Autor |
RE: Centrum Handlowe Lenox Square |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 19:46 |
|
|
Stabilna sytuacja uległa zmianie. Gregory oddał biblię i wkrótce zaczęło się dziać. Jakby to był znak, że źle zrobił. Ale z drugiej strony jak długo mogli siedzieć zamknięci z tym sklepie? Pojawienie się uzbrojonych żołnierzy to była chyba jedyna nadzieja na ratunek. Cooper ruszył za nimi, jak pozostali, którzy znajdowali się w pomieszczeniu starając się przeżyć. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 19:50 |
|
|
Ana zagryzła zęby z bólu, który sprawiała mu Lacey. Doskonale pamiętała za co dostała ten "prezent". Zawsze pamiętała. Za przesoloną zupę. Za zbyt późny powrót do domu z pracy. Za brak uśmiechu na jego widok. Mogłaby wymieniać tak w nieskończoność. Biegła dalej w nadziei na lepsze jutro.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 17-05-2014 19:53 |
|
|
Dotarły do samochodów. Co jest? - zapytała Anę na widok jej skrzywionej miny., a następnie przeniosła wzrok na jej rękę. Podsunęła jej rękaw. Co to ma być? - zapytała na widok posiniaczonych ramion.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 19:54 |
|
|
Kass dobiegła do samochodów zaraz po Anie i Lacey.
- Może powinnyśmy wrócić i jakoś pomóc reszcie się tu dostać?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 17-05-2014 19:56 |
|
|
Danny też wolał walczyć krzesłem, ale po pierwsze: nie było tu żadnego, a po drugie: pistolet jest teoretycznie skuteczniejszy. Kiedy cwaniara odeszła, w międzyczasie odrobinę go zawstydzając, hydraulik schował się za maską srebrnego Mercedesa i rozpoczął polowanie na zombie z ukrycia. Wystrzelił do jednego, ale trafił go chyba w brzuch, więc nic z tego.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 19:57 |
|
|
Przerażona dziewczyna zasunęła rękaw z powrotem. - Spadłam ze schodów. To nie czas i miejsce na takie rozmowy! - odpowiedziała, unikając wzroku Lacey. Wtem z opresji wybawiła ją Kassandra. - Masz jakiś plan? - spytała przenosząc na nią wzrok.
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:01 |
|
|
- Nie mam planu, mogę jedynie improwizować.
Kassandra zrozumiała w jednej chwili, że jej pomoc na niewiele się komukolwiek przyda.
- Mam siekierkę, mogę obronić kogoś jak zombie się na niego rzuci, sama nie wiem.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:02 |
|
|
Musiał podregulować celownik, bo ręka mu chodziła jakby tydzień pił. Strzelił jeszcze raz w zbliżającą się w jego kierunku niedołęgę, dziwnie się przy tym odchylając jak na amatora broni przystało. Tym razem prosto w głowę, więc zombiak padł na ziemię.
- Kiedy przyjadą?! Długo tak nie pociągniemy! - zawołał.
Edytowane przez Flaku dnia 17-05-2014 20:05 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:03 |
|
|
Co? Nad czym wy się zastanawiacie? - zapytała zdumiona. Chyba nie chcecie tam wracać? - zapytała z niedowierzaniem.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:04 |
|
|
-Ta.. jasne! -szarpnęłam za klamkę tylko, że drzwi od samochodu były zamknięte. Zombie mnożyli się, było ich coraz więcej wokół nas. Dobrze, że podbiegła do mnie ta zimna czarnowłosa kobieta, bo z jej temperamentem na pewno przeżyję.
/Uciekam do pracy, trzymajcie się, nie zabijajcie dzieci i ... pilnujcie Lucy If you know what i mean mr. Steele
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:06 |
|
|
- Właź na dach, zaraz dołączę! - krzyknęłam, osłaniając blondynkę. Z nożem kuchennym nie mogłam zbyt wiele zdziałać, więc wdrapałam się najpierw na maskę, a później na dach pojazdu zaraz za dziewczyną. Od martwego, rozbebeszonego dziecka zaczęły odchodzić zombie, a jeden z nich stawiał powolne kroki wprost w moją stronę, szczerząc się i wydając te obrzydliwe odgłosy. Widziałam jego braki w uzębieniu, zdartą skórę na policzkach i ramionach, podarte ciuchy... Tak właśnie wyglądalibyśmy, gdyby nie świadomość. Oni nie myśleli, tak jakby przejmowali tylko nasze martwe ciała, zabierali je po to, aby się na nas zemścić i stworzyć wielką, śmiercionośną armię.
Upewniłam się, że nóż leży w dłoni. To kiedyś chyba był mężczyzna, poznałam to tylko po wzroście i posturze. Ręce zatrzęsły mi się, a serce zapierdalało jak pojebane. - Dawaj... - wyszeptałam przerażona i wbiłam mu nóż w głowę, po chwili go wyjmując z przeciągłym jękiem. Krew prysnęła mi na twarz, skórę i bluzkę, przez co wyglądałam jeszcze bardziej dramatycznie na dachu tego samochodu. A obok mnie moje przeciwieństwo - filigranowa, cicha i spokojna blondynka, która nie miała na sobie śladu krwi.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:06 |
|
|
- Ja bym poszła, ale się boję. Tyle, że jakbym ja tam została, to chciałabym, żeby inni po mnie wrócili, a nie olali i stali bezpiecznie z boku.
Kass popatrzyła na kobiety z nadzieją, nie chciała wracać sama.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:07 |
|
|
Joshua rozumiał, że Abraham chciał poświęcić swoje dziecko na polecenie Boga, ale poświęcenie własnego dziecka dla ratowania swojej osoby przerastało wszelkie jego wyobrażenia o granicach ludzkiego egoizmu. Widział coraz wyraźniej, że zamknięcie go w jednym miejscu z tymi właśnie ludźmi było próbą na jaką wystawiał go Bóg. CI wszyscy ludzie wokół niego byli do cna przesiąknięci grzechem, no może poza tym jednym gościem, który pożyczył od niego biblię.
Gdy w spokoju rozważał tą całą sytuację schowany za jednym z aut nagle wyskoczył zza niego starszy facet z szaleństwem w oczach i twarzą umazaną krwią. Niewiele myśląc odruchowo wyciągnął przed siebie mopowy krzyż. Zombie nadział się na niego brzuchem i zawisł na nim rozpaczliwie wyciągając przed siebie ręce. Joshua ucieszony tym zwycięstwem poczuł się jak św. Jerzy walczący ze smokiem albo Maryja rozdeptująca głowę demona i wstał wydając z siebie bojowy okrzyk.
- Chroń mnie panie Boże!
Następnie schwycił kawałek kołpaka leżący na asfalcie i zaczął biec przed siebie okładając zombie tym kołpakiem.
Edytowane przez Faraday dnia 17-05-2014 20:09 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:07 |
|
|
- Auta! W aucie będziemy w miarę bezpieczni i możemy kogoś zabrać! - rzuciła pomysłem, choć sama nie miała ochoty tam wracać. Po tym co zrobił pewien pan wyrzucając swoje dziecko, straciła wiarę w ludzi. - Kto ma prawo jazdy?
Kto umie kraść samochody? - Faraday
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Faraday dnia 17-05-2014 20:08 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:11 |
|
|
Ja. - powiedziała już lekko pijana Lacey, wznosząc triumfalnie butelkę do góry.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:12 |
|
|
- Cudownie. - skomentowała pijaną Lacey. - To gdzie zaparkowałaś? - spytała niczym rodowita blondynka. Z pewnością sama Emily by się tego pytania nie powstydziła.
|
Autor |
Terminus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:14 |
|
|
Lucas Steele
- Cholera Ryan, gdzie jesteście? - wściekał się Lucas. - Skończyła nam się amunicja, długo się tutaj nie utrzymamy!
- Mamy rozkaz zabijać zarażonych jeżeli wymaga tego ratowanie zdrowych. Rozpędź się i przejedź po nich! |
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Postać: Darja Domracheva
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:16 |
|
|
Ryszard nadal stał w szoku. Był tchórzem,był osobą ,która poświęciła swoje dziecko dla swojego dobra. Zrobił to w przypływie emocji, być może inni tego nie zrozumieją ,ale zrobił to by chronić także ich,choć oczywiście o tym nie myślał.
Jego wcześniejsza postawa nie wskazywała na taki rozwój wydarzeń,ale mózg ludzki jest bezgraniczny i nikt nie potrafi przewidzieć jego działaś także Ty panda.
Rychu patrzył w przestrzeń.
Chronić siebie. Ta myśl jak mantra powracała do jego głowy. Vievienne chroniła jego, a on musiał podtrzymać jej dziedzictwo.
Funkcja: przyrodnik |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:17 |
|
|
Tak! Jesteś genialna! - ucieszyła się Lacey. Złapała za ramiona Anę i ucałowała ja w oba policzki. Tu blisko stoi mój samochód. - mówiła potrząsając dziewczyną. Tylko... - tu zrobiła minę w stylu "ups". .. kluczyki są przy moim martwym chłopaku...
Edytowane przez Otherwoman dnia 17-05-2014 20:18 |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 17-05-2014 20:18 |
|
|
Danny trochę dziwnie się czuł strzelając do ludzi, ale to przecież kurwa nie byli ludzie, tylko typowe zombie z filmów Romero. To go usprawiedliwiało. Po chwili skończyła mu się amunicja, a truposzy tylko przybywało, więc wyrzucił pistolet i pobiegł do tego zombiaka, który leżał przebity mopem. Z kwaśną miną wyciągnął plastikowy trzon, cały oblepiony krwią i zaczął gapić się na księdza biegającego z kołpakiem po garażu.
- Jebane gówno - ocenił sytuację.
|
|