Autor |
RE: Obóz ogonowców |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:22 |
|
|
Miles powoli przyspieszał. Po kilku minutach dotarli do nieprzytomnego Daniela. Miles zatrzymał pojazd nie gasząc silnika. Otworzył z tyłu bagażnik i sprawdził czy w ogóle naukowiec jeszcze żyje. Na szczęście wyczuł puls, chociaż był, on bardzo słaby.
- Scarlett pomóż mi- powiedział do kobiety wyraźnie wystraszonej jazdą zdezelowanym busem. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:26 |
|
|
Dziewczyna nieco chwiejnym krokiem wyszła z busa. Chwyciła za nogi Daniela, a Miles za klatkę piersiową i razem przetransportowali go do szerokiego bagażnika. Podała mu lek przeciwbólowy, by choć trochę uśmierzyć jego ból.
- W drogę! - krzyknęła wskakując do środka, już nieco raźniej.
Ruszyli.
- Wszystko będzie dobrze, Dan - szeptała do niego.
Edytowane przez Gooseberry dnia 01-04-2010 22:27 |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:27 |
|
|
Miles zasiadł za kierownicą pojazdu. Gdy usłyszał słowa " w drogę" zadał tylko jedno pytanie Scarlett:
- Znasz drogę albo masz mapę jak tam dotrzeć? |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:30 |
|
|
- Daniel mniej więcej mi wyjaśnił, zanim zdecydowaliśmy, że najpierw wyruszamy do jaskiń - odparła - Ale myślę, że będę potrzebowała jego wskazówek co jakiś czas.
Po lekach ból trochę mu ustąpił, ale wciąż wyglądał bardzo źle. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:30 |
|
|
Ana zszokowana usłyszała czyjeś kroki, Bernard! odwróciła się szybko celując w osobę kiedy zauwazyła Malecky'ego.
- Lincoln... - Powiedziała wyczerpana i wystraszona. Mężczyzna chyba nie wiedział co się przed chwilą stało, gdyż jego wrażenie na zobaczenie Any wyglądało tak: |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:31 |
|
|
Daniel przebudził się. Nadal czuł ból, nie miał sił by mówić. Ujrzał Scarlett pochylającą się nad nim.
-Gdzie my jesteśmy? Co się dzieje? - wyszeptał Faraday
Edytowane przez Furfon dnia 01-04-2010 22:33 |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:31 |
|
|
- To dobrze- uspokoił się trochę Miles szybko jadąc w kierunku wskazanym przez Scarlett. Po chwili usłyszał że Daniel się ocknął. Cieszył się z tego gdyż wierzył że da mu się jeszcze pomóc.
Edytowane przez Michal dnia 01-04-2010 22:33 |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:33 |
|
|
- Jedziemy do innych. Oni Ci pomogą... - odparła cicho, głaskając go po głowie - Będę potrzebowała Twojej pomocy co jakiś czas. Myślisz, że dasz radę nas poprowadzić?
Pokonali duży kawałek drogi. Co chwila Scarlett nakierowywała Milesa na dobry tor. Daniel co chwilę dopowiadał gdzie mają skręcić i co powinni widzieć. Wszystko szło zgodnie z planem. W dodatku jechali bardzo szybko, jak na takiego busa. Trzeszczał niemiłosiernie, ale sprawował się dobrze.
Edytowane przez Gooseberry dnia 01-04-2010 22:39 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:39 |
|
|
-Postaram się. To Bernard to zrobił, on zabił Petera. Pamiętajcie 2304. Powinno działać... - Faraday wyszeptał. Wiedział że zanim dojadą do Innych to on umrze. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:43 |
|
|
Miles podążał autem jak najszybciej się dało. Wiedział że dla Daniela liczy się każda sekunda. Liczył że mimo starości vana dotrą oni nim do celu.
- Jak daleko jeszcze?- spytał Miles nie spuszczając wzroku z trasy. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:48 |
|
|
- To tu - odrzekła, nie ukrywając podekscytowania, a jednocześnie przerażenia.
/Czekamy. Cas nas przeniesie zaraz, ok?/
/NIGDY! /
Edytowane przez Wyspa dnia 01-04-2010 22:49 |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:48 |
|
|
/yyy, o co chodzi gdzie kto jest, gdzie jedziecie? nie ogarniam/ |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:49 |
|
|
ok
Miles usłyszał że są na miejscu. Zatrzymał pojazd i zapytał co dalej? |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:50 |
|
|
/ Bernard mnie i Faradaya dźgnął ale Daniela mocniej, ja stoję w bunkrze [mój post lepiej przeczytaj] stoisz obok mnie XD a Miles z Scarlett i Danielem jadą do othersow zeby uratowac Faradaya , Berni biega gdzieś po dżungli / |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:55 |
|
|
/a, to jest tak jak myślałem. dzięki /
Sytuacja w jakiej znalazł się Lincoln była do pozazdroszczenia. Sam na sam z gorącą latynoską. Nie interesowała go wielka rana na brzuchu Any, tylko to co się znajdowało ponad nią. Widok dwóch skarbów wprawił Malecky'ego w osłupienie. Szybko podbiegł do Any-Lucii, i pod pozorem pomocy medycznej napawał się miłym widokiem.
- Ana, kto Ci to zrobił? - pytał mając oczy zwrócone trochę wyżej niż ratownik powinien. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 22:59 |
|
|
chamstwo.
- Bernard, to on zabił Petera i dźgnał Daniela. Miles ze Scarlett pojechali z nim do innych, chcą mu pomóc. Nie wiem czy się uda. Słuchaj Lincoln boję się, Bernard może tu przyjść lada chwila. - Powiedziała po czym przybliżyła się do męzczyzny. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 23:05 |
|
|
Bernard tymczasem widząc że część rozbitków gdzieś się udała postanowił iść do stacji i wykończyć resztę która została. Był już przy wejściu do tunelu... |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 01-04-2010 23:06 |
|
|
Słowa o podróży Scarlett, Milesa i Daniela do innych zaniepokoiły Malecky'ego. - Ja bym nie ufał tym Innym. Mam nadzieję, że nie namieszają w głowach naszym.
Jednak bardziej niż podróż, zszokowała Linca informacja o Bernardzie, który chyba zapragnął kariery seryjnego mordercy. - Nie bój się Ana. W moim towarzystwie nie grozi Ci nic złego. - przyjacielsko ją objął i zapytał - Jak się czujesz? Może chcesz się położyć? - W myślach jednocześnie planował jak spotkać się z Nadlerem.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 23:09 |
|
|
Bernard tymczasem zszedł już po tunelu i był już w korytarzu prowadzącym do stacji Smoczek. Cały czas miał wyciągnięty nóż oraz broń którą zabrał Anie podczas napadu na nią. Po chwili ujrzał światło i po cichu przysłuchiwał się rozmowie... |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-04-2010 23:11 |
|
|
Lincoln objął Anę i spoczęli na kanapie.
- Mam nadzieję, że nic mi nie grozi. - Powtórzyła starając się uwierzyć Malecky'emu. - Nie mam ochoty na sen, kto by teraz miał? Wprawdzie rana boli cholernie, ale da się wytrzymać dzięki lekom. Lincoln, możesz przynieść mi coś do picia? - Spytała mężczyznę. |
|