Data urodzenia: 6 września 1972
Pochodzenie: ukraińsko flamandzkie
Krótki opis: Urodził się na wschodniej Ukrainie, jako syn prawosławnego farmera uprawiającego słomę. Gdy miał pięć lat przeprowadził się z rodzicami do zachodniej Albanii, gdzie mieszkali w niewielkiej wioseczce, w której ojciec zaczął handlować tekstyliami przemycanymi z Białorusi. Kilka lat później rodzina przeniosła się (razem z Saszą, nie zapomnieli o nim) do Sarajewa, a stamtąd aż do NRD, gdzie po kryjomu razem z kilkoma innymi czechosłowackimi imigrantami przedostali się paralotnią do zachodnich Niemiec. Kolejne kraje, w których Sasza się wychowywał to: Francja, Włochy oraz Wielka Brytania, w której Masłowowie osiedli na stałe, i gdzie biedak wybił sobie ząb. Musiał zastąpić go złotym (żeby wyglądało bogato).
Będąc w Londynie, mieście przyszłości, Sasza założył zespół muzyczny, racząc fanów cygańskiego folkrocka swoim słowiczym śpiewem i niebiańską muzyką. Zespolik zyskał na tyle dużą sławę, że Sasza wraz ze współgrajkami udali się do Australii w mini trasę koncertową. Okazało się, że drodze powrotnej mieli strasznego pecha!
Jako polonista filmoznawca: uprawianie słomy jako niedoszła praca zboża, owsa i jęczmienia wymagająca, trud, cierpienie, ukraińsko polska matyrologia (lol), dramat, komuna, ciężkie życie (powinnam to pisać hasztagami), uprawianie słomy jako absurd poprzedniej egzystencji nieświadomej jeszcze rosyjskiego najazdu. Nie uczcie ojca dzieci robić :/
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.