Autor |
RE: Obóz Tamtych |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:01 |
|
|
//ja nic o tym nie wiedziałam szczerze powiedziawszy, napisałam dla żartów, a oni tego chyba nie wzięli na poważne/
Edytowane przez April dnia 25-02-2010 17:02 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:02 |
|
|
/no bo to było dla żartów April...a zresztą my nie mamy planów ich porywać tylko ich z nami zabrać/ |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:04 |
|
|
//mamy ich porwać, miało być zaskoczenie, a teraz niektórzy z nich mogą się domyślać już. Nie ważne, koniec dyskusji, gramy dalej// |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:10 |
|
|
Richard, Leo, Neal i Elena w końcu dotarli do słupów. Leo wyłączył ogrodzenie, a gdy weszli wszyscy to znowu je włączył. Gdzie teraz idziemy? - zapytał się Leo. Powiemy o tym reszcie czy siedzimy cicho? |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:23 |
|
|
// Zdaje się, że porwanie nie odbędzie się tak szybko, może do tego czasu zdążymy uśpić ich czujność. Ale więcej nie zdradzajcie naszych planów nawet w żartach //
- Moim zdaniem, na razie nie powinniśmy mówić Lisie czego się dowiedzieliśmy. Nawet jakbyśmy ją zapytali o misę, to pewnie i tak nie powiedziałaby nam prawdy. Zastanówmy się najpierw co to wszystko oznacza. Woda zmieniła kolor na szkarłatny - czy to symbolizuje krew? Możliwe że Lisa jest w niebezpieczeństwie - to by się zgadzało, skoro już raz próbowali ją porwać. |
|
Autor |
Nate
Użytkownik
Postać: Severus Snape
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:25 |
|
|
Elliot był zdziwiony tym co powiedziała mu April. Wrócił do Dharmaville, do swojego domku. Lecz gdy zauważył że April tłucze butelki z alkoholem szybko wrócił na dwór. Postanowił znaleźć odpowiednie dla niego miejsce gdy nagle usłyszał dziwny szept. Odwrócił się i zauważył uciekającą postać
-Hejj! Zaczekaj - krzyczał Elliot, po czym pobiegł za nieznajomym. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:36 |
|
|
April postanowiła nie tłuc wszystkiego zostawiła kilka butelek Brendy. Uśmiechnęła się ze swojego dzieła, po czym zapatrzyła sobie herbatę i zaczęła oczekiwać Elliota, który gdzieś wyszedł.
|
|
Autor |
Nate
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:42 |
|
|
Elliot biegł za nieznjaomym aż do dżungli gdzie w pewnym momencie przwrócił się o konar drzewa. Nagle zauważył nad sobą znajomą mu postać.
-Tata ?! - spytał z przerażeniem Elliot.
-Tak to ja.
-Przecież ty nie żyjesz !!
Ojciec Elliota spojrzał na niego dzwinym wzrokiem i powiedział :
- W twoim domku znajdziesz czerwoną książkę. Otwórz ją i ostatnią kartkę spal.
Postać odeszła.
-Tato poczkekaj - krzyknął Elliot lecz jego ojciec zniknął. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:50 |
|
|
Niebieskooka znużona całą sytuacją sięgnęła po książkę. Uśmiechnęła się sama do siebie, uwielbiała Dostojewskiego. Z półki wzięła swoją ulubioną książkę ,,Idiota'' i zaczęła czytać. Nagle do środka wparował Elliot zdenerwowany wszedł natychmiast do swojego pokoju. Przerażona April wstała i poszła za nim pukając do drzwi.
- Wszystko w porządku?- zapytała cicho.
|
|
Autor |
Nate
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:54 |
|
|
-Taaaaaak wszystko w porządku - powiedział przerażony - Nie widziałaś przypadkiem książki z czerwoną okładką. O to właśnie ta - wskazał na zakurzoną książkę leżącą na biurku. Zabrał ją i wyrwał ostatnią kartkę. Spojrzał na nią i to co było napisane bardzo przeraziło Elliota.
-Elliot co tam jest napisane ? -spytała April
-Nic ważnego - odpowiedział i wziął do ręki zapałkę, zapalił ją i spalił kartkę. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 17:58 |
|
|
April spojrzała na niego, wiedziała, że nie był z nią szczery. Postanowiła się jednak nie wtrącać w jego sprawy, dlatego powróciła do czytania lektury. Cała poprzednia sytuacja przypomniała się jej, nie mogła skupić się na tym co czyta, w końcu ze zdenerwowania rzuciła książką w kąt i wzięła porządny łyk zielonej herbaty na uspokojenie. W głębi i tak wiedziała, że jakieś ziółka jej nie pomogą, ale musiała zająć czymś ręce. Po chwili drzwi pokoju otworzyły się i wyszedł z nich Elliot, który przysiadł się obok dziewczyny.
|
|
Autor |
Nate
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 18:01 |
|
|
-Przykro mi, że się tak zachowałem lecz byłem zdenerwowany - zaczął - po prostu widziałem dzisiaj coś co mnie przestraszyło a dokładniej mojego ojca, który zginął dawno temu w wypadku samochodowym. Powiedział mi że miałem spalić ostatnią kartkę w tej książce. Nie wydaje ci się dziwne że ja widziałem mojego ojca a ty swoją córkę ? -spytał. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 18:04 |
|
|
- Wiesz... po pobycie tutaj już nic nie wydaje mi się dziwne- powiedziała uśmiechając się. Teraz już miała kompletny mętlik w głowie. Jak to jest możliwe, że on widział swojego ojca, który nie żyje. Czy to oznacza, że moje córka też nie żyje- przeszło jej przez myśl. Chciała się uwolnić od tych strasznych myśli, ale to wciąż nie dawało jej spokoju. Wzięła kolejny łyk herbaty, która stała się już całkowicie zimna.
|
|
Autor |
Nate
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 18:08 |
|
|
Elliot zauważył że April jest nieobecna wieć poszedł po puszkę piwa. Przyniósł ją i usiadł koło April. Rozluźnił się i zaczął pić piwo.
-Przynieść ci drugie ? - spytał April
Edytowane przez Nate dnia 25-02-2010 18:09 |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 18:11 |
|
|
Kobieta usłyszała dobijający się głos Elliota, dlatego natychmiast przestała o wszystkim myśleć i spojrzała na mężczyznę.
- Nie... już nie piję, muszę zabrać się za siebie- powiedziała uśmiechając się- Zauważyłeś, że część naszych ludzi gdzieś zniknęła?
|
|
Autor |
Nate
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 18:13 |
|
|
-Tak zauważyłem, mam nadzieję że się im nic nie stało- powiedział spokojnie.
/ja idę, może później będę. April możesz robić z Elliotem co chcesz / |
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 19:41 |
|
|
Neal po powrocie z wyprawy poszedł do swojego domku aby odpocząć przed kolejną akcją.
/ Mnie raczej już nie będzie, jakby co, to weźcie mnie ze sobą / |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 19:47 |
|
|
April zaczęła pakowanie na kolejną akcję. Była milcząca, kątem oka tylko spoglądała na Elliota. W jego towarzystwie czuła się swobodnie, nie miała pojęcia dlaczego tak się dzieje, ale miała wrażenie, że może z nim rozmawiać godzinami, jak ze starym dobrym kumplem przy piwie, którego zna od dzieciństwa. Do plecaka wzięła jedynie dwie butelki wody, magazynki do broni, tłumik i książkę Dostojewskiego.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 19:57 |
|
|
Leo po postanowieniu, że nic nie będą mówić nikomu wrócił do swojego domu. Cały czas myślał o tym co zobaczył w grocie. Najadł się, umył i przebrał. Gdy usłyszał od Innych, że mają się przygotować do akcji postanowił się przygotować. Spakował do plecaka 2 butelki wody, kilka snickersów, ciasteczka i 2 kanapki. Poszedł do szpitala i na wszelki wypadek zabrał ze sobą apteczkę. Może się przydać - powiedział myśląc o incydencie z Juliet. Oczywiście zabrał też ze sobą linę i ukochanego shotgana. To wszystko zostawił w swoim domu. Poszedł do "centrali" i pilnował obozu aby nikt niespodziewany ich nie zaskoczył. |
|
Autor |
Nate
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-02-2010 19:57 |
|
|
Elliot także czuł dziwną więź z April. Myślał o niej cały czas. Gdy usłyszał o rozkazach spakował do plecaka wodę,bandaże oraz broń. Zauważył że April także się pakuje. Elliot oparł się o futrynę drzwi przyglądał się jej. |
|