Autor |
RE: Obóz ogonowców |
John Locke
Użytkownik
Postać: John Locke
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 17:37 |
|
|
Locke spojrzał na nieznajomego.
- Witaj. Przykro mi, ale nie uścisnę ci ręki bo jak widzisz muszę się wspierać na Danielu i Sayidzie. Ale i tak miło mi cię poznać. Sawyer to twoje nazwisko tak? A jak masz na imię?
Don't tell me, what I can do! |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 17:37 |
|
|
Suzanne zdziwiła się bardzo, słysząc słowa Locke`a.
-Jak to? Mówiłeś przecież, że zajrzałeś wyspie w oczy, a to, co zobaczyłeś, było piękne...- zmarszczyła czoło. -Twierdziłeś wcześniej, że nie chcesz się stąd wydostać.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 17:39 |
|
|
- Sawyer to moja ksywa... A na imię mi James. Wolałbym, gdybyś jednak mówił mi Sawyer... - odpowiedział starcowi z lekką nonszalancją. - Czy my się czasem nie znamy? - spytał Sawyer, przyglądając się mu. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 17:52 |
|
|
Miles podszedł bliżej nowego mężczyzny. Również go przywitał:
- Witam jestem Miles. Ty jesteś John z tego co słyszałem. Jeśli będziesz czegoś potrzebował to powiedz- Miles uśmiechnął się i udał się w kierunku Any która szła samotnie. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 17:53 |
|
|
Jako, że nie otrzymała odpowiedzi od Johna, szła przez chwilę w milczeniu. Gdy Sawyer przedstawił się, uniosła lekko głowę.
-Dlaczego używasz pseudonimu?
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:02 |
|
|
Sawyer odwrócił się, a za nim szła piękna Su. Kiedy zadała mu pytanie, ten odpowiedział;
- Noszę ten pseudonim od 8 roku życia, przywykłem do niego. Zresztą chyba brzmi lepiej niż James, prawda? |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:07 |
|
|
- Co o nim myślisz? - Spytała Miles'a, Ana wskazując na Johna. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:09 |
|
|
- Myślę dlaczego ten nowy, John, został pobity przez tego Jacoba. Wydaje mi się że bez powodu nic by mu nie zrobił. John chyba nie mówi nam całej prawdy- Miles węszył spisek ze strony Locke'a. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:10 |
|
|
-Czy ja wiem, James to ładne imię. Jak ojciec Harrego Pottera. -uśmiechnęła się wesoło. -Choć z drugiej strony, ja zawsze chciałam mieć pseudonim. To wyróżnia z tłumu, nie jesteś zwykłym Tomem czy Jackiem, tylko.. kimś.- mrugnęła do niego.
Podróż stawała się coraz bardziej nieznośna. Słońce świeciło tak bardzo, że nawet grube liście nie dały rady go zatrzymać. Energia wypadała z nich równie szybko, jak wpadła w nich przy odpoczynku. Suzanne miała ochotę rozebrać się do naga i wskoczyć do oceanu, który zostawili daleko za sobą.
|
Autor |
John Locke
Użytkownik
Postać: John Locke
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:11 |
|
|
Locke był już zmęczony drogą i ciągłymi pytaniami.
- Bo wyspa jest piękna, co nie oznacza że nie pragnę powrócić do domu. Może porozmawiamy później? Teraz muszę się skupić żeby się nie przewrócić...
//będę wieczorem... Locke niech idzie z wami//
Don't tell me, what I can do! |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:13 |
|
|
- Wiesz, możesz mieć rację, cała sprawa wydaje się dość podejrzana, ten cały Jacob tak samo. - Ana spojrzała na Johna który sprawiał wrażenie wiarygodnego, zastanawiała się czy coś ukrywa. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:15 |
|
|
Sawyer uśmiechnął się do niej.
- Moja ksywka ma swoją genealogię, ale nie chcę o tym mówić... - odparł jej. - A ty jakbyś chciała mieć ksywkę, to co byś wybrała? - spytał dziewczyny James. |
|
Autor |
sayid jarrah
Użytkownik
Postać: Sayid Jarrah
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:17 |
|
|
Sayid wciąż z Danielem przytrzymywali Locke, by nie upadł...
___
Ja tez idę z wami, będę później |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:21 |
|
|
-Nie wiem, pojęcia nie mam. Zresztą, trudno stwierdzić to mnie, już byłoby wymyślić ją Wam.- zaśmiała się. Okręciła się wokół własnej osi z uśmiechem, by Sawyer przyjrzał się jej.
-No i jak sądzisz, co do mnie pasuje?
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:27 |
|
|
Sawyer popatrzył na nią z wielką przyjemnością. Nie wiedział jak ją nazwać, ale odpowiedział jej:
- Kiedy cię pierwszy raz zobaczyłem, nazwałem cię blondi. Mogę cię tak nazywać? |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:29 |
|
|
- Obym się mylił co do niego. Nie chce znowu walczyć.- Miles zakończył temat.- A ty jak się dzisiaj czujesz? |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:33 |
|
|
Parsknęła cichym śmiechem.
-Blondi, co? Cóż, kojarzy mi się z laską z wielkimi cyckami, w różowych ciuchach... Ale tutaj chyba takiej nie znajdziemy.- uśmiechnęła się. -Więc właściwie, dlaczego nie? Choć po imieniu też możesz do mnie mówić.
Przeskoczyła jakiś kamień, stojący na jej drodze.
-Jak długo szliście do tej wieży, poprzednim razem?
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:36 |
|
|
- Wcześniej szliśmy do niej od innej strony, co zajęło nam około 3 dni. Teraz od tej plaży będzie jeszcze około 2 dni... - odparł jej Sawyer z lekkim uśmiechem. Spojrzał na Scarlett, która szukała go wzrokiem.
- Wybacz na chwilkę, Su. - i James poszedł do ukochanej, zobaczyć co się stało.
/ bede gdzieś za godzinę / |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:45 |
|
|
- Jak się czuję? Nie widać po moim uśmiechu? - Ana wyszczerzyła białe ząbki. - Wiesz, spróbuję dojść do porozumienia z tymi dziewczynami. Postaram się być miła. - Ana zaśmiała się cicho i złapała Miles'a za rękę. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 28-03-2010 18:49 |
|
|
Gdy Sawyer odszedł od dziewczyny, ta szła jakiś czas sama. Rozglądała się wokół. Mimo uporczywej wędrówki, część wyspy, w której aktualnie się znajdowali, była piękna. Gdzieś za nią szedł Daniem i Sayid z Lockiem, Kate z Lincolnem, Sawyer z dziewczyną... Przed nią zaś wędrowali Ana z Milesem i kapitan. Suzanne szła powoli, spokojnie, ciesząc się najmniejszymi nawet podmuchami wiatru.
|