Autor |
RE: Plaża - miejsce, gdzie spadł ogon samolotu |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:17 |
|
|
Miles nie znalazł niczego ciekawego w bunkrze. Wyglądał jakby ktoś wszystko z niego wyniósł. Domyślał się że gdzieś musi być przynajmniej jeszcze jeden taki bunkier. |
|
Autor |
Marcus
Użytkownik
Postać: Alexander Block
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:18 |
|
|
Peter pomyślał, że dobrze byłoby zdobyć zaufanie Lincolna i dąć mu jedną sztukę broni. Zastanawiał się przez dłuższą chwilę i podszedł do niego
- Linc, możesz na bok ?
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:22 |
|
|
- O co chodzi do diabła? - Linc odpowiedział z niepewnością. Miał przecież obawy co do orientacji Petera. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:23 |
|
|
Ana nie miała zamiaru rozstawać się z bronią, ale jeżeli w grę wchodziło bezpieczeństwo, oddałaby swoje cacko, kiedy Peter poprosił Lincolna na bok. Ana podeszła do Milesa.
- Znalazłeś tu coś ciekawego? Bo ja nie miałam czasu, żeby dokładniej zbadać to miejsce..
|
|
Autor |
Sasza Komputer
Użytkownik
Postać: Matthew Abaddon
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:25 |
|
|
Tymczasem Matthew podczas medytacji popadł w bardzo dziwny stan i dostał niebezpiecznych drgawek...
Jego gałki oczne wywróciły się na drugą stronę...
Zaczął coś wyć, krzyczeć i stękać...
Pozostali, którzy patrzyli się na to ze zdziwieniem nie wiedzieli co robić, ale w końcu musieli jakoś zareagować... |
|
Autor |
Marcus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:27 |
|
|
- O co chodzi do diabła?
- Spokojnie, bo zacznę podejrzewać, że cierpisz na ADHD. Ostatnio nie układało się między nami i chciałbym podbudować nasze relacje
W tym momencie wyciągnął pistolet i dał go wprost do rąk Lincolna
- Trzymaj, to może się przydać
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:30 |
|
|
Więc to było w tej walizce, którą starałeś się wraz z Aną przede mną ukryć? Skąd to macie? - Lincoln spojrzał prosto w oczy Peter'owi. Można było odnieść wrażenie, że relacje z Petrelli'm zaczynają się ocieplać. |
|
Autor |
Marcus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:32 |
|
|
- Wyłowiłem to z oceanu, kiedy tu się rozbiliśmy wraz z kobietą, której uratowałem życie - Peter był szczery jak nigdy
|
|
Autor |
Matt777
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:34 |
|
|
//Przypominam o konieczności wykopania dołu Zajmijcie się tym // |
|
Autor |
Sasza Komputer
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
W międzyczasie Mathew dopadła również wysoka gorączka, oblały go poty i nie przestawał krzyczeć.
Zachowywał się niemal jak opętany... |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Bernard tymczasem siedział w kącie sali i obserwował reakcje grupy w półmroku panującym w stacji.Zauważył ze w grupie utworzyła się grupa dowodząca w postaci Any, Petera i Lincolna. Reszta jakoś nie paliła się do przywódca. Bernard również wolał obserwować niż każdemu rozkazywać...
/ Matt dół już jest, znalazłem go kilkadziesiąt postów temu/
Edytowane przez adi1991 dnia 26-02-2010 20:35 |
|
Autor |
Matt777
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:41 |
|
|
/ Matt dół już jest, znalazłem go kilkadziesiąt postów temu /
Mieliście kopać a nie znaleźć! |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:42 |
|
|
Frank, siedząc na łóżku, miał dziwne wrażenie, że ogląda jakiś tani film. Bernard chciał postawić kogoś na czatach. Kilka godzin w ciemnej dżungli w otoczeniu dzików i czarnego potwora? Na to musiał się zgodzić tylko jakiś szaleniec... i nagle zgodził się Lincoln. Jedyną nadzieję w tej decyzji pokładaj w tym, że może on zrobić coś w kierunku szczęśliwego opuszczenia Wyspy. Chwilę później gdzieś wyszli. "Chyba go tam nie zastrzeli za ten tekst ze współżyciem z Bernardem..."
Kogo mieli obserwować? Frank nie miał ochoty o tym myśleć. Być może na wyspie są jacyś tubylcy... kto wie, czy właśnie nie zjadają jakiejś nogi Eleny, tańcząc wokół ogniska, o którym mówił Bernard i śpiewając swoje pieśni gotowe. "Cudownie..."
Wtedy jednak zdarzyło się najdziwniejsze. Murzyn dostał ataku padaczki. Frank więc niechętnie i powoli zbliżył się do niego, położył go na boku, porządnie uderzył z plaskacza i gdy ten się uspokoił, usiadł spokojnie na łóżku.
Dlatego też poszedł do korytarza, w którym byli Lincoln i Peter, by im powiedzieć o wydarzeniu.
- Ten wysoki murzyn dostał ataku padaczki, obawiam się, że będziemy mieli z nim... - tu zauważył broń w ręku Lincolna - ...problem... - spojrzał na nich i powiedział - Będę udawał, że tego nie widziałem.
Ponownie usiadł na łóżku, bacznie patrząc na Abbadona.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Marcus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:42 |
|
|
Po rozmowie z Lincolnem i zdecydowanym ociepleniu kontaktów na ich linii Peter, zresztą jak i reszta grupy zwróciła uwagę na Matta, który zachowywał się jak jakiś opętany. Peter bał się, że jego zachowanie zasieje ziarno paniki wśród rozbitków. Zwrócił się do Bernarda
- Bernard, wspominałeś coś o jakimś dole?
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:43 |
|
|
[ Bernard wspomnij coś o tym dole, chociażby mi. xd. dobra, za późno ale kit z tym. xd ]
Siedzący z boku Matthew zaczął się rzucać i jęczeć. Jego oczy zalśniły białkami, Ana spojrzała z przerażeniem na resztę rozbitków. Co ten kretyn robi, pomyślała.
- Niech go ktoś trzepnie, no! - I nie czekając na reakcje innych, podbiegła do Matthewa, przykucnęła przy nim i delikatnie nim potrząsła.
Edytowane przez jazeera dnia 26-02-2010 20:45 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:46 |
|
|
- Ok, dzięki za broń. Myślę, że będziemy dzięki temu bezpieczniejsi. Skoro już mam pistolet, wyjdę na zewnątrz, zobaczyć jak wygląda teren na zewnątrz - Lincoln pewnym ruchem wsunął broń za pasek i szybkim krokiem poszedł w stronę drzwi. Penetrując okolicę natrafił na tajemnicze schody. Po wejściu na nie, zauważył sporej wielkości dół. Nie prowadziła do niego żadna droga, więc wrócił do schronu i rzekł - byłem przed chwilą na zewnątrz, znalazłem schody prowadzące donikąd, a raczej w kierunki jakiegoś wielkiego dołu, najprawdopodobniej przez kogoś wykopanego. Myślę, że warto to sprawdzić z samego rana, gdyż robi się coraz ciemniej... |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:48 |
|
|
- Dole? Chcecie wykopać dół i go tam wrzucić? Nie jestem jakimś obrońcą praw człowieka, ale to chyba mało humanitarne.,
/udajemy że dołu Bernarda nie było! /
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:48 |
|
|
- Może podzielmy się na dwie grupy i jedna niech zajmie się tym dołem, oraz dostarczeniem pożywienia i wody do bunkra a druga niech idzie wysłać sygnał.. ? Jeżeli byśmy zrobili to razem zajmie nam to więcej czasu, a tak - jutro wszyscy wrócą przed wieczorem i poodpowiadamy sobie co się działo ... |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:50 |
|
|
Ekhm... Ja znalazłem dół pierwszy Lincoln, schody też. Rozejrzałem się i jest to dobry na dół do obrony w razie jakby "coś" tu miało zamiar przyjść... |
|
Autor |
Sasza Komputer
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 26-02-2010 20:52 |
|
|
Matthew w końcu otrząsnął się i uspokoił...
Ocknął się i podziękował innym za pomoc.
Usiadł zdenerwowany i wpatrywał się w jeden punkt.
Był niemal sparaliżowany.
Wyszeptał tylko:
- Widziałem...
Tu głos mu się urwał i dalej siedział w milczeniu i bezruchu. |
|