Autor |
RE: Obóz ogonowców |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:13 |
|
|
Przerwa nie była długa. Po chwili James prowadzący grupę nakazał ruszać dalej. Milesowi było to na rękę gdyż chciał jak najszybciej dostać się do wieży a potem jak najszybciej opuścić tą przeklętą wyspę. Dlatego tym razem podążał na czele grupy zaraz za Sawyerem. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:13 |
|
|
Kate, chyba już musimy ruszać, żeby nie zgubić ich z oczu. - ręką wskazał na ruszającego Sawyera z Lapidusem. - Żałujesz, że tyle mi wtedy powiedziałaś? Wydaje mi się, że wiem o Tobie więcej niż powinienem. |
|
Autor |
sayid jarrah
Użytkownik
Postać: Sayid Jarrah
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:18 |
|
|
Sayid doszedł do Milesa..
-Byliście już przy tej wieży? Jak daleko jeszcze? |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:23 |
|
|
Wszyscy raczej dobierali się w grupy dwuosobowe, konwersując ze sobą lub po prostu krocząc obok siebie. Scarlett była zmęczona, więc odeszła na sam koniec. Przed nią szli Kate i Linc, którzy wyraźnie zaabsorbowani rozmową, nie zważali na długotrwałość wędrówki. Chcąc nie chcąc, jednym uchem słyszała ich dialog. |
|
Autor |
Angie
Użytkownik
Postać: Angie Davis
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:24 |
|
|
- Też myślę, że wiesz trochę dużo... w sumie nie do końca pamiętam wszystko co mówiłam - zakręciła się - ale na pewno wiesz więcej niż moi - miała nadzieję, że załapie, że chodzi o "jaskiniowców" - tak ruszajmy... |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:26 |
|
|
- Jeszcze dzień drogi. Ja bym jednak sobie nadziei że to wypali nie robił. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:30 |
|
|
Sawyer rozejrzał się i szukał wzrokiem Scarlett. Obok niego człapał się Locke, któremu coraz lepiej wychodziło proste chodzenie. Dziewczyna szła na końcu grupy, więc sobie na nią zaczekał... |
|
Autor |
sayid jarrah
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:30 |
|
|
-Masz na myśli wydostanie się z wyspy? |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:32 |
|
|
- No tak. Nawet jak nadamy sygnał to wątpię że namierzą nas gdzie jesteśmy.
/lece na TV będę za godzinę//
Edytowane przez Michal dnia 29-03-2010 21:34 |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:34 |
|
|
Gdy tak zmęczona włóczyła nogami, na wpół słuchając, na wpół krążąc gdzieś umysłem daleko poza wyspą, ukazała jej się znajoma sylwetka
- Co jest, Panie Sawyer? - rzuciła w jego stronę, śmiejąc się do niego ukradkiem i chwytając go zaczepnie pod bok.
|
|
Autor |
sayid jarrah
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:34 |
|
|
-No jak wrócimy na plażę to zrobimy jakiś znak SOS albo rozpalimy ognisko..no i przy rozmowie trzeba dodać, że zboczyliśmy o 1000 mil..trzeba być optymistą..
__
Muszę juz iść... sterujcie mną..
Edytowane przez sayid jarrah dnia 29-03-2010 21:35 |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:36 |
|
|
- No trzeba ale skoro ta wyspa jest taka tajemnicza to myślę że Ci tutejsi nie pozwolą tak łatwo się nam wydostać abyś mogli powiedzieć o tej wyspie.
// będę za godzinę// |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Tym razem Suzanne szla gdzieś na początku. Plecak zwisał swobodnie z jednego ramienia, wiatr podwiewał sukienkę, w którą zdążyła ubrać się przed wyjściem. Idąc pochylała głowę, ręce trzymała założone na piersiach.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- Zastanawiałem się, czemu nie ma cię u mojego boku, tak jak teraz - uśmiechnął się do niej Sawyer. Zdjął plecak i napił się wody. Był coraz gorzej zmęczony wyprawą, a dla ochłody rozpiął kilka guzików od koszuli. |
|
Autor |
sayid jarrah
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:42 |
|
|
-No nie wiem...jakoś pozwolili opuścić wyspę moim przyjaciołom.. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:44 |
|
|
Frank szedł na czele grupy jakieś dwie godziny. Było już po zachodzie. Wziął latarkę i poświecił nią na mapę. Uznał, że jutro spokojnie dojdą do Wieży przed zachodem, więc widząc zmęczenie rozbitków stanął przed nimi.
- Mamy tu ładne miejsce na rozłożenie obozu, więc proponuję zakończyć dzisiejszy marsz. Musimy się wyspać, żeby jutro bez przeszkód dojść do Wieży. To już całkiem niedaleko, jeszcze kilka godzin szybkiego marszu. - tu spojrzał na Locka, w związku z którym wędrówka zajmie cały dzień. - Potrzebuję kogoś do pomocy z rozpaleniem ogniska. Rozsiądźcie się, jutro wyruszamy po świcie.
Ruszył w kierunku lasu, aby znaleźć trochę gałęzi. Zauważył, że dawno już nie padało, więc to nie powinno być problemem. Ze względu na wielu ochotników () praca poszła sprawnie i 15 minut później zatlił się pierwszy płomyczek.
Frank posiedział jeszcze chwilę pod drzewem, spożywając jakiś nieznany owoc, popijając zebraną wcześniej wodą.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:45 |
|
|
Zaintrygowana Scarlett, ukradkiem dostrzegając, jak James rozpina koszulę, uniosła wysoko brew, zatrzymując wzrok na jego spoconym torsie. "Holy shit! No dobra, Franki jednak przy Tobie wymięka, Panie Dimples" - niekontrolowanie przeszło jej przez myśl spostrzeżenie. Trochę mu pozazdrościła ochłody i postanowiła pójść za jego przykładem, ściągając koszulę. W bokserce było jej dużo lżej. Poprosiła Jamesa o wodę i oblała nią twarz tak, że spłynęła po brodzie wprost na jej górną garderobę. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:51 |
|
|
- Kolejny nocleg pod chmurką. - mruknął Lincoln. Po rozpaleniu ogniska, większość usiadła przy nim aby się ogrzać. Ostatnie wieczory na wyspie były dosyć chłodne. Lincoln wybrał miejsce na nocleg i zaczął je urządzać na miarę swoich możliwości i posiadanych materiałów. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 21:58 |
|
|
Sawyer z lekkim podnieceniem patrzył na mokrą górną część ciała Scarlett. Nagle z nikąd Fran wystrzelił z pomysłem założenia obozu, więc poszedł pomagać w zbieraniu drewna. Cały czas nie mógł się skupić na pracy, bo miał w głowie te piękne widoki... |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-03-2010 22:05 |
|
|
Suzanne pomagała jak mogla przy układaniu i zapaleniu ogniska. Gdy już im się to udało, zagłębiła się kawałek w dżunglę. Przyniosła z niej pełen plecak owoców.
-Częstujcie się.- powiedziała do wszystkich, ogrzewając dłonie nad ciepłymi płomyczkami.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
Edytowane przez agusia dnia 29-03-2010 22:34 |
|