przerażenia. Tak, Riley przestraszył się, w końcu był jednak tylko człowiekiem.
Przecież one jest trupem! - powiedział, zapominając o tym, że Stig także był trupem, a potem nie był. Teraz było jakby inaczej. Boyd na własne oczy widział, jak Spook ginie od kuli w brzuch i nie było w tym żadnej mistyfikacji. Chwycił kurczowo krawędź blatu od stołu i rozejrzał się po kuchni.
Po chwili jednak coś mu przyszło do głowy.
Trup czy nie... możemy zrobić z niego zakładnika... i z jego pomocą uciec z wyspy

We are all evil in some form or another, are we not?

Edytowane przez Otherwoman dnia 10-03-2016 18:50
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 19:25
- Może nie przez przypadek Dharma upodobała sobie to miejsce. - odpowiedział nad czymś się głęboko zastanawiając. Gaven również uważał, że coś się na tej wyspie zmieniło. I nie chodziło mu tylko o spór na linii Stig-Toby ale też o te wszystkie niewytłumaczalne wydarzenia. Kiedyś życie było tutaj bardzo spokojne a teraz? Pojawia się człowiek nie wiadomo skąd, potem co chwilę dochodzi do czyjejś śmierci, a teraz Alayne tak sobie przekręca starożytne koło, twierdząc, że to dla naszego dobra. - Wiem, że wiesz więcej o tym co się tutaj dzieje niż Stig, Toby i Alayne razem wzięci. Nie obchodzą mnie jednak Twoje sekrety. Ja po prostu chcę przeżyć, Nick. Z nich wszystkich Ty jeden wiesz jak to zrobić.

Nicholas James Scott
Użytkownik

Postać:
Nick

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 19:54
- To oczywiste, że Dharma nie wybrała tego miejsca przez przypadek. Jest wręcz idealne do tych ich badań i chorych gierek. Na mojej wyspie też chcieli rządzić i bawić się w Boga, ale ich powstrzymaliśmy. - oczywiście Scott uważał że zagazowanie wszystkich bez wyjątku było przesadą, ale taki już był Ben Linus, jak już działał to z rozmachem i polotem. Po chwili zastanowienia dodał jeszcze odnosząc się do drugiej części wypowiedzi:
- Wy na prawdę się niczego nie domyślacie? Co tu się dzieje? Oni na prawdę są tak dobrzy? - ostatnie pytanie zadał jakby samemu sobie.
Edytowane przez Nicholas James Scott dnia 10-03-2016 19:54
Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 19:57
Spook miał już dość czekania pod drzwiami gdyż słyszał, że w środku jest Iren, a do tego nie jest tam sama. Postanowił spróbować i nacisnął na klamkę. Po chwili drzwi się otworzyły, a on ujrzał dość niespodziewaną kombinację gości w mieszkaniu Iren. Niezrażony jednak tym dziwnym towarzystwem odparł tylko radośnie:
- Widzę, że trafiłem w dobry czas. - po tych słowach usiadł na wolnym krześle przy stole i z uśmiechem na ustach zaczął nakładać sobie leczo na talerz.
Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 21:15
Spook wprosił się do Iren nim Mulder zdążył odpowiedzieć na propozycję Rileya jednak po raz pierwszy zgadzał się z Boydem. Mrugnął do niego porozumiewawczo.

- Gdzie jest toaleta? - spytał Iren wstając od stołu. Jednak wcale nie czekał na odpowiedź tylko wziął stojącą na gazie pustą patelnię i zamachnął się, aby uderzyć i ogłuszyć nieproszonego gościa.
Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 21:33
- Co do cholery? - krzyknął Spook gdy Mulder trafił go częściowo patelnią. Na szczęście zdążył się nieco uchylić więc nie dostał całą jej powierzchnią. Będąc już na nogach, lekko się słaniając krzyknął zdenerwowany:
- Co się dzieje? Co wy robicie?
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 10-03-2016 21:34
Wszystko stało się tak szybko, że Riley nawet nie zdążył zareagować. Kiedy Spook stanął na nogi, Boyd poprawił mu jeszcze z pięści i tym razem jednak upadł na dobre. Riley pobiegł do łazienki i odciął wiszące linki, na którym Iren suszyła pranie. Po chwili był z powrotem w jadalni.
Trzeba go porządnie związać - powiedział i podszedł do nieprzytomnego chłopaka. Przytrzymaj go - zwrócił się do Doga.

Edytowane przez Otherwoman dnia 10-03-2016 21:36
Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 22:08
Po kilku bliżej nieznanych pod względem długości chwilach Spook ocknął się przywiązany do krzesła. Nie wiedział kompletnie co się dzieje i dlaczego mu przyłożono. Gdy tylko otworzył oczy odparł lekko skołowany:
- Co się dzieje? Dlaczego to robicie?
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 10-03-2016 22:15
Jesteś naszą przepustką do wolności - odparł Riley, usadawiając się na swoim krześle, by mieć cały czas Spooka na oku.

Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 22:26
- Ale o co chodzi? Jakiej wolności? - odparł zdumiony sytuacją Spook - Przecież zaraz wszyscy wrócą z pogrzebu więc nie możecie mnie tu więzić.
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 22:27
- Przybyłem na wyspę kilka miesięcy temu i nie wiem nic o prowadzonych tutaj badaniach. Nie licząc kilku ostatnich incydentów to żyło się nam całkiem przyjemnie. - odpowiedział zgodnie z prawdą. Od śmierci Stiga wszystko jednak się zmieniło, dotychczasowi przyjaciele zaczęli traktować ich jak wrogów. Gaven i pozostali byli po prostu tylko pionkami w ich grze. - Chyba nikt nie wie co tutaj się dzieje prócz Stiga, Alayne i Toby'ego. Nie wiemy nic o ich planach. Ale jedno Ci powiem... Zbliża się spełnienie naszej nadziei albo kres wszelkiej nadziei świata*.

* Mistrz Tolkien wiecznie żywy smiley

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 10-03-2016 22:33
Nie wiem, o czym mówisz, ale my spadamy - odpowiedział enigmatycznie Riley. A ty idziesz z nami.

Nicholas James Scott
Użytkownik

Postać:
Nick

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 22:35
Nick niestety nigdy nie czytał Tolkiena więc nie skojarzył zbytnio słów Gavena z tym autorem. Na szczęście dla niego wydawało mu się, że i tak jest bardziej bystry od choćby oczytanego i będącego lekarzem człowieka, który stał przed nim.
- Gaven, ale ty na prawdę niczego się nie domyślasz czy tylko udajesz głupiego przede mną? Na prawdę nie wiesz tego co robią z tobą i resztą twoi przywódcy?
Spook
Użytkownik

Postać:
Spook

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 22:38
- Ja rozumiem, że wszyscy mogą być zdenerwowani po śmierci Stiga, ale żeby robić takie coś? Ludzie ja nie rozumiem czemu wiążecie mnie, zwykłego woźnego. Ja tylko chciałem zjeść obiad.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 10-03-2016 22:44
- Jezu, stop! - powiedziałam nagle, bo wcześniej byłam jakaś nieobecna, być może dlatego, że chyba faktycznie Mulder miał rację, co było kurwa niemożliwe. Rozwiązałam go. - Jedz, Spook. - powiedziałam spokojnie i usiadłam koło woźnego. - Zadam Ci teraz bardzo poważne pytanie i chciałabym, żebyś mi odpowiedział. Co wiesz o przeskokakch czasowych?

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 10-03-2016 22:47
Co ty wyrabiasz? - Riley wstał gwałtownie, aż przewrócił krzesło. Złapał Iren za nadgarstek, chcąc ją powstrzymać. Po chwili jednak puścił pod wpływem jej spojrzenia. Ten typek to nasz bilet powrotny do domu!

Strona 55 z 112 << < 52 53 54 55 56 57 58 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum