Autor |
RE: Grupa P |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:38 |
|
|
Gdy Spencer spytał o broń, chłopak chwilkę się zawahał czy powiedzieć pozostałym o sztylecie Dores. W końcu postanowił dla wspólnego bezpieczeństwa podzielić się tą informacją. - Mam jeszcze to. Może się przydać. - wygrzebał ze swojego plecaka nóż. Ostrze przypomniało mu jeszcze o jednej ważnej rzeczy, którą "odziedziczył" po Dores. Automatycznie ręka powędrowała mu na szyję i pierś, jednak nic tam nie było. Musiał zgubić medalion gdy uciekał przed potworem...
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:40 |
|
|
Mia szła, była już nieco opanowana.
- Chcę się tylko upewnić... czy wszyscy widzieli tam w dżungli... czarną chmurę, który atakuje ludzi? - zapytała z nadzieją w głosie, że widzieli, bo inaczej miała niezłe wariacje zmysłowe, i że nie widzieli, bo jeśli to coś istnieje to... nawet nie było co wspominać o polarnym niedźwiedziu na równiku.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:41 |
|
|
- No to nie jest źle, choć na pewno dodatkowe pistolety byłyby cenne.
Oczywiście sztylet i kije mogą uratować życie, ale w walce na dystans lub po prostu z uzbrojonymi rywalami, mogą się okazać bezużyteczne.
- Tak, Mia. I nie jestem w stanie pojąć, co to było. Miejmy tylko nadzieję, że się już nigdy na to nie natkniemy.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 20-04-2014 22:42 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:42 |
|
|
// jakie kije??? to jest magiczna dzida
|
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Postać: Darja Domracheva
Mistrz Przetrwania
|
|
|
-Ja widziałam,chociaż naprawdę chciałabym Ci zaprzeczyć.-odpowiedziała zgodnie z prawdą Mii. Teraz była P...zawsze była P,ale teraz jeszcze bardziej to odczuła.
Funkcja: przyrodnik |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- Tak, widzieliśmy dokładnie to samo. - odpowiedziałem nieco smutnym tonem dziewczynie. Widok umierającej Emily i kongresmena cały czas miałem w pamięci. - Tasha miała pistolet... Ktoś widział ją jak to... To coś ją łapie? - spytałem niepewnie z nadzieją, że wszyscy odpowiedzą 'nie'.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:43 |
|
|
- A może to coś zostało stworzone przez Dharmę? Wiesz coś o tym Spencer? - spytał idąc razem ze swoją nieliczną grupą. Chłopak czuł się nagi bez swojego medalionu. Teraz wiedział jak czuła się mniej więcej Anastasia bez ręki.
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:45 |
|
|
Mia właśnie się uspokoiła, po czym usłyszała, że widzieli czarny dym biorący ludzi w garść i rozsypujący ich jak klocki lego ORAZ imię Tashy. Oczy jej się zaszkliły ponownie i nie tylko nie odpowiedziała, lecz musiała wyjść na czoło, aby nie czuć na sobie raniącego spojrzenia innych.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:46 |
|
|
Najpierw odpowiedział Billowi.
- Nie, nie widziałem czegoś takiego. Ale nie widziałem też, jak bezpiecznie ucieka.
Potem pomyślał o słowach Petera.
- Hmm... raczej to nie dzieło Dharmy, nic o tym nie wiem. No choć w sumie, gdyby to stworzyli, pewnie nie chwaliliby się tym.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:51 |
|
|
- Spencer właśnie, nie odpowiedziałeś mi. Jakiego rodzaju konkretnie eksperymenty przeprowadza Dharma? - spytałem, marszcząc brwi. Co jakiś czas spoglądałem na Mię, dla której Tasha była cholernie ważna. Było mi jej tak szkoda, że miałem ochotę ją przytulić i pocieszyć, ale kto przytuliłby się do tego spoconego tajniaka?
|
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:53 |
|
|
-Co jeszcze kryje w sobie ta wyspa?!-zapytała rozżalona nie licząc na odpowiedź. [/i]
Mimo największego zaufania do Spensa Calista nie ufała Dharmie-może po prostu mężczyzna się mylił. Kane nie wydawał się być okrutnym nikczemnikiem ,wiele razy im pomagał, a jak dotąd to czuła,że wszystkie przykrości są związane właśnie z tą przeklętą organizacją. Tak też patrząc Kane "ożywił" Petera...wszyscy mieli za to niespłacony dług.
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:56 |
|
|
- Raczej przeprowadzaŁA, ale już Wam mówię, bo jest tego dość sporo.
Spencer zaczął wyliczać.
- Badania nad zwierzętami, stąd chyba niedźwiedzie polarne. Potem badania nad elektromagnetyzmem, nad roślinnością czy z dziedziny chemii. No i najwięcej jeśli chodzi o zdrowie człowieka: bo i psychika, i płodność i parę innych.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:57 |
|
|
- To było całkowicie legalne? Wchodzili w jakieś nie do końca moralne sprawy? Modyfikacje genetyczne, tego typu rzeczy? - pytałem, bo byłem zwyczajnie ciekawy. Sam miałem już takie propozycje, jeśli chodzi o moją firmę.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:59 |
|
|
Może to wydać się dziwne, ale Peter pomyślał o tym samym co Calista. Kane wydawał się być tym dobrym wbrew opowieściom Spencera. Uratował chłopaka, a przede wszystkim zabrał ich z tej przeklętej wyspy. Chciał ich chronić przed tym potworem. - Pójdę się odlać. - rzucił do grupy i poszedł w jakieś ustronne miejsce, by starucha go nie podglądała.
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 23:01 |
|
|
Starucha była przejęta ,ale nie do tego stopnia aby przegapić taką okazję. Z oddali popatrzyła na sikającego chłopaka. -Ten to będzie dogadzał kobietom-pomyślałą z nieskrywaną dumą.
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 23:02 |
|
|
- Z tego co wiem to tak. było to legalne, a przynajmniej w sferze oficjalnej. Mieli pozwolenia, dokumentacje itd. Ale co tu wyprawiali oprócz tego to nie wiem...
Spencer mówił zgodnie z prawdą, ale taka ilość pytań go niepokoiła. Domyślał się, że ludzie tracą do niego zaufanie...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 20-04-2014 23:02 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 23:03 |
|
|
Chłopak cieszył się z tego, że Calista go nie widzi, bo wszedł głęboko w krzaki
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 23:05 |
|
|
- Wiesz, z ludźmi w pewnym odosobnieniu dzieją się różne rzeczy. Może Dharma sfiksowała jak Kane? Nie wiemy tego. Ty mam rozumieć nie jesteś na wyspie pierwszy raz? - spytałem i trochę zwolniłem, bo Peter musiał się odlać, a każdy człowiek ma swoje potrzeby.
UMBA ZMIEN MI AVEK
Edytowane przez panda dnia 20-04-2014 23:06 |
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 23:06 |
|
|
Chłopak nie zdawał sobie sprawy,że byle krzaki tego nie zakryją.
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 23:08 |
|
|
- Bardzo możliwe. Choć teoretycznie, do momentu ataków ze strony Agresorów, badania było pod pełną kontrolą, oczywiście mówię "teoretycznie".
Spencer wierzył jednak, że tak było, w końcu za Dharmę odpowiadała jego rodzina, czy też rodzina Larsa.
- A jestem pierwszy raz. Skąd pomysł, że tu byłem?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|