Autor |
RE: Obóz Tamtych |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:30 |
|
|
- Czemu wróciliśmy... Opowiadałem to już kilkanaście razy, więc pozwól, że powiem w skrócie. Shannon dziecku nic już nie grozi, Boone jest tam gdzie Shannon, a ja straciłem rodzinę i zespół. Czemu już wiesz, a nie ciekawi cię jak? |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:33 |
|
|
- Stracił rodzinę i zespół?- pomyślała Emily ze współczuciem. Wolała jednak na razie o to nie pytać.
- Znając tą Wyspę... przyszli do was starożytni Egipcjanie, dali tajemnicze ziółka i powiedzieli, ze możecie wrócić, zanurzając się w krainie snów... Albo Widmore się rozmyślił. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:35 |
|
|
- Byliśmy w Nowym Jorku (tak tak przepłynęliśmy z Pacyfiku do Nowego Jorku ), gdzie ktoś zaczął dawać nam wskazówki na kartkach czy plakacie foki... Tak znaleźliśmy się w Tunezji, gdzie czekała Makare... Makayla. Pokazała nam tajemnicze przejście w jaskiniach na śodku pustyni, które nas tu teleportowało. - zaśmiał się. |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:37 |
|
|
- Doprawdy?- Emily również się śmiała.- Jason, a może my jesteśmy tylko chorym wytworem wyobraźni pisarza science-fiction? |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:41 |
|
|
- Pewnie tak... Jesteś głodna? Mogę zrobić nowe kiełbaski. |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:43 |
|
|
Emily kiwnęła głową. Jeszcze nie jadła śniadania. Wczoraj kolacji też nie jadła.
- A co z twoim zespołem? Powiedziałeś, że go straciłeś... |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:45 |
|
|
Jason wziął zapakowane kiełbaski, rozpakował i zaczął od nowa grillować.
- Zespół... Znaleźli nowego wokalistę który ich zdaniem jest lepszy, perkusista twierdzi, że ukrywam się gdzieś, bo mi się odechciało pracować z zespołem... Tak czytałem w gazecie, szkoda gadać. |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:49 |
|
|
- Hmm... to nie przejęli się losem kolegi- mruknęła cicho Emily.- Ludzie, z którymi pracowałeś tyle lat...- dodała głośniej.- To trochę dziwne, nie sądzisz? Tyle wspólnych chwil i wspomnień, oni już cię odepchnęli... a ty po jednym dniu rozłąki tęskniłeś za nami! Ludźmi, których praktycznie ledwo co znasz...- dziewczyna podniosła leżący na ziemi kamyk i podrzuciła go parę razy.- Pisali coś o nas? Pewnie myślą, że nie żyjemy... |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:51 |
|
|
- W centrum handlowym były o nas plakaty czarno-białe, widziałem kilkadziesiąt naszych nazwisk w nekrologu w gazecie sprzed dwóch tygodni, jesteśmy martwi... Musztarda, czy ketchup? |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:51 |
|
|
- Ketchup. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:53 |
|
|
////
Jason wręczył jej talerz z dwoma kiełbaskami ketchupem.
- Smacznego, tylko nie pobrudź sukienki, nie wiem czy mają tu odplamiacze. |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:54 |
|
|
- Dzięki. Ty nie jesz? |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 13:58 |
|
|
- Ja już jadłem śniadanie. - powiedział krótko. - Będziesz jadła tu na dworze, czy idziesz do środka? Na razie dotrzymam ci towarzystwa, nie ma tu co robić. |
|
Autor |
von Veron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 14:00 |
|
|
- Zjem tutaj. Właściwie nie mam własnego domku- usiadła na trawie i zaczęła jeść.- Mają tu jakiś chleb?
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 14:10 |
|
|
- Skąd mam wiedzieć. - odwiedził dwa domki i przyniósł kilka kromek. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 14:47 |
|
|
Shannon zbudziła się. Rozejrzała po przestronnym pokoju.
Następnie udała się do kuchni coś przekąsic. Gdy już zjadała śniadanie ubrała "świeże" ciuchy i wyszła się przejśc. Słońce świeciło.
|
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 14:53 |
|
|
Obudziła się w swoim łóżku. Zaspana skierowała się do łazienki, lecz nie weszła do środka, tylko stanęła na progu. Dopiero teraz przypomniała sobie, że jak ostatnio tu była, poślizgnęła się na mokrej posadzce i mało brakowało, a roztrzaskałaby sobie głowę. Jednak to nie wszystko... Zdarzyło się coś jeszcze... No tak, latające mydło... - pomyślała z rozbawieniem. Oraz... Więcej nie mogła sobie przypomnieć.
Postanowiła nie popadać w paranoję, tylko wejść do środka. Usiadła na ubikacji... I nagle usłyszała dziwne dźwięki, dochodzące z umywalki. Spuściła wodę w toalecie i nachyliła się nad umywalką, patrząc w głąb odpływu. Te odgłosy... Trudne do opisania, a jednocześnie znajome. Serce zaczęło jej mocniej bić a nogi zrobiły się jak z waty. - Czarny Dym? - zapytała drżącym głosem. W gardle zrobiło jej się sucho. Oczami wyobraźni już widziała, jak Dym wylatuje z rury i robi z niej miazgę. Natychmiast zatkała odpływ korkiem i uciekła z łazienki.
Edytowane przez Amelia dnia 26-03-2010 16:35 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 15:02 |
|
|
/Amelia co?/
Shannon idąca przez oblany słońcem kompleks domków podziwiała piękno przyrody.
Nie wiedziec czemu czuła się tu bardzo szczęśliwa. Odetchnęła głęboko świeżym powietrzem i siadając na trawie rozmyślała o swym bracie.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 15:03 |
|
|
Jasne, oczywiście, że chcę ich odszukać. Tylko nie wiem czy przyjmą nas czy może wezmą za wrogów. Zostawiliśmy ich na Wyspie i odpłynęliśmy. To jest chyba "zdrada". A i jeszcze nie wiemy czy żyją. Widmore może być tutaj i mieć ich w niewoli. Dlatego musimy iść do Dharmaville bo tam on ma swoją siedzibę - powiedział i razem skierowali się w stronę słupów. |
|
Autor |
Amelia
Użytkownik
Postać: Ruby
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-03-2010 15:29 |
|
|
/ Nie martw się Shan, nie bierz tego na serio, Czarny Dym nie wyskoczy z umywalki To tylko Elena ma bujną wyobraźnię /
Elena znajdowała się w kuchni i drżącymi rękami nalała sobie szklankę wody. Wzięła kilka dużych łyków. - Czarny Dym w kanalizacji? Opanuj się, dziewczyno. Albo wariujesz i słyszysz odgłosy, których nie ma, albo... rury dudnią. Tak, to na pewno to. Stara instalacja, z pewnością zaczyna szwankować... - pomyślała i usiadła przy stole. Kątem oka jednak spoglądała na zlew w kuchni...
Edytowane przez Amelia dnia 26-03-2010 16:02 |
|