Autor |
RE: Obóz ogonowców |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:13 |
|
|
Lincoln na wieść o odnalezionym kablu, którego szukali znacznie się ożywił. Wyspa co chwila zaskakiwała i ten kabel właśnie był kolejną atrakcją, którą warto było poznać. Ciężko było racjonalnie wytłumaczyć jego istnienie. Wszytko było przed rozbitkami, mieli szansę zobaczyć dokąd prowadzi.
- Bernard, Miles - tylko spokojnie. Ten kabel może być kolejną pułapką. Ten Bakunin jest przecież na wolności. Może na końcu tego kabla czeka na nas? |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:15 |
|
|
- Lincoln jak to się mówi bez ryzyka nie ma zabawy. Musimy sprawdzić co jest na końcu tego kabla, nie mamy wyboru bo i tak ciągle tylko uciekamy po całej wyspie przed tymi zbirami. Musimy dążyć do celu jakim jest teraz ocean i koniec tego kabla. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:19 |
|
|
- Bernard, to mi się podoba! - Malecky był zaskoczony zaangażowaniem z jakim Nadler podchodził do znaleziska. Niemrawy zazwyczaj dziadek zmienił się momentalnie w łowcę przygód. - To kto prowadzi wzdłuż kabla? - pytający wzrok padł na Bernarda. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:20 |
|
|
Ja mogę iść pierwszy jeśli wy się boicie - powiedział z pewnością Bernard i ruszył do przodu pewnym krokiem...
/będę za jakąś godzinę/ |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:20 |
|
|
Sawyer kiedy usłyszał jakąś wzmiankę o Bakuninie, zdenerwował się, jednocześnie przygotowując broń. Potem wziął Scarlett na ręce i kontynuowali podróż na plażę. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:23 |
|
|
Miles szedł tuż za Bernardem który z wielkim zapałem prowadził grupę. Miles czuł że plaża musi być coraz bliżej gdyż na twarzy coraz częściej odczuwał świeże powiewy morskiego wiatru. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:40 |
|
|
Scarlett wraz z powiewem świeżego powietrza przeplatającego się z zapachem morza od razu poczuła się lepiej. Gdy Sawyer doniósł ją na plażę i położył na piasku, powiedziała, pełna wdzięczności:
- Dziękuję Ci James.
Czuła, że jest z nią lepiej. Wszystkie dolegliwości minęły dzięki roślinie, którą zaaplikował jej Peter, który miał wcześniej do czynienia z medycyną. Wciąż towarzyszył jej ból mięśni, ale odniosła wrażenie, że jutro będzie mogła chodzić o własnych siłach.
Edytowane przez Gooseberry dnia 19-03-2010 21:40 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:43 |
|
|
Ana na wieści o kablu ucieszyła się bardzo, jednak nadzieja istnieje. Podążała za rozbitkami którzy szli pewnie przed siebie. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:46 |
|
|
W końcu po wielu dniach podróży już o zachodzie słońca Bernard wprowadził grupę na plażę. Pociągnął on jeszcze kawałek kabel który wchodził pod wodę. Miles patrzył w kierunku w którym podążał kabel ale na wodzie nie było nic widać. To oznaczało że stacja jest pod wodą. Przed rozbitkami szykowały się kolejne komplikacje. Narazie jednak Miles poszedł nazbierać drzewa na ognisko.
Edytowane przez Michal dnia 19-03-2010 21:47 |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:50 |
|
|
Na plaży Sawyer położył dziewczynę na piasku. Gdy ta mu podziękowała, on odparł: - Nie ma sprawy, kotku. - i mrugnął do niej. - Pojdę rozejrzeć się w sytuacji.
Kabel prowadził pod wodę. Raczej nie było sensu, aby cała grupa miała płynąć do stacji, aby wyłączyć urządzenie zagłuszające sygnał. Spytał więc: - Jaki mamy plan? |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:57 |
|
|
Sawyer po raz kolejny udowodnił, że można na niego liczyć w każdej sytuacji. Zawsze miała w nim oparcie. Za każdym razem troszczył się o nią. Nawet teraz, gdy wędrówka była ciężka, ani na chwilę jej nie opuścił. Mimo wszystko niósł ją w ramionach.
Czuła wobec niego wielki dług. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:58 |
|
|
- Na razie chyba żaden. - Odpowiedziała Ana Sawyerowi, odkręcając korek, butelki. - Trzeba to przemyśleć... Myślę, że kabel i ta cała stacja jest dość daleko od lądu, więc nie wiem czy łatwo będzie tak tam dopłynąć, zwłaszcza w tyle osób... |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 21:58 |
|
|
Miles przyniósł drzewo i rozpalił ognisko. Na pytanie Jamesa odpowiedział:
-Narazie odpocznijmy a jutro rano wszyscy razem zastanowimy się co dalej. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 22:00 |
|
|
- Może wybierzemy jednego śmiałka, który umie pływać? - spytał ponownie Sawyer. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 22:02 |
|
|
Scarlett zaśmiała się w duchu.
- Ja jestem dobra w pływaniu - powiedziała 'skromnie' Scarlett - Ale w tym stanie chyba nic z tego nie będzie - dodała. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 22:09 |
|
|
- Chyba nie masz zamiaru w takim stanie płynąć, mała? Wykluczone, już wolę ja tam popłynąć... - odparł dziewczynie Sawyer, martwiąc się o ukochaną. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 22:18 |
|
|
Popatrzyła na niego przenikliwym wzrokiem i uśmiechnęła się zawadiacko. Miała ochotę uczynić pewne kroki w jego kierunku (), ale niestety ból w nogach jej to uniemożliwiał.
- Możemy odczekać dzień, dwa.. Myślę, że już wydobrzeję.
Edytowane przez Gooseberry dnia 19-03-2010 22:18 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 22:20 |
|
|
- W zasadzie z moim pływaniem nie jest tak źle.. Pomyśle jutro. Teraz jestem zmęczona po wędrówce. - Ana powiedziała po czym położyła się pod krzaczkami przykrywając się sweterkiem.
do usłyszenia. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 22:22 |
|
|
Sawyer usiadł naprzeciw niej i popatrzył jej w oczy. Nie chciał, aby ta popłynęła, dlatego powiedział: - Nie mamy czasu. Tkwię na tej wyspie tak długo, że nie mam już sił... Chcę sam to zakończyć, dlatego ja płynę do stacji czy cokolwiek to jest. |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 19-03-2010 22:26 |
|
|
Bernard tymczasem ucieszył się bardzo z widoku z dawna nie widzianego oceanu. Wreszcie po wielu dniach poczuł się choć trochę nadziei na przyszłość. Widząc jednak że zmrok już zapadł Bernard położył się niedaleko ogniska by tam odpocząć po ciężkim dniu.
/do jutra, poczekajmy aż Matt da nam nową fabułę/ |
|