Lacey tymczasem przeszukiwała w skupieniu autobus. Ku jej wielkiemu niezadowoleniu w pojeździe nie było ani kropli alkoholu. Znalazła jedynie jakąś torebkę, w której znajdował się plik banknotów. Ford wepchała je sobie do kieszeni, nie zastanawiając się, że w obecnym świcie do niczego one się nie przydadzą.
Kobieta podeszła od tyłu do Danny'ego, oparła się o jego ramiona i tuż nad uchem powiedziała: Włącz Vana Halena!
We are all evil in some form or another, are we not?
- To dobrze - pokiwała głową z lekkim uśmiechem i zacisnęła usta, pochylajac się aby podrapać miejsce owinięte prowizorycznym opatrunkiem. - To.. Tata - Czy ona szybko się poprawiła w wypowiedzi? - jest pewny, że w Jackson będzie lepiej niż do tej pory.
- Poszukam - odparł i przeglądał dalej. Nawet Nirvana była z tym siusiakiem na okładce, ale źle się Danny'emu kojarzyła, więc porzucił ją na wstępie. Po za tym dużo klasyki, no i debiutancki album Van Halena z trzema pedałami na okładce. Włożył więc płytkę do odtwarzacza, a z głośników rozbrzmiał pierwszy utwór na trackliście:
- I live my life like there's no tomorrow - zanuciła razem z wokalistą i w rytm muzyki poruszyła dłonią na kolanie. - Pewnie tam w Jackson będą mieć wszystkie niezbędne... no wiesz, środki - Uśmiechnęła się do Denvera - Runnin' with the devil..
Lacey zaczęła robić jakieś wygibasy w rytm muzyki. Nagle autobus dość mocno zahamował, unikając czołowego zderzenia z zombie i Ford poleciała prosto na Danny'ego ku zmartwieniu Kass...
Dalej jechałam autobusem, co jakiś czas miażdżąc kołami kolejne zombie. Muzyka dała nam wrażenie, że jest normalnie, że to się nie dzieje. - Ja im nie wierzę i będę ich miała na oku. Kiedyś mi za to podziękujesz. Ty i Kass. - powiedziałam do Danny'ego, patrząc cały czas na drogę. EDIT Zahamowałam, bo miałam przed sobą jakieś dwa świeżo zostawione samochody. - EJ, trzeba to sprawdzić! Może coś tam jest w środku.
Ja i Kass? Co to kurwa ma znaczyć? - pomyślał, gdy po chwili pojazd gwałtownie zahamował, a Lacey na niego wpadła. Danny trochę się rozluźnił przy tej muzyce, więc też o mało nie poleciał na ziemię rozsypując przy tym wszystkie płyty, które wciąż trzymał na kolanach. - Co to kurwa? - skomentował gapiąc się przez szybę. Auta wyglądały na puste.
Lacey zaśmiała się, leżąc na Dannym. Och przepraszam! - powiedziała chichocząc i poprawiając ubranie na hydrauliku. Uff... ale gorąco się zrobiło! - dodała i rozpięła u góry koszulę, ukazując tym samym dość pokaźną część dość pokaźnych piersi.
- No tak, bandaże na twoją nogę, pewnie będę musiał ją zszyć... - odparł zupełnie nieświadomy. Samochodem zatrzęsło i zatrzymali się. Nagle miał na sobie Sophie i znowu większy ciężar.
- Co jest znowu? - Gert. Jakoś się wydostał, podtrzymał Sofę i przeprosił. Wstał i poszedł za Tomem sprawdzić co się dzieje.
Usiadła normalnie, odetchnąwszy i poprawiając włosy. Popatrzyła na Osela z czerwonymi policzkami, po czym wstała aby ruszyć za resztą i zerknąć na Lacey. A to tak się robi?
Wheller skupił wzrok na biuście Lacey, ale po chwili coś go wyrwało z zamysłu. Poczuł bowiem odurzający smród pierdnięcia. - Chryste - rzekł i mimowolnie opuścił autobus.
Osel podniósł swój uroczy tyleczek i tez poszedł za resztą. Wiedział, ze Sophie na niego leci. W końcu był taki przystojny. Nic dziwnego, ze się tak rumienila. Tez by się rumienil, jakby pod rywal go ktoś taki jak on.