Autor |
RE: Obóz ogonowców |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:23 |
|
|
Nagle z krzaków zaczął wydobywać się gęsty dym. Który tak szybko się rozprzestrzeniał w powietrzu, że nad wszystkimi zawisła mgła, słabo było cokolwiek widać, ale ktoś zaczął uciekać w lewą stronę w kierunku zarośli. Ana zaczęła strzelać w tamtym kierunku ale sprawca był już daleko, żeby oberwać poważniej. Ana podbiegła do miejsca skąd wydobywał się dym i wyrzuciła go w zarośla, tak by nie zasłaniał im miejsca zbrodni. Mimo tego wiele krzaków jeszcze się delikatnie paliło.
- Świetnie! - Wykrzyknęła do pozostałych. - Gdzie Sawyer i ta szatynka? Już uciekł, nie ma co go gonić, Dean ma rację. Powinniśmy pójść się przespać, jutro spróbujemy jeszcze raz nadac sygnał no i oczywiście umieszczamy straże. Każdy będzie pilnował po dwie godziny... - Powiedziała Ana oddychając szybko i głęboko z powodu nawdychanego dymu. |
|
Autor |
Marcus
Użytkownik
Postać: Alexander Block
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:25 |
|
|
Kiedy sytuacja się uspokoiła, Peter podszedł do martwej Evy. Zamknął jej powieki i siedział przez chwilę zasmucony nad jej ciałem. Tym razem niestety nie ocalił jej życia. Wyciągnął koc ze swojego plecaka i okrył jej stygnące ciało
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:25 |
|
|
Tymczasem zza krzaka wyskoczył Bernard i ukazał się rozbitkom, nie wiedząc co się dzieje i skąd wychodzi rzucił hasło:
- Co tu taka zadyma? Skąd tyle dymu? |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:28 |
|
|
Gdy rozległ się huk, a zewsząd zaczęły unosić się opary dymu, Scarlett się wycofała, kierując z powrotem w stronę wieży. Na przeciw niej nadbiegł Sawyer, który z ulgą przytulił dziewczynę.
- Daj spokój, nic mi nie jest - odparła, uśmiechając się.
Gdy znaleźli się wśród reszty, usłyszeli fragment wypowiedzi Any o patrolowaniu miejsca. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:29 |
|
|
- Ktoś nas zaatakował. - Powiedziała Ana do Bernarda który właśnie wybiegł z krzaków. Napiła się wody i przetarła czoło ręką. - Nie potrafimy się też skontaktować z ekipą ratunkową, spróbujemy jutro... - Mówiła kiedy zza zarośli wyszła zakochana para.
Edytowane przez jazeera dnia 07-03-2010 22:30 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:32 |
|
|
Bernard spojrzał na Ane a potem na ciało Evy i poczuł się dotknięty że ominęło go to. Jednak czując że ma ważniejsze sprawy udał się rozłożyć obok wieży i czytać dziennik który odnalazł niedawno... |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:35 |
|
|
- Nie ma to jak w domu - zażartował sobie Sawyer. - Ciekawe co jeszcze nas spotka... Ja mogę patrolować pierwszy. - poinformował James resztę grupy. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:35 |
|
|
Był już wieczór, większość ludzi siedziała w wieży inni ogrzewali się przy ognisku zrobionym przez Linca obok wieży a inni jeszcze zajmowali się własnymi sprawami. Które niedotyczyły nikogo innego jak nie ich samych. Ana Lucia stała jeszcze jakiś czas spoglądając na pobliskie drzewa i krzaki, wypatrując człowieka który zaatakował dzisiaj obóz.
- Ja mogę patrolowac pierwszy. - Rzucił Sawyer.
- Świetnie.. Niech tak będzie, masz może coś do obrony? Typu.. - I tu pomachała swoim pistoletem.
Edytowane przez jazeera dnia 07-03-2010 22:37 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:37 |
|
|
Bernard tymczasem wreszcie mógł spokojnie usiąść i zagłębić się w dziennik. Zauważył że strony były numerowane i było to chyba coś w rodzaju chronologicznego pamiętnika. Pierwsza strona miała datę 22 września 1954 roku... |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:38 |
|
|
- Jasne, że mam. - odparł Sawyer, wyciągając zza paska swój pistolet, który pożyczył sobie z Łabędzia. - Kto chce zacząć ze mną? - spytał.
Edytowane przez Dexter dnia 07-03-2010 22:39 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:41 |
|
|
nasza wieżyczka. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:45 |
|
|
Ana patrzała na każdego z rozbitków czekając aż ktoś odpowie Sawyerowi. Jednak nikt się nie odzywał.
- No dobra, mogę iść.. - Rzuciła Cortez z ukrywaną niechęcią.
Edytowane przez jazeera dnia 07-03-2010 22:46 |
|
Autor |
Marcus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:46 |
|
|
Peter odchodząc od ciała Evy usłyszał, że niektórzy szykują się do stania na czatach
- Ja mogę postać, ale jako drugi
Potem podszedł do Any
- Co za dzień...
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:49 |
|
|
Bernard tymczasem czytając dziennik poczuł się senny i poszedł spać chowając go wcześniej do torby.
/dobranoc/ |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:51 |
|
|
- Też wydawał ci się taki... Inny? Tyle się dzisiaj działo.. - Powiedziała i uśmiechnęła się do niego. |
|
Autor |
Marcus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:55 |
|
|
- Inny? To mało powiedziane. Masakra. To wszystko jest... takie cholernie prawdziwe
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:58 |
|
|
- Ej, Ana! - krzyknął w kierunku Any-Lucii Sawyer. - Chodźmy już, trzeba postawić straże. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 22:59 |
|
|
- Prawdziwe...A jednak wolałabym, żeby to był sen. Chociaż, nie jeżeli chodzi o wszystkie momenty spędzone na wyspie. Trzeba by było wyprawić pogrzeb Evie. Zajmiemy się tym jutro... ?
Edytowane przez jazeera dnia 07-03-2010 23:00 |
|
Autor |
Marcus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 23:00 |
|
|
- Oczywiście. Należy jej się godny pogrzeb
Nagle usłyszał Sawyera
- Hej, a może chciałbyś się zamienić?
|
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-03-2010 23:00 |
|
|
Scarlett już chciała się zgłosić na ochotnika, gdy uprzedziła ją Ana. "Dobra. Niech będzie." - pomyślała.
- Mogę w takim razie być z tobą jako druga na straży? - zwróciła się w stronę Petera - Z was wszystkich chyba najlepszy kontakt złapałam właśnie z tobą.
Edytowane przez Gooseberry dnia 07-03-2010 23:04 |
|