Autor |
RE: Azkaban |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 10-12-2015 16:24 |
|
|
- Jeżeli Lon został pojmany, to jego mieszkanie może być obselwowane - stwierdził Frank i usiadł na mokrym piasku bezradny. Wpatrywał się w falujące morze, więc Neville zaczął ćwiczyć. Frank stwierdził, że może wcale nie jest to taki głupi pomysł i zaczął robić pompki razem z nim.
Gdy po 20 minutach intensywnego treningu miał na swoim koncie oszałamiającą ilość 20 pompek, stwierdził, że nie warto się przemęczać i spojrzał na Neville'a.
- To co lobimy? Wlacamy na statek i plóbujemy zdziałać coś na miejscu, czy może udamy się do... Hogwaltu? Tam na pewno jest wielu ludzi, którzy nie zgadzają się z alesztowaniami.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-12-2015 16:39 |
|
|
- Dobry pomysł. Udamy się do Hogsmeade a potem przejściem do Hogwartu. Znam parę przejść z czasów walki z Sam-Wiesz-Kim. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 10-12-2015 19:05 |
|
|
Ha! Naczelnik Azkabanu strzeliłby sobie w łeb, gdyby dowiedział się o naszym misternym planie! - pomyślał Frank święcie przekonany, że udało mu się wykiwać tego wariata i podążył za Nevillem.
- A skąd w ogóle wytrzasnąłeś tę plażę? - zapytał, bo z tego co pamiętał z lekcji Hogwartu, miejsce teleportacji zawsze trzeba sobie najpierw wyobrazić.
|
Autor |
Faraday
Użytkownik
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-12-2015 20:42 |
|
|
- Babcia miała jakiś stary mugolski album o Szkocji. Lubiłem go przeglądać a zdjęcie tej plaży jakoś tak... utkwiło mi w pamięci. To było najbliższe miejsce jakie mogłem sobie wyobrazić. Pamiętasz mam nadzieję, że teleportacja w odległe miejsca jest trudniejsza... szczególnie bez różdżki.
Neville uderzył się w czoło otwartą dłonią. Tego nie przewidział.
- Różdżki! Powinniśmy udać się na Pokątną i późną nocą włamać się do Ollivandera... bez różdżek daleko nie zajdziemy.
Edytowane przez Faraday dnia 10-12-2015 20:42 |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 13-12-2015 15:35 |
|
|
- A Olivandel nie może ich nam po plostu sprzedać? Wydawał się w porządku typem - stwierdził Frank, gdy dotarli już na Pokątną. - O ile nie został pojmany, tak jak my.
Obejrzał się za siebie i przez ułamek sekundy miał wrażenie, że w oddali dostrzegł kobietę przypominającą Dores. Wkrótce jednak stwierdził, że musiało mu się zdawać, gdyż chyba wszyscy zapomnieli o ich (nie)obecności.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 13-12-2015 16:54 |
|
|
Ok: Neville i Frank - teleportujcie się już do tego Hogsmead i Hogwartu
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|