Autor |
RE: Centrum Handlowe Lenox Square |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 12:38 |
|
|
- A jak myślisz? Grałam pierwszy raz w bilard, więc to oczywiste, że nie miałam żadnych szans. - odpowiedziała by być bardziej wiarygodna. Dziewczyna zerkała co chwilę na rannego ochroniarza, który w każdej chwili mógł się obudzić i potrzebowałby jakiejkolwiek pomocy. - Pomogłabyś mi z nim? Ta rana wygląda paskudnie, a nikt nie chce się nim zająć. Ja nie dam rady 24 godziny na dobę koło niego siedzieć.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 12:45 |
|
|
Kass odnotowała w pamięci nazwisko policjantki i cieszyła się, że ktoś wydaje się panować nad sytuacją, o ile tak można nazwać zamknięcie w markecie otoczonym hordami zombie.
- Ja jestem Kassandra Gentry. Mogę pomagać i robić co trzeba, ale... nie znam się na niczym za bardzo. Musicie mi mówić co jest potrzebne, a postaram się zrobić to jak najlepiej.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 17-05-2014 12:49 |
|
|
Lacey aż parsknęła. Z nim? Przecież on jest już praktycznie martwy. Nie zamierzam być w pobliżu, kiedy przemieni się w zombie. - zastrzegła. I tobie też nie radzę. Poza tym ta jego rana strasznie śmierdzi. - Lacey zmarszczyła nos.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 13:03 |
|
|
- On jest człowiekiem, który potrzebuje naszej pomocy. Gdyby to Ciebie spotkało, pomogłabym Ci tak samo jak jemu. - odpowiedziała, sama nie widząc sensu w przekonywaniu Lacey. Kobieta nie była jedną z tych, która pomaga innym. Ana założyłaby się, że gdyby dać Ford siekierę, na pewno by go z brutalnością zarąbała. Widząc wyraz twarzy kobiety tylko się utwierdziła w swoim przekonaniu o niej. - Czyli mi nie pomożesz?
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 17-05-2014 13:14 |
|
|
Za nic w świecie go nie dotknę. - powiedziała z wyrazem obrzydzenia. Lepiej pójdę coś zjeść. - dodała już całkiem dziarsko. Kac ewidentnie zaczął przechodzić. Przynieść ci coś?
|
|
Autor |
Judka
Użytkownik
Postać: Wojciech Cebulowski
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 13:22 |
|
|
Denver zamiast gapić się bezmyślnie w szyb wzruszył ramionami i mruknął coś do Gertruda, że idzie zbierać ekłipment. Ruszył w stronę działu z odzieżą i najpierw się przebrał w coś solidnego, najlepiej na czarno, żeby się nie wyróżniać. Chwycił parę zapasowych rzeczy i polazł znaleźć porządny plecak. Taki jak na dłuższe wyprawy biorą wojskowi, w sumie to nawet taki bajer, bo był oliwkowy. Zgarnął najpierw ubrania, później przeszedł do działu gdzie znalazł jakąś gotową już apteczkę. Pozabierał inne wartościowe rzeczy i polazł szukać czegoś co nazywa się latarką. Wziął jedną na głowę, jedną większą i dwie takie nakręcane, na akumulator. Podrapał się po brodzie, poprawił okulary i poczłapał dalej na elektronikę. Westchnął przeciągle za nowym GTA V.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 13:39 |
|
|
Po kilkudziesięciu minutach czułem, że jestem coraz bliżej powrotu. Jako, że tym razem miałem latarkę mogłem chociaż ocenić odległość jaka dzieli mnie od końca szybu. Po drodze dostrzegłem też wiele mniejszych bądź większych rozgałęzień idących na boki. Może jedno prowadzi na zewnątrz? - pomyślałem po czym dalej czołgałem się do sklepu. Byłem głodny i najpierw trzeba było nabrać sił by móc próbować dalej. Po kilku kolejnych chwilach chyba byłem już nad sklepem gdyż światło zbliżało się coraz bardziej. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 13:57 |
|
|
- Nie, dziękuję. Nie jestem głodna. - odpowiedziała obrażona i usiadła z powrotem na podłodze. Nie rozumiała, jak można być tak obojętnym na ludzki los. Azjatce coraz bardziej było tęskno do domu, do rodziców. Przez całe to zamieszanie nawet nie pomyślała ani razu o swoich rodzicach?! Czy na Alasce również jest ta epidemia? Czy jej bliscy są bezpieczni? Dziewczyna miała nadzieję, że tak. Może cały ten wirus nie przetrwa niskiej temperatury i nie zapuści się tak daleko na północ. Zwinęła się w kłębek i zwróciła swój wzrok na nieprzytomnego ochroniarza.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 17-05-2014 13:58 |
|
Autor |
Amaranta
Postać: Ana Middleton
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 13:59 |
|
|
- Sprawdź czy ktoś czegoś nie potrzebuje - Odezwała się do Kasandry i zaraz spojrzenie na wylot wentylacji zwróciła. Słyszała charakterystyczne dźwięki szurania w szybie, więc podeszła bliżej - Jesteś tam? - Zawołała na Starka. Najchętniej to pomodliłaby się do Najświętszej Panienki, ale nie było na to czasu.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:04 |
|
|
Tymczasem Lacey zdążyła splądrować sklep. Żeby było łatwiej, wzięła koszyk i wrzucała do niego różne produkty spożywcze. Kiedy koszyk był już pełny, podeszłą do leżącej na brudnej i zimnej podłodze Any. Łap. - rzuciła w nią paczką pierników. Sama usiadła obok i rozpakowała torebkę z płatkami śniadaniowymi. Odkręciła butelkę z mlekiem i zabrała się za śniadanie.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:04 |
|
|
Jestem , jestem - odrzekłem by po chwili wychylić się z szybu wentylacyjnego i jakoś się z niego wygramolić. Jako, że nie miałem w tym wprawy niestety stłukłem sobie przy tym kolano. |
|
Autor |
Amaranta
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:07 |
|
|
Odsunęła się jedynie, gdy Stark padł przed nią na kolana i oparła dłonie na biodrach.
- No i?
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:11 |
|
|
Ana chwyciła paczkę pierników i zaczęła wszamać pyszne pierniczki, bo była łasuchem. Dziwiło ją zachowanie Lacey. Może nie jest aż tak złą osobą, za którą ją brała? - Przyszłaś nabijać się ze mnie, że chcę mu pomóc? - spytała przyglądając się konsumpcji płatków śniadaniowych przez Ford.
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:11 |
|
|
No i nic. Dotarłem do dyżurki więc widziałem obraz całego centrum handlowego. Prawie wszędzie buszują te diabelskie istoty. Chyba im się jednak tutaj nudzi gdyż tylko łażą bez celu - odparłem na pytanie policjantki po czym dodałem - Można jednak poszukać innego wyjścia. Szyb ma wiele dróg i może któraś prowadzi na zewnątrz. Mam też telefon ale nikt nie odpowiada. |
|
Autor |
Ykaz
Użytkownik
Postać: Karen Verdugo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:14 |
|
|
Obudziłam się. Nie pamiętam nawet, kiedy urwał mi się film. Wstałam cała obolała. Wyciągnęłam lusterko z kieszeni i przejrzałam się. Nigdy nie wyglądałam tak koszmarnie... Rozejrzałam się. Jakiś facet łaził po szybie wentylacyjnym. Może jest nadzieja na wyjście? |
|
Autor |
Amaranta
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:16 |
|
|
Ramirez zamyśliła się na moment, zaciskając usta z których chyba chciały wylecieć kolejne przekleństwa. Spojrzała na Starka, spojrzała na pozostałych i pokręciła głową - Nie wszyscy damy radę przejść - Odpowiedziała mu, mając oczywiście na myśli tuszę niektórych, ale by zachować pozory, dodając zaraz - Jest tu małe dziecko... Nie, nie. Trzeba poczekać. Na pewno ktoś się pojawi.
|
|
Autor |
Franka
Użytkownik
Postać: Amanda Shaw
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:16 |
|
|
Słuchała Starka, a gdy przestał mówić stanęła przy policjantce i przełkneła to co miała w ustach, żeby się odezwać.
-Tylko, że jeżeli całą bandą zaczniemy łazić po wentylacji to ona w końcu pieprznie. -zauważyła-Chyba, że znajdziemy tu jakąś linę. Wejdzie tylko jedna osoba i będzie ją rozwijać. Jeżeli znajdzie wyjście reszta pójdzie po prostu po kolei wzdłuż liny... Mamy krótkofalówki? |
|
Autor |
Faraday
Postać: Frederick Frost
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-05-2014 14:22 |
|
|
Joshua patrzył z niedowierzaniem na tych wszystkich ludzi. Nie rozumiał jak w tej trudnej chwili, gdy Bóg wystawia ich na próbę, oni tak po prostu oddawali się hedonistycznej konsumpcji. Szczególnie przerażała go Lacey i ta czarnowłosa dziewczyna spod namiotu - ale pomyślał, że one też zasługują na drugą szansę skoro Jezus przyjął pod swoje skrzydła prostytutkę Marię Magdalenę. Widząc, że postawa ortodoksyjna nie przyniosła mu większego posłuchu postanowił zmienić taktykę i przyjąć postawę dobrego samarytanina świadczącego o Chrystusie nie słowami a czynem.
Podszedł do Any i Lacey i spytał:
- Pomóc wam jakoś? Przynieść opatrunki dla tego nieszczęśnika? - zapytał Joshua spoglądając wymownie na nieprzytomnego Romero, na którego twarzy pojawiły się drobne krople potu.
|
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
|
|
// Witam wczoraj mnie tu nie było i teraz średnio ogarniam, wciąż wszyscy siedzą zamknięci w tym sklepie co na początku?// |
|
Autor |
Ykaz
Użytkownik
Postać: Karen Verdugo
Mistrz Przetrwania
|
|
|
-Ciężko będzie chyba cokolwiek znaleźć po tamtym prysznicu...- powiedziałam z żalem. |
|