Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 14:48:06 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 12
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:52:04
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 10 - Archiwum | Rozbitkowie z plaży
Strona 17 z 43 << < 14 15 16 17 18 19 20 > >>
Autor RE: Rozbitkowie z plaży.
shan
Użytkownik

Postać:
Shannon Rutherford

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 20:08
- Widziałaś? - Spytała Shannon z nadzieją. Jej humor znacznie się poprawił. - Jak się czujesz wśród nas?

Wyślij Prywatną Wiadomość
Muminka
Użytkownik

Postać:
Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 20:09
Z lianami poszło mi łatwo, jednak nie mogłam tego samego powiedzieć o bambusach. Zresztą nawet jakbym wycięła wystarczającą ilość to i tak bym sama tego nie doniosła. Na szczęście jednak, zza krzaków wyłonił się Daniel.
-Hej Ty!- krzyknęłam, machając w jego stronę. - Miło by było gdybyś mi pomógł. Sama nie dam rady- wysiliłam się na miły uśmiech aby tylko zyskać pomoc.

' target='_blank'>

Edytowane przez Muminka dnia 25-02-2010 20:10
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 20:14
Daniel znalazł 8 mango. Wracając do obozu usłyszał wołająca do niego Meredith.
- Jasne że pomogę. Faraday wziął kilka bambusów.
- Mam do Ciebie jedno pytanie, co sądzisz o tej Makayla? - Daniel spytał się, mając nadzieję na nawiązanie rozmowy.
Edytowane przez Furfon dnia 25-02-2010 20:19
shan
Użytkownik

Postać:
Shannon Rutherford

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 20:25
Shannon zostawiła na chwilę Makaylę samą. Podeszła do kosza i wyciągnęła go w środku trzepotały pyszne rybki.
- Umiesz je ten tego? - Spytała się towarzyszki.

Muminka
Użytkownik

Postać:

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 20:39
Gdy Daniel z chęcią do mnie podszedł, uśmiechnęłam się. Tym razem szczerze. Być może wynikło to z tego, że od zawsze miałam słabość do mężczyzn z niedużym zarostem.
-Co o niej sądzę?- powtórzyłam pytanie. -Szczerze powiedziawszy...-zawahałam się chwilę- ...nie wiem. Nie mam powodów żeby jej nie wierzyć, ani nie mam pewności żeby jej wierzyć- zamotałam się lekko.
- To wszystko jest naprawdę dziwne...ta Francuzka i Makayla...- mówiłam powoli, drapiąc się po głowie. - Widziałeś ją w ogóle w samolocie?

' target='_blank'>
Dexter
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 20:48
Kiedy Sawyer z resztą grupy szedł ścieżką w stronę strumienia, dostrzegł na twarzach rozbitków smutek.
- Uszy do góry panie i panowie. Ratownicy będą lada chwila! - powiedział do nich, pocieszając ich. Jednak sam nie wierzył w to co mówi.
Edytowane przez Dexter dnia 25-02-2010 20:53
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 21:00
-Ja ... przed przybyciem na tą wyspę miałem problemy. Słabo pamiętam to co działo się w samolocie. Ostatnie 2 lata to dla mnie dziura w pamięci. - Daniel chciał już opowiedzieć swoją historię, lecz zbyt mocno wstydził się swoich błędów przeszłości, by odtworzyć się przed kimś. Nagle zmienił temat.
- Ta opowieść Francuzki o tych innych, to mnie bardzo interesuje. Jeśli ktoś żyje na tej wyspie to może nam pomoże. Trzeba by ich znaleźć o ile istnieją.

//Czemu nie mogę pisać w Shoutboxie?//
Edytowane przez Furfon dnia 25-02-2010 21:04
Muminka
Użytkownik

Postać:

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 21:10
Dziura w pamięci... prawie jak Makayla... trzeba było tyle nie jarać- zaśmiałam się w myślach, jednak Daniel mimo wszystko wydawał mi się mówić prawdę. Może to przez zarost?- zachichotałam cicho. Dyskretnie na niego spojrzałam.
- Właśnie... o ile istnieją kociaku- mówiąc to wyśliznęły mi się bambusy z rąk. Podniosłam je szybko i dopowiedziałam:
-Wprawdzie ja nie bardzo wierzę tej "dziczwoman"... - zastanowiłam się przez chwilę- jednak jeśli pomożesz mi przy budowie szałasów to ja w zamian wybiorę się z Tobą na poszukiwania tamtych- spojrzałam wesoło na Daniela.

[ żeby napisać coś w sb musisz być na stronie głównej smiley ]

' target='_blank'>

Edytowane przez Muminka dnia 25-02-2010 21:12
Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 21:22
- Tylko wiedz, że jestem profesorem fizyki, zbyt wielkiego doświadczenia w budowaniu szałasów nie mam. Będziesz musiała mną dokładnie kierować by coś z tego wyszło.
Danielowi coraz bardziej podobała się Meredith. Była inna niż kobiety jakie dotychczas spotkał. Lubił rude, i do tego kogoś ona mu przypominała, lecz nie mógł sobie dokładnie przypomnieć.

//Jakby co będę za 2 godziny,kieruj mną jeśli będziesz miała ochotę..///
Muminka
Użytkownik

Postać:

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 21:41
-Ale za to ja mam duże doświadczenie w sterowaniu innymi ludźmi... także spokojna głowa - zaśmiałam się głośno. Droga na plażę minęła nam szybko. Rzuciliśmy nasze materiały budowlane w jedno miejsce. Rozejrzałam się po plaży.
- Zobacz...- zaczęłam pokazywać palcem- na tym... na tym... na tym i na tamtych dwóch konarach drzew oprzemy szałasy. Tak będzie chyba najlepiej- powiedziałam pewnie.
-Potrzeba nam jeszcze tylko tamtych liści- kiwnęłam głową- Widzisz tamte palmy? Dobrze by było jakbyś to Ty ich nazrywał, a ja w tym czasie połączę bambusy lianami- uśmiechnęłam się, zadowolona z siebie. Gorąc zaczynał być już nie do wytrzymania. Pot ściekał ze mnie ciurkiem więc nie bacząc na Daniela zdjęłam z siebie koszulkę, zostając w staniku i spodniach.
- No idź, idź...- uśmiechnęłam się kokieteryjnie -liście czekają.

' target='_blank'>

Edytowane przez Muminka dnia 25-02-2010 21:42
Dexter
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 22:03
James i reszta doszli do rozdroża, przy którym było zaznaczone drzewo. Jednak go nie widzieli.
- WTF?! - pomyślał. Zaczął szukać śladów na każdym z drzew, bezskutecznie. Dlatego też musiał wybrać ścieżkę "na czuja". Wybrał tę w lewo...
Gooseberry
Użytkownik

Postać:
Alice Smooth

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 22:28
- Jesteś pewny, że to ta droga? - zapytała niepewnie Scarlett, usiłując sobie przypomnieć, w którą stronę wtedy skręcili. Ich towarzysze mieli niemrawe miny. Każdy z nich był spragniony i patrzył na Sawyera i Scarlett z błagalną miną.
Nie słysząc odpowiedzi, stwierdziła, że zda się na jego intuicję. "W końcu już raz wybawił mnie z opresji" - przypomniała sobie ostatnią konfrontację z dziwnym zwierzęciem i na samą myśl przeszły po niej ciarki.
Upał był nie do zniesienia. W duchu dziękowała sobie, że ubrała krótkie spodenki.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Dexter
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 22:30
James skojarzył szybko fakty z poprzedniej wyprawy ze Scarlett i odparł:
- Tak jestem pewien. A teraz chodźmy, jestem spragniony jak nigdy w życiu.
Gooseberry
Użytkownik

Postać:
Alice Smooth

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 22:39
- Ja też - powiedziała, uśmiechając się, po czym przyspieszyła kroku.
Wkrótce ich oczom ukazało się znajome wzniesienie. Scarlett oblana była potem. To popołudnie uznała za najcieplejsze ze wszystkich jakie spędziła na tej wyspie.
- Patrzcie tam - wskazała palcem na źródło i popędziła ostatkiem sił w jego stronę.
Dexter
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-02-2010 22:47
- Spójrzcie co my tu mamy! - powiedział Sawyer z wielkim entuzjazmem. Wyciągnął z plecaka 3 butelki, które znalazł i szybko napełnił je wodą. Jednocześnie gasił pragnienie.

Furfon
Użytkownik

Postać:
Helena

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 26-02-2010 00:42
Faraday nazbierał liście. Kiedy wrócił Meredith już spała. Przykrył ją kocem. Przez jakiś czas patrzył jak ona śpi.
Zasłużyła na nagrodę, wiem że lubi papierosy, wiec spróbuje je znaleźć. - pomyślał Daniel. Spojrzał na wrak samolotu, w którym było pełno walizek oraz zwłoki rozbitków. To chyba jedyne miejsce gdzie jeszcze mogą być papierosy. To było dla niego okropne przeżycie przebywanie wśród trupów, lecz w końcu znalazł 15 paczek papierosów. Jutro miał zamiar jej dać w prezencie. Jutro również będzie trzeba coś zrobić z wrakiem samolotu i z tymi wszystkimi zwłokami rozbitków. Wypadałoby je pochować.
Muminka
Użytkownik

Postać:

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 26-02-2010 16:26
Nawet nie wiem kiedy, zasnęłam. Pierwszy raz tak dobrze spałam odkąd trafiliśmy na wyspę. To pewnie zmęczenie i stres spowodowały, że powieki samoistnie mi opadły. Następnego dnia, obudziły mnie poranne promienie słońce. Z zamkniętymi oczami mamrotałam coś przez chwilę pod nosem. Przeciągnęłam się parę razy i ziewnęłam leniwie. Siedziałam przykryta jeszcze kocem i obróciłam się w stronę dżungli. Pięć szałasów stało już gotowych. Najwidoczniej Daniel sam nałożył liście bo nie przypominałam sobie abym mu w tym pomogła. Uśmiechnęłam się nieznacznie patrząc na efekt końcowy. Byłam zadowolona. Zadowolona i straszliwie głodna. W końcu jedynym moim pokarmem jak do tej pory było parę batoników i kokos. Objęłam brzuch ramionami gdy po raz kolejny głośno zaburczał. -Cholera-zaklęłam pod nosem. Trzeba jak najszybciej upolować coś konkretnego bo przy takim upale długo nie pociągnę- pomyślałam. Niestety większość rozbitków jeszcze spała więc jedyne co mogłam teraz zjeść to zawartość mojej kieszeni. Do wyboru miałam batona z karmelem albo orzeszki ziemne polane czekoladą. -Mmm...po prostu ambrozja- powiedziałam z ironią, otwierając paczkę orzeszków. Swoje śniadanie postanowiłam skonsumować tuż nad samym brzegiem morza. Usiadłam tak żeby nogi obmywała mi woda.

' target='_blank'>
shan
Użytkownik

Postać:
Shannon Rutherford

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 26-02-2010 16:42
Shannon wstała rano i do razu pobiegła do kosza z rybami. W środku trzepotały świeżo złowione rybki.
Wszystkie 5 sztuk w głębokim koszu zaniosła w stronę siedzącej przy brzegu dziewczyny.
- Patrz co "upolowałam". - Mówi uśmiechając się radośnie do Meredith. Pierwszy raz od wylądowania tutaj czuła, że jest do czegoś potrzebna. - I jak? Może byc? - Spytała rudowłosej.

Edytowane przez shan dnia 26-02-2010 16:44
Destiny
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 26-02-2010 16:58
Makayla siedząca niedaleko i przysłuchująca się rozmowie krzyknęła nagle: Przypomniałam sobie! Pamiętam swojego brata! Jak łowił ryby w taki sposób jak Ty. uśmiechnęła się szeroko sama do siebie. Wyglądała przez moment tak jakby miała wstać, podbiec do Shannon i ją ucałować za pomoc w przypomnieniu sobie choćby tak małego fragmentu życia, ale uznała że jej ranna noga niezbyt by to zniosła, więc zrezygnowała.
Gooseberry
Użytkownik

Postać:
Alice Smooth

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 26-02-2010 17:35
Scarlett bez namysłu wskoczyła do głębszej wody i pływała ponad godzinę. Od wypadku jej siostry nigdy już nie weszła ani do basenu, ani do żadnego innego rodzaju wody, jak jezioro czy morze. Teraz czuła się jak nowo narodzona. W pewnym sensie można powiedzieć, że przełamała pewną barierę. Z wielką przyjemnością oddała się tej wyjątkowo odprężającej czynności.
Reszta przyglądała jej się nieco zdziwiona.
Edytowane przez Gooseberry dnia 26-02-2010 17:38
Strona 17 z 43 << < 14 15 16 17 18 19 20 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum