Autor |
RE: Rozbitkowie z plaży. |
Furfon
Użytkownik

Postać: Helena
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 18:18 |
|
|
-To co opisałaś byłoby możliwe gdyby były na tej wyspie wielkie źródło energii elektromagnetycznej. Chciałbym zobaczyć tą ścianę na własne oczy.Później spróbujemy znaleźć ten właz. Może dowiemy się czy ten facet zaatakował Scarlett? Trzeba by się też uzbroić, nie wiemy czy ten facet jest sam. Ja wczoraj znalazłem broń. Kto pokaże mi ten tunel?
Edytowane przez Furfon dnia 01-03-2010 18:20 |
|
Autor |
shan
Użytkownik

Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 18:33 |
|
|
Shannon patrzyła się na gładką taflę wody i rozmyślała.
- Ciekawe po co ktoś zadał sobie tyle trudu do budowy tego tunelu skoro nie ma tam niczego. No prócz tej ściany. - Dodała po chwili zastanowienia.
|
|
Autor |
Gooseberry
Użytkownik

Postać: Alice Smooth
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 18:38 |
|
|
Scarlett zgłosiła się na ochotnika. Wszystko było jej obojętne, poza tym, żeby poznać człowieka, który chciał odebrać jej życie.
- Wskakuj za mną. Tylko nabierz dużo powietrza do płuc. Nie wiem jak długo wytrzymujesz pod wodą, ale skoro nawet Shannon i czynni palacze (tutaj pomyślała sobie o Meredith) dali radę, to myślę, że nie będzie problemu i z tobą - powiedziała ciągnąc Daniela za rękaw. |
|
Autor |
shan
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 18:40 |
|
|
- Płynę z wami! - Stwierdziła po chwili namysłu Shannon i weszła do wody. - Oczywiście jak mogę?
Edytowane przez shan dnia 01-03-2010 18:43 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 18:43 |
|
|
Daniel, Shannon i Scarlett dopłynęli bez problemów mimo jego kiepskich umiejętności nurkowania. Trzeba popracować nad własną kondycja pomyślał Daniel.
Daniel wyjął latarkę z plecaka.
-Długo ciągnie się ten tunel? |
|
Autor |
shan
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 18:43 |
|
|
- Jakiś kawałek. - Wyjaśniła dziewczyna wyciskając wodę z włosów. - Dokładnie nie wiem.
Edytowane przez shan dnia 01-03-2010 18:44 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 18:51 |
|
|
Daniel zobaczył betonową ścianę i na niej wizerunek ...
-Czy ja dobrze widzę? Czy to jest łabędź? |
|
Autor |
shan
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 19:01 |
|
|
- Mi to przypomina smoka, ale jak ty widzisz łabędzia. - Shannon obserwowała znak. - Może faktyczne łabędź. A co to ma do rzeczy? - Dodała po chwili.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 19:06 |
|
|
-Musimy się tam dostać, tam może będziemy mogli wezwać pomoc. Chodźcie wracajmy do góry, omówimy z innymi co dalej zrobimy.
//będę za godzinkę, jakby co kierujcie mną// |
|
Autor |
shan
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 19:09 |
|
|
- Dobra. - Mruknęła Shannon. "I po jaką cholerę ja tu płynęłam!".
Edytowane przez shan dnia 01-03-2010 19:10 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik

Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 19:34 |
|
|
Usiadłam przy brzegu i spojrzałam jak 3 rozbitków znika pod taflą wody. Oby szybko wrócili- pomyślałam, rozglądając się dookoła. Nie uśmiechało mi się bycie tutaj praktycznie samej. To miejsce, cała wyspa- to wszystko budziło we mnie coraz większą niepewność, która z kolei rodziła strach. Ręce zaczęły mi się trząść, gdy wpatrywałam się w wodę z nadzieją, że ekipa zaraz wypłynie. W tym momencie przydałby mi się chociaż jeden papieros. Chociaż jeden mach na uspokojenie. Nikotyna w moim ciele zawsze sprawiała cuda. Wprawdzie przez fajki omal co nie utonęłam w tym zbiorniku wodnym ale trudno. Nie mogłam się bez nich obejść. Wstałam i zaczęłam nerwowo chodzić wzdłuż brzegu, śpiewając pod nosem "moją" piosenkę.
' target='_blank'> |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:06 |
|
|
Daniel, Shannon i Scarlett wypłynęli na powierzchnię. Zobaczył Meredith i resztę.
-No to co robimy? Szukamy tego włazu czy nie? - spytał się Daniel reszty rozbitków.
Edytowane przez Furfon dnia 01-03-2010 20:13 |
|
Autor |
shan
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:15 |
|
|
- Sama nie wiem. A jak to zasadzka? - Shannon upierała się przy swoim.
Edytowane przez shan dnia 01-03-2010 20:17 |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:16 |
|
|
Z niesamowitą ulgą patrzyłam jak Daniel, Scarlett i Shannon wychodzą cali z wody.
-Szukamy! Na pewno musimy coś z tym zrobić. Nie możemy tego tak zostawić- spojrzałam na każdego po kolei- Rozumiem, że macie obawy. Ja też je mam. Każdy ma... ale ja nie widzę innego wyboru- tu zerknęłam na Shannon, która wcześniej się sprzeciwiała. Spojrzałam jej w oczy i mówiłam już bezpośrednio do niej -Rozumiem, że się boisz. My też się boimy, ale trzeba iść i znaleźć ten właz... może tam jest niebezpiecznie ale może właśnie tam odnajdziemy pomoc. Oczywiście nikt Cię nie naciska i jeśli nie chcesz nie musisz iść z nami... ale pomyśl czy bezpieczniej będziesz sie czuć sama przedzierając się przez dżunglę czy razem z nami?
' target='_blank'> |
|
Autor |
panda
Użytkownik

Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:17 |
|
|
Sun usiadłam na trawie Nerwowo przetrząsała torebkę w poszukiwaniu papierosów, które paliła tylko w wyjątkowych sytuacjach. Gdy je znalazła, podeszła do dziewczyny, którą nazywali Meredith.
- Oni szukają dla nas ratunku? -zapytała. Zapaliłam. - Chcesz jednego? |
|
Autor |
shan
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:19 |
|
|
- Idę z wami. - Odrzekła drżącym głosem. Następnie spojrzała w kierunku Sun. - Kim ty jesteś?
Edytowane przez shan dnia 01-03-2010 20:21 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:20 |
|
|
-Jeśli o mnie chodzi to powinniśmy znaleźć ten właz. Kto wie, może będziemy mogli wezwać pomoc lub znajdziemy żywność. |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:29 |
|
|
-No to nie ma na co czekać. Nabierzmy sobie wody i ruszajmy!- krzyknęłam ochoczo do reszty. Jakaś Japonka, którą widziałam wcześniej parę razy na plaży, ale nie miałam z nią okazji jeszcze porozmawiać, zwróciła się do mnie.
-Sami dla siebie szukamy ratunku- rzekłam do kobiety. Z chęcią chwyciłam papierosa i podziękowałam: -Jesteś aniołem- uśmiechnęłam się do niej lekko odpalając fajkę.
-To co ekipo? Zabawmy się trochę... Ruszamy!- zachęciłam ich ręką i ruszyłam przed siebie.
' target='_blank'> |
|
Autor |
shan
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:39 |
|
|
- Dobrze... tylko macie pomysł w którą stronę? - Spytała Shannon rozglądając się wokoło siebie.
|
|
Autor |
Dexter
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 01-03-2010 20:59 |
|
|
/ kto mi powie o co kaman? bo trochę nie ogarniam / |