Kitty jest córką śmierciożercy Avery'ego, który jako jeden z nielicznych popleczników Voldemorta uniknął uwięzienia w Azkabanie po pierwszej wojnie czarodziejów (okazał skruchę przed Ministerstwem i twierdził, że był poddany Imperio; po latach ciężko dociec ile w tym prawdy). Dzieciństwo spędziła sama z matką, ponieważ po powrocie Voldemorta jej ojciec przypomniał sobie, że jednak był jego wiernym sługą i dołączył do ekipy. Avery ostatecznie zginął w Bitwie o Hogwart w pojedynku z Pomoną Sprout, natomiast jej matce udowodniono poważne powiązania z niecnymi czynami śmierciożerców i trafiła do Azkabanu, gdzie gnije do dziś albo i nie. Kitty została przygarnięta przez jakąś "normalną" czarodziejską rodzinę w ramach powojennego projektu Ministerstwa Magii skupionego na lizaniu ran i zamiataniu pod dywan niedobitków z rodzin czarnomagicznych.
Dziesięć lat później Kitty wybiera się na ostatni rok nauki w Hogwarcie jako uczennica Slytherinu.
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.