Data urodzenia: 02.11.1984 Pochodzenie: Szkocja Funkcja na wyspie: lekarz Czas przybycia na wyspę: 2016 Krótki opis: Młodszy i o wiele bardziej zdolny brat Riley'a. W wieku 21 lat wyjechał do Londynu gdzie rozpoczął studia medyczne. Był utalentowanym studentem, ze szczególnym zamiłowaniem do chemii syntetycznej. Ukończył studia w czołowej piątce swojej klasy i był uważany za jednego z "najbardziej obiecujących" anestezjologów, pomimo faktu, że był uzależniony od morfiny. Jego uzależnienie pozostało jednak nieodkryte, a efekty uboczne zażywania substancji były pod kontrolą Boyd'a. Podczas pierwszego stażu, Gaven po 36-godzinnym dyżurze, w ramach zasłużonego wypoczynku wypił kilka piw. Następnie wskutek wybuchu kotła w elektrowni został wezwany w nocy do szpitala, gdzie w stanie nietrzeźwości podał zbyt dużą ilość środków przeciwbólowych, co doprowadziło do śmierci kilkunastu osób. Ten incydent spowodował odebranie mu licencji lekarskiej, jednak "Zakon" postanowił wyciągnąć w jego kierunku pomocną dłoń.
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.