Autor |
RE: Wyspa |
Toby
Użytkownik
Postać: Toby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-03-2016 23:09 |
|
|
- No to wracamy - odparł prawie beztrosko Toby po tym jak Alayne przekręciła koło. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 08-03-2016 23:20 |
|
|
Co właśnie zrobiłaś? - Riley nawet nie wiedział, że zacytował pewną osobę...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
adi1991
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 08-03-2016 23:45 |
|
|
- To co widziałeś - odpowiedziała Alayne ruszając za Tobym by dogonić go po chwili i iść z nim ramię w ramię nie oglądając się na resztę, która stała zdezorientowana w pomieszczeniu. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 08:51 |
|
|
- Hej! - pobiegłam za Alayne i złapałam za ramię. - Zostajemy wtajemniczeni czy właśnie nas do czegoś wykorzystałaś i nawet nie wiemy do czego?
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 10:15 |
|
|
- Powiedzcie chociaż czy to ma coś wspólnego z UFO! - Mulder czuł się zażenowany, że tak łatwo dawał sobą manipulować. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 09-03-2016 10:24 |
|
|
Riley uśmiechnął się na widok irytacji na twarzy Iren spowodowanej Alayne oraz przewrócił oczami na komentarz Doga.
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 10:28 |
|
|
- My zmodyfikowaliśmy lekko bieg wydarzeń Iren - odparła Alayne gdy kobieta zechciała wyjaśnień. Jako, że czuła się wobec niej dośc mocno zobowiązana dodała jeszcze - Potrzebowaliśmy was wszystkich, tych, którzy są na ścianach by to zrobić choć nie wiem czemu akurat was. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 09-03-2016 10:50 |
|
|
Cooo? Jak to zmodyfikowaliście bieg wydarzeń??? - Riley przeraził się, że w tym nowym biegu zastanie w swoim pokoju żonę, albo co gorsza, okaże się, że ma córkę anie syna.
|
|
Autor |
Toby
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 11:04 |
|
|
- Sami do końca nie wiemy co wyjdzie jak wyjdziemy na górę, ale chyba nic nie może być gorsze od śmierci i rzezi ludzi w wiosce - odparł spokojnie Toby wychodząc z tunelu i idąc w kierunku korytarza z malowidłami. Z daleko już jednak zauważył coś dziwnego. Ciało Floyda gdzieś zniknęło.
Edytowane przez Toby dnia 09-03-2016 11:04 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 12:07 |
|
|
- Czy do jasnej cholery jest ktokolwiek, z kim można poważnie i na spokojnie porozmawiać o tym, co tutaj się odpierdala?! - nie wytrzymałam. - Nikt nic nie wie, prowadzicie nas w miejsca o których sami gówno wiecie, a my mamy sie zgadzać w imię... No właśnie czego? Równowagi we wszechświecie?
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 13:54 |
|
|
Mulder nic nie powiedział bo zgadzał się całkowicie z Węgierką. Alayne i Tobias zachowywali się jak para rozwydrzonych bachorów, które nagle odkryły że mają super moce i używają je bez jakiegokolwiek zastanowienia nad konsekwencjami...
Jednocześnie jednak zastanawiał się czy koło i jego moc, najpewniej powiązana z jakąś potężną energią i sposobami na jej wykorzystanie niedostępnymi dla zwyczajnych śmiertelników, może być jakoś związana z cywilizacjami pozaziemskimi... |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:12 |
|
|
Alayne widziała w oczach Tobyego, że to towarzystwo zaczyna go już irytować. Stał jednak u jej boku i nie pozwalał skrzywdzić więc kobieta starała się załagodzić sytuację.
- Iren, na górze atakowali nas ludzie Stiga, a teraz ich tam już nie ma. Zginęli byśmy, ale was uratowaliśmy więc proszę, zaufaj nam choć trochę. My również chcielibyśmy wiedzieć wszystko, ale nie zawsze tak jest, że dostaje się odpowiedzi podane niczym na tacy. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:27 |
|
|
- Słucham?! - trochę się zdenerwowałam. Nie, bardzo się zdenerwowałam. Nie mogłam i nie chciłam już tego znosić. Wydarzyło się tyle rzeczy, a my dalej błądziliśmy jak we mgle, Alayne owinęła nas sobie wokół palca, a sama wie niewiele. To był ostatni moment żeby jej wszystko wygarnąć: - Nie, Alayne. Przepraszam, ale ja już nie mam siły. Za każdym razem masz ten sam, chujowy argument. Z całym szacunkiem, ale oboje macie na nas wyjebane, wykorzystaliście nas do jakichś pierdół, o których albo sami gówno wiecie, albo czujecie się na tyle fajni, że tylko Wy możecie o tym wiedzieć. Byłam z Tobą cały czas, próbowałam Ci pomóc, robiłam wszystko żeby cię ratować i ty ciągle mówiłaś że za chwilę będę wiedziała wszystko, że za moment wszystko się wyjaśni. A póki co to wydajesz się tym wszystkim tak samo zaskoczona, jak my. - po tych słowach zaczęłam zakładać koszulkę z powrotem i iść w stronę wyjścia. Nikt nie raczył powiedzieć nic więcej, więc łzy stanęły mi w oczach. - Kiedy wejdziemy na górę, wsadzacie mnie w statek do domu. Od razu
|
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:36 |
|
|
Gdy Iren wybuchła Alayne uważnie słuchała jej słów. Była wzburzona i tego poniekąd kobieta się spodziewała choć myślała, że bardziej Boyd będzie jęczeć, albo Mulder będzie pytał ciągle o kosmitów. To jednak Juhasz wybuchła najmocniej więc Montand odparła tylko krótko i zdecydowanie czując, że teraz reakcja będzie jeszcze gorsza:
- Nie opuścisz wyspy Iren. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:39 |
|
|
- Watch me. - średnio mnie obchodziły jej tłumaczenia, tak samo jak jej nie obchodziło to, że nie chcę tutaj być. Powędrowałam sama do góry, w niektórych momentach biegłam, na chwilkę przystając żeby zakładać kolejne części garderoby. Nie zatrzyma mnie tu siłą.
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:45 |
|
|
- Opuścimy wyspę. Nie możecie przetrzymywać siłą agenta federalnego. - powiedział Mulder i popędził za Irene. Uznał, że we dwoje będą mieli większe szanse na wyrwanie się z tego. |
|
Autor |
adi1991
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:46 |
|
|
Alayne biegiem ruszyła za Iren. Jeśli myślała, że nie zatrzyma jej tu siłą to się myli. Mimo zmęczenia i bólu w ramieniu po wcześniejszym pobyciu w szpitalu kobieta w końcu dogoniła Juhasz będąc już prawie na górze stacji.
- Iren, nie bądź głupia. Wyjdziesz stąd i co? Nikogo nie namówisz by cię stąd zabrał jeśli ja na to nie pozwolę.
Po chwili widząc jak Mulder ją mija dodała tylko:
- Dog, powtórzę tobie to samo co Iren. Nie opuścisz tej wyspy.
Edytowane przez adi1991 dnia 09-03-2016 14:47 |
|
Autor |
Toby
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:51 |
|
|
Toby spojrzał z poirytowaniem na uciekających Iren i Doga. Według niego było to głupie zachowanie bo wyjdą na powierzchnię i niby co zrobią? Przepłyną wpław ocean? Gdy Alayne za nimi pobiegła nie zamierzał jej też gonić. Ona nadal naiwnie wierzyła, że da się ich wszystkich przekonać do wszystkiego nic im nie mówiąc. On sam od początku uważał plan za lekko głupi, ale to nie on do końca decydował więc zgodził się. Tak rozmyślając powoli zmierzał na górę razem z resztą towarzystwa, które jak na razie nie miało chyba chęci ganiania się po podziemiach. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:55 |
|
|
- Nikt nie musi mnie stąd zabierać. Poradzę sobie sama. Byłam głupia, że cały czas dawałam się wodzić za nos a sama z tego nic nie mam. - wycedziłam przez zęby, po czym wróciłam na stację. Szybkim krokiem weszłam do swojego mieszkania, zamknęłam drzwi na klucz, ułożyłam się na łóżku i zaczęłam płakać.
|
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-03-2016 14:56 |
|
|
// Nie za szybko do mieszkania dotarłaś?
Mulder biegł na górę zastanawiając się co było na kawałku papieru, który zabrał ze zwłok i nadal miał przy sobie...
Zdziwił się, gdy Iren dostała nieziemskiego przyspieszenia i pognała prosto do swojego mieszkania. Mulder tymczasem udał się na przystań licząc, że znajdzie tam jakąś łódź.
Edytowane przez Faraday dnia 09-03-2016 14:58 |
|