Autor |
RE: Centrum Handlowe Lenox Square |
Derpsi
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:27 |
|
|
Gert bardzo chciałby powiedzieć, ze się zmieści do wentylacji. Ale to nie była prawda!
- Jabym tez poszukał wejścia dla dostawców - stwierdził. Każdy supermarket miał takie. Drzwi i dużą bramę, w której zmiescilaby się ciężarówka. Może nawet jakas tam akurat stała? |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:29 |
|
|
Rozmowę przerwał im jakiś czarnoskóry mężczyzna. Zmierzyła go wzrokiem i posłała mu lekki uśmiech. Nareszcie ktoś normalny, pomyślała. - Niedawno zmieniłam mu opatrunek. - odpowiedziała, podnosząc się z ziemi. - Rana jest zaogniona, do tego ma gorączkę. Jeśli nie dostanie antybiotyków to... długo nie wytrzyma. - dodała z zakłopotaniem.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Amaranta
Postać: Ana Middleton
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:31 |
|
|
// Michal, siedzimy dalej w zamknieciu, byl prysznic przez czujki dymu, bo KTOS zapalil papierosa. Szukamy drogi ucieczki, Stark lazil w szybie wentylacyjnym.
- Wszystkie drogi ucieczki są oblężone przez te... trupy.
|
|
Autor |
Ykaz
Użytkownik
Postać: Karen Verdugo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:34 |
|
|
Pomysł ucieczki przez wentylację wydawał mi się dobry, tylko co dalej? Nie wiadomo w końcu co może się dziać poza centrum handlowym. Może nikt nam nie pomaga, bo nie ma kto? Zombie nie atakują siebie nawzajem. Ciekawe, czy zombie poznają żywych po tym jak wyglądają, czy po zapachu... |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:37 |
|
|
- Nie możemy tu siedzieć i czekać na zbawienie - odparłem - Musimy działać. Tych zombie wcale nie jest teraz tak dużo. Jakoś przedostaniemy się do wyjścia, a potem będzie już tylko łatwiej na otwartej przestrzeni - rzekłem. Denerwowała mnie bierność tych ludzi. Nie mieli nikogo na kim im zależy na zewnątrz? |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:38 |
|
|
// Dziękuję za pomoc //
Gregory jak zaczął czytać otrzymaną biblię, tak nie mógł się od niej oderwać przez 2 dni. Nie zwracał uwagi co się wokół niego dzieje, szukał natchnienia i nadziei na nadchodzące dni, które mogą być bardzo ciężkie. Gdy w końcu skończył, rozejrzał się po pomieszczeniu, aby oddać biblię czarnoskóremu mężczyźnie. Czuł, że ona mu już wystarczająco pomogła i powinna ją otrzymać kolejna osoba. Podszedł więc do murzyna i powiedział: - Dziękuję, tego potrzebowałem. - stwierdził i oddał biblię. -Teraz jednak oddaję ci ją, przekaż ją komuś innemu, kto potrzebuje pomocy - dodał. |
|
Autor |
Ykaz
Użytkownik
Postać: Karen Verdugo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:42 |
|
|
- Czy jest możliwość, żebyśmy nie zostali rozpoznani przez trupy?- zapytałam. Po chwili dodałam:
- Może uda nam się jakoś przejść między nimi?- nim jednak skończyłam to zdanie, sama zwątpiłam w jego sens...
Edytowane przez Ykaz dnia 17-05-2014 14:43 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:43 |
|
|
Co? Nie skądże! - odpowiedziała Anie z pełnymi ustami płatków. Rób sobie co chcesz. - dodała, sięgając po mleko. To nie moja sprawa. Wtedy podlazł ten nawiedzony głosiciel słowa bożego. Lacey poparzyła na niego wzrokiem pełnym politowania i dalej jadła płatki.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Amaranta
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:47 |
|
|
- Powariowaliście! - Stwierdziła - Wyjdziecie, to zostaniecie pożarci tak samo jak i reszta! - Wspomniała swego partnera, który krzyczał, nie mogąc sobie poradzić z tymi chodzącymi trupami - To nie halloween... - Zwróciła się do Karen, kręcąc głową. Odeszła na moment, zgarniając włosy w ciasny kok i odwróciła się znowu ku Starkowi - Ty... jak ci na imię? Możesz sprawdzić gdzie reszta szybów idzie?
|
|
Autor |
Judka
Użytkownik
Postać: Wojciech Cebulowski
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:07 |
|
|
Poczłapał po drugi plecak, dla Gertruda. Taki sam nawet. Ale najpierw znalazł trochę wody, zapakował to do swojego plecaka. I jakieś noże. No i wielki prochowiec.
- Te, Gert, spierdalamy? - zapytał.
- Jak na mój gust... - zaczął głośniej, zerkając czy ktoś go słucha. Pewnie nie.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:09 |
|
|
- Pani władzo, to nie ma jakiegokolwiek sensu. - odpowiedziałam gniewnie, podchodząc do policjantki (Amaranta). Właśnie tacy byli glinarze z hrabstwa - przekonani, że ich pieprzone umiejętności przydają się zawsze i wszędzie, nie dający dojść do słowa nikomu innemu, mimo że tak naprawdę większość z nich nie wychyliła nosa poza stan. Ach, 'Murica! - Prędzej zginie niż znajdzie wyjście, albo zadusi się oparami, bo jestem więcej niż pewna, że to coś już pewnie rozwaliło klimatyzację i nawiewy. A połowa z będących tutaj nie przejdzie przez szyb!
|
|
Autor |
Judka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:14 |
|
|
- ...z przykrością muszę stwierdzić, że nieznana mi panna, która wcześniej darła na wszystkich pysk, ma rację. - powiedział do Mercedes. Dbał o dobro Gertruda! Co by było gdyby się zaklinował? A jakby ktoś za nim w tym szybie szedł? A on musi iść do toalety i raczej nie chodzi tu o siusiu.
- Lepiej sprawdźmy tylne wyjście. Od zewnętrznej strony całego centrum handlowego nie powinno być dużo ludzi, bo przecież to cholerne miejsce dla pracowników...
|
|
Autor |
Amaranta
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:17 |
|
|
Odwróciła się do kobiety i zmrużyła oczy - Niczego nie można być pewnym. Niczego. Kolega chce działać, to niech działa. - Wskazała ręką na Starka i zaczynała być coraz bardziej zirytowana. Nie będzie się użerać z pseudo bohaterami ani siłą ich na miejscu zatrzymywać. - O tym, że nie wszyscy się przecisną już wspomniałam. - Dodała i zacisnęła powieki, czując jak głowa zaczyna ją boleć. Za jakie grzechy? Mogła siedzieć na posterunku, w towarzystwie innych policjantów. - W chuj mnie słuchacie. - Rzuciła do Patelniarza.
Edytowane przez Amaranta dnia 17-05-2014 15:22 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:19 |
|
|
- Aha, czyli zostawisz tutaj ich samych? - uniosłam brwi poirytowana. - A może zrobimy inaczej, wciśniemy tam wszystkich oprócz Ciebie, co Ty na to?
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:24 |
|
|
Spojrzałem na policjantkę i doszedłem do wniosku, że sama pewno by nie przecisnęła swojej dupy przez szyb i przez to jest taka sceptyczna. Po chwili jednak odparłem starając się mówiąc spokojnie i bez wyrzutów: To chcesz tu siedzieć całą wieczność? Nie mamy na to czasu. Na świecie są ludzie na których mi zależy i nie pozwolę im umrzeć bo policjanci w tym mieście do niczego się nie nadają. |
|
Autor |
Amaranta
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:24 |
|
|
- Ja pierdolę... ile razy powtarzałam, że mamy czekać? - Odezwała się do kobiety, która najwidoczniej zapomniała o ich ostatniej rozmowie - Rusz się jak chcesz iść. Czekasz na moje pozwolenie? - Rzuciła do Starka.
Edytowane przez Amaranta dnia 17-05-2014 15:25 |
|
Autor |
Judka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:25 |
|
|
Znowu został olany, więc wzruszył ramionami i ruszył się w stronę Gertruda, który pewnie coś jadł.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:30 |
|
|
- Powiem Ci jedno. - warknęłam i zaprosiłam ją gestem na stronę. - Wszyscy widzą, że gówno wiesz. Wszyscy w duchu liczą się z tym, że nikt po nas nie przyjdzie; bo minęło zbyt wiele czasu. I wszyscy zdają sobie sprawę, że sobie z tym nie radzisz. Daruj więc sobie morały i uważanie wszystkich wokół siebie za idiotów, bo sama nie masz pojęcia z czym masz do czynienia.
|
|
Autor |
Amaranta
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:36 |
|
|
Wcale nie poszła na stronę z Corinne, stojąc w miejscu w którym stała i uśmiechając się kpiąco - Oczywiście, że gówno wiem! Jak każdy z was! - Wydarła się na kobietę, rozkładając ręce. - Myślisz, że szkolili nas na wypadek pierdolonej inwazji zombie czy chuj wie czego? Otóż powiem ci, że nie! Jeśli chcesz przejąć pałeczkę i mieć wszystkich na głowie, to proszę bardzo. Mówiłam, że mamy kurwa czekać! - W Ramirez odezwała się gorąca latynoska krew, a zęby nie zamierzały gryźć język.
|
|
Autor |
Terminus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 15:40 |
|
|
Romero Rodriguez: Romero odzyskał nagle świadomość i zaczął głęboko oddychać i z trudem łapać powietrze. Przypominało to szeptanie, jakby zapragnął coś powiedzieć...
Edytowane przez Terminus dnia 17-05-2014 15:43 |
|