Autor |
RE: Obóz ogonowców |
Gooseberry
Użytkownik
Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 17:29 |
|
|
- Pyszne. Szkoda tylko, że nie mogłam wam towarzyszyć w polowaniu. Czułabym się lepiej, mając w tym jakiś udział - powiedziała, uśmiechając się - Tobie też przydałoby się uprać ciuszki - obejrzała Sawyera od góry do dołu chichocząc.
Ruszyła za Milesem i Lincolnem, dorównując im kroku. Nie miała wcześniej okazji lepiej poznać Maleckyego.
- Jak myślicie, ile mniej więcej czeka nas drogi?
Edytowane przez Gooseberry dnia 14-03-2010 17:34 |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 17:34 |
|
|
Wszyscy w końcu ruszyli w dalsza trasę. Miles szedł blisko Jamesa i Scarlett. Słysząc jej pytania odpowiedział:
- Trudno powiedzieć. Mapa ni ma żadnej skali. Myślę jednak że za 3,4 dni będziemy na miejscu. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 14-03-2010 17:35 |
|
|
Rozmowę Lincolna z Milesem przewał kobiecy głos dochodzący zza pleców. - Słucham? - Linc spokojnym odwrócił się. - Myślę, że w takim towarzystwie nawet nie zauważysz jak szybko dojdziemy na miejsce. - Linc uśmiechnął się do Scarlett. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 17:47 |
|
|
Sawyer szedł razem z grupą. Nic nie mówił, ponieważ chciał posłuchać, co jego towarzysze mają do powiedzenia. Może dowie się czegoś ciekawego na ich temat. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 18:03 |
|
|
Miles trochę cofnął się w grupie. Wyciągnął nóż którym kroił dzika aby jeszcze raz powąchać zapach zjedzonej dziczyzny. Następnie sprawdził swoją broń czy będzie gotowa do użycia gdyby znowu pojawiło się jakieś zagrożenie. Gdy już to uczynił napił się wody i dalej szybkim krokiem podążał za Sawyerem który to teraz prowadził grupę w kierunku stacji. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 18:04 |
|
|
- Nie wątpię, a jak myślisz dlaczego do was dołączyłam? - mrugnęła do niego - Mogę spytać czym się zajmowałeś zanim trafiłeś na wyspę? - zapytała.
Edytowane przez Gooseberry dnia 14-03-2010 18:52 |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 14-03-2010 18:42 |
|
|
Frank rozmawiał z Aną.
- Do dołu? Ma mieszkanko pod ziemią? Widziałaś coś w tym dole?
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 19:06 |
|
|
- Nie wiem, może tam jest jego miejsce. Dół był bardzo głęboki i wąski, można było zauważyć tam jedynie ciemność i nic poza tym. - Ana zwróciła się do Franka. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 20:30 |
|
|
Grupa podążała przez dżunglę nieustannie od kilku godzin. Jednak powoli zaczęło się ściemniać. To oznaczało że grupa musi powoli znaleźć miejsce do przenocowania. Miles zauważył nie opodal niewielką polanę. Zaproponował aby właśnie w tym miejscu zatrzymać się na noc. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 20:36 |
|
|
Sawyer i reszta weszli na polanę. To było dobre miejsce do rozbicia obozu, więc rozkazał to zrobić. Sam zostawił swoje rzeczy i poszedł po drewno na opał. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 20:45 |
|
|
Ana nie była zadowolona z postoju, mimo że była strasznie zmęczona wolała podążać jeszcze jakiś czas, aż bardziej oddalą się od Ciemnego Terytorium. Jednak usiadła na polanie i wyciągnęła z plecaka wodę, po czym ugasiła pragnenie. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 20:48 |
|
|
Miles postanowił pomóc w przyniesieniu drzewa Sawyerowi. Idąc razem z nim i zbierając opał powiedział:
- Trzeba przyznać że ten pomysł z polowaniem był bardzo dobry i dobrze że trafiłeś tego dzika dzięki czemu chociaż na chwilę wszyscy mogli zapomnieć o wyspowych trudach jedząc tak świetne mięso! |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 20:53 |
|
|
- Jasne, trzeba to będzie kiedyś powtórzyć. - odparł Milesowi Sawyer. - Trzeba tylko znaleźć odpowiedni trop. - mówił, łamiąc gałęzie nogą.
|
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 21:01 |
|
|
- Tutaj jest sporo dzików więc myślę że nie trudno będzie coś znaleźć.- odparł Miles.- Szkoda że ostatnio większość coś mało angażuje się w życie grupy. Chodzą tacy niemrawi w ogóle nie mają ochoty pomóc. Może są chorzy na jakaś tropikalną chorobę?-dodał. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 21:07 |
|
|
- Nie sądzę... Nie jestem lekarzem, ale jak na moje oko sa zdrowi. Jakby byli chorzy nie mieliby nawet siły dreptać. - odparł z uśmiechem James. Zebrali odpowiednią ilość drewna i zabrali się za rozpalanie ogniska. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 21:10 |
|
|
Miles układał stos z nazbieranych gałęzi a następnie wraz z Jamesem go podpalili. Ogień buchnął i od razu w okolicy zrobiło się jaśniej. Miles rozsiadł się przy ogniu jedząc owoce i popijając wodę. |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 21:18 |
|
|
Scarlett podobnie jak Ana nie była zachwycona postojem. Chciała jak najszybciej dotrzeć na miejsce. Mimo niezadowolenia, wyciągnęła się niedaleko ogniska, podpierając głowę ręką. Patrzyła w niebo, obserwując gwiazdy.
Edytowane przez Gooseberry dnia 14-03-2010 21:20 |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 21:22 |
|
|
Sawyer dostrzegł Scarlett, leżącą blisko ognia. Wyraźnie było widać, że jest zamyślona. Podszedł do niej i spytał:
- Hej. Coś nie tak skarbie? |
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 21:29 |
|
|
- Nie, wszystko ok - powiedziała łagodnie, wciąż nie odrywając wzroku od małych błyszczących punkcików na niebie.
Jednakże, nie było to do końca prawdą. W jej głowie plątał się szereg różnych myśli. |
|
Autor |
Dexter
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-03-2010 21:34 |
|
|
- Na pewno? Martwię się o Ciebie... - odparł jej James. - Specjalnie zatrzymałem się wcześniej, z troski o Ciebie. - dodał, lekko się uśmiechając. |
|