Autor |
RE: Obóz Tamtych |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:14 |
|
|
- Nie uwierzysz, jeżeli Ci powiem. - odparł Richard przez ramię wchodząc do środka. Wszystko było w totalnym porządku. Alpert przypomniał sobie jak uciekł 23. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:16 |
|
|
- Trudno mi teraz uwierzyc w jakiekolwiek twoje słowo. - Rzuciła z przekąsem w stronę Richarda i rozejrzała się po pomieszczeniu.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:16 |
|
|
Kobieta nie była pewna czy ma wejść. Powoli jednak poszła ze mężczyzną rozglądając się dookoła. Przystanęła nagle spoglądając na skałę, było coś narysowanie, ale po pierwsze było trochę ciemno, a po drugie niebieskooka i tak nie mogła rozszyfrować co to jest.
- Hm... to co teraz z nami?- spytała idąc dalej.
|
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:18 |
|
|
- Będziemy musieli wymyślić plan... Nie zostaniemy tu długo. Powiedział Richard siadając na bujanym krześle. - Tu mieszkał. |
|
Autor |
Nate
Użytkownik
Postać: Severus Snape
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:19 |
|
|
Mężczyzna wszedł za resztą do stopy. Niezła miejscówka - pomyślał rozglądając się po pomieszczeniu.
-Co teraz ?-spytał patrząc na Richarda. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:24 |
|
|
Shannon usiadła po turecku na ziemi. Nabrała głośno powietrza do płuc i tempo wpatrywała się w podłogę. Miała dosyc.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:27 |
|
|
Ona postanowiła się trochę rozejrzeć, bardzo powoli przechadzała się wokół ścian i spoglądała na wypukłe symbole wyryte. Miała ogromną ochotę zapytać się co one oznaczają, ale doskonale zdała sobie sprawę, że to nie czas ani miejsce.
- Czy numerki znają to miejsce?- spytała nie spuszczając z wzorku tajemniczych znaków.
|
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:29 |
|
|
- Spokojnie to miejsce jest niezwykłe. - odparł Richard. - Jeżeli Jacob chce aby ktoś nie mógł go odnaleźć, wtedy go nie odnajdzie. Chyba, że tajemnicę zdradzi ktoś bliski Jacobowi, lub... nie żyje. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:40 |
|
|
- No czyli wpadliśmy. - Wymruczała załamana Shannon. - Jacob nie żyje... czyli numerki widzą to miejsce tak? - Spytała z nadzieją, ze mężczyzna odpowie "Nie widzą".
Edytowane przez shan dnia 15-03-2010 15:41 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:41 |
|
|
Cały czas patrzyłam pod nogi aby się nie przewrócić. Gdy już w końcu podniosłam wzrok, moim oczom ukazała się wielka, kilkunastometrowa, kamienna stopa.
-What theee fuuck?!- wyrwało mi się, gdy weszliśmy do środka. W pomieszczeniu panował niezwykły klimat. Półmrok. Na środku znajdowało się nieduże palenisko, a na ścianach widniały malowidła jak z egipskich piramid. Powietrze wręcz przepełnione było tajemnicą. Panowała tam nieprzenikniona cisza, którą przecinały nasze szybkie, nierównomierne oddechy.
-Richard... chcesz powiedzieć, że ten wasz niezwykły Jacob cały czas tu mieszkał, kontemplując na bujanym krześle?- spytałam skołowana.
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 15-03-2010 15:42 |
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:49 |
|
|
- To jedyne miejsce, w którym żył, o którym wiem ja. - odparł Richard. - Jednak jeżeli Jacob nie żyje, jesteśmy zgubieni. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:53 |
|
|
- On nie może nie żyć...- powiedziała April wciąż niedowierzająco. Usiadła i bezczynnie zaczęła przyglądać się ścianom- Bezsensu...
Wzdychnęła głośno spoglądając na innych.
|
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 15:54 |
|
|
-Jak to zgubieni?- krzyknęłam zirytowana- czyli co? Jacob nie żyje... i my niedługo zginiemy?!- mówiłam coraz bardziej zdenerwowana. -Jak macie zamiar się dowiedzieć czy on żyje czy nie? Będziemy tu czekać z nadzieją, że numerki nas nie dopadną?! O nie... ja się na to nie pisze.
' target='_blank'> |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 16:05 |
|
|
- A ten Czarny Dym? Czy on tak jakby nie chroni tej wyspy? Nie może ich zabic? - Spytała choc wiedziała, że to głupie. "Było trzeba zostac w Sydney!".
Edytowane przez shan dnia 15-03-2010 16:05 |
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 15-03-2010 16:08 |
|
|
- Czarny Dym nie chroni wyspy. - odparł krótko Richard zamykając wejście do posągu. - Ktoś musi iść sprawdzić czy okolica jest czysta. Ochotnicy? |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 16:13 |
|
|
- O no dobra już dobra... - Burknęła. - Ja pójdę. - Wstała i podeszła do wyjścia.
|
|
Autor |
grzechuuu
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 16:15 |
|
|
Jasne, ja pójdę. Jednak nie sam, April, pomożesz mi? - Dziewczyna zgadzając się kiwnęła głową. Wziął nóż, który znalazł w posągu, po czym odsunął kamień i wyszedł razem z April.
/Shannon, jak chcesz to zostań /
Edytowane przez grzechuuu dnia 15-03-2010 16:17 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 16:19 |
|
|
Leo spojrzał za wychodzącymi April, Shannon i Nealem. Później zobaczył ciało Liv leżące na ziemi. Gdyby Liv żyła mogłaby odczytać nam te znaki...była archeologiem - pomyślał Leo. Pochowajmy ją...zasłużyła na to - powiedział do reszty czekając na ich reakcję. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 16:20 |
|
|
- Jak nas złapią to i tak nas zabiją- powiedziała kobieta uśmiechając się i pewnym krokiem wychodząc na zewnątrz. Zaczęła się rozglądać, po chwili zagadała- Chyba powinniśmy sprawdzić dobrze, bo tutaj nikogo nie ma, ale mogą się gdzieś tam czaić.
|
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-03-2010 16:36 |
|
|
- Nie możemy zostać tu na długo- odezwała się Juliet- Jeśli Jacob jest w parku sztywnych, to miejsce nie obroni nas przed numerkami. Nie mamy tu broni, zapasów żywności. Może ja i Richard udamy się do Świątyni? Jeśli Jacob gdzieś się ukrył, to chyba jest Świątynia. Richard?- zwróciła się do Richarda. |
|