Krótki opis: Gdy miała 10 lat, jej ojciec inżynier pokazał jej Terminal Minitel 1, dziewczynka rozpoczęła swoją przygodę ze światem techniki. Jej mama dosyć wcześnie zachorowała na chorobę Alzheimera i nie była w stanie pomagać ojcu w jej wychowaniu. Choroba mamy zapaliła młodą Radhię do stworzenia maszyny, która byłaby w stanie pomóc przechowywać wspomnienia i zachować je od nieuchronnego zniszczenia spowodowanego okrutną chorobą. Jej płeć często stawała na drodze rozwojowi jej kariery. Była odtrącana od grup chłopców zrzeszonych w szkolnych kołach zainteresowań. Miała tylko jednego zaufanego przyjaciela Karima, dziecka z rodziny algierskich imigrantów. Jej wrodzona determinacja pozwoliła jej studiować informatykę na Uniwersytecie w Lyonie, gdzie zainteresował się nią Aleksandar Chakarov. Zachwalał on małżeństwo państwa de Groot z Michagan, które miało rzekomo zainteresować się jej artykułami o mapach wspomnień i zaoferować jej staż na wyspie, z możliwością rozwoju. Choć nie chciała opuszczać rodziców, podjęła się tej próby, dla większego dobra. Poza tym to miał być tylko staż. Na wyspie udało jej się dostać do stacji Hydra, gdyż stwierdziła, że najłatwiej badania będzie zacząć od zwierząt. Richard dowiedział się nad jakim tematem pracuje na wyspie Radhia i poprosił Bena, aby zadbał o to by kobieta przeżyła Czystkę.
Obóz: Inni
Akceptuję
jaz
Edytowane przez jazeera dnia 06-02-2015 02:02
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.