Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 14:20:49 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 6
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:24:47
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 25 - Archiwum | PASAŻEROWIE
Strona 3 z 18 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Autor RE: Grupa M
Amaranta
Użytkownik

Postać:
Ana Middleton

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 22:45
Chciała nie słuchać Dores, ale Isleen jej w tym przeszkodziła, wyrywając kij. Ręce Tarze opadły, która spojrzała po wszystkich nie wiedząc o co im chodzi. Ze smutkiem zerknęła na Isleen i westchnęła, nie odzywając się już ani słowem.

Wyślij Prywatną Wiadomość
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 22:48
W związku z tym, że oprócz tego, że byłem matematykiem, byłem również Mesjaszem narodu, klasnąłem w ręce i powiedziałem:
-To jak? Kierunek Płomień?

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 20-04-2014 22:48
Rest in peace. - mruknęła Dores żartobliwie nad ciałem Franka, robiąc przy tym jakieś dziwne machinacje rękami, co przy mocno rozwiniętej wyobraźni miało być zapewne znakiem krzyża. Następnie ruszyła w droge. Chciała po drodze zabrać swój łuk spod tamtego drzewa. Nagle zauważyła na ziemi coś błyszczącego. Schyliła się i poczuła, jak krew odpływa jej z twarzy. To był medalion, który nosił na sobie Peter. W dodatku zauważyła na nim ślady krwi. Zbielałymi dłońmi podniosła przedmiot i ścisnęła w dłoni.

We are all evil in some form or another, are we not?

Edytowane przez Otherwoman dnia 20-04-2014 22:50
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 20-04-2014 22:55
Przetarła oczy rękawem. Nie zamierzała się rozpłakać. Nie chciała też modlić się nad ciałem Franka, choć w istocie była chyba to jedyna i ostatnia rzecz jaką mogła teraz dla niego zrobić. Nie potrafiła jednak zmierzyć się w tej chwili ze swoją wiara, którą już od dawna zatraciła, więc po prostu odeszła na kilka metrów zupełnie ignorując Stycznego. Pod jednym z drzew znalazła swoją torbę, którą musiała zgubić podczas ucieczki przed dymem. Przynajmniej tyle.

Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Amaranta
Użytkownik

Postać:
Ana Middleton

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 22:59
Spojrzała na martwego mężczyznę, gdy kobiety rozeszły się w dwie różne strony. Nie wiedziała co powiedzieć, ani co zrobić w takiej chwili, więc odwróciła się od zwłok i stanęła przed Stycznym.
- Chodźmy.

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 20-04-2014 22:59
Dores ukryła troskliwie medalion w swojej kieszeni. Idziemy. - powiedziała bezbarwnym głosem. Trzeba zrobić, co ma być zrobione, bez względu na wszystko. Każdy ma swoje zadanie*.

* TWD <3

Edytowane przez Otherwoman dnia 20-04-2014 23:00
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 20-04-2014 23:10
Próbowała myśleć logicznie, ale ostatnie wydarzenia wcale jej w tym nie pomagały. Niedźwiedzia polarnego na tropikalnej wyspie koniec końców można jeszcze zaakceptować, ale... czarnego dymu? Nawet nie bardzo potrafiła nazwać tego zjawiska. Choć bardziej w tym momencie pasowało określenie "oprawca". Cokolwiek to było może zjawić się ponownie, więc najlepszym wyjściem jest ruszyć w dalszą drogę i Isleen absolutnie zdawała sobie z tego sprawę. Mimo, że czuła teraz ogromny żal do Dores, podeszła do kobiety jako do jednej z bardziej decyzyjnych osób w tej skromnej grupie.
- To jest jakiś wariat. Chyba nie powinniśmy z nim nigdzie iść? - zwróciła się do niej szeptem, mając oczywiście na myśli Stycznego i jego zachowanie.

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 20-04-2014 23:13
Nie da sie ukryć. - mruknęła Dores i zerknęła na Stycznego, który akurat dłubał w nosie i mruczał sobie po cichu tabliczkę mnożenia. Spencer jednak zdążył powiedzieć, w którym kierunku jest Płomień. To chyba jedyne nasze wyjście w tym momencie.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 20-04-2014 23:23
Spojrzała wymownie na Stycznego i wzięła głęboki oddech. To wszystko było tak trudne. Musieli teraz dotrzeć do Płomienia, który nie dawał żadnej gwarancji. Musieli uciekać przed dymem, który mordował kolejne osoby. Była ich tylko 5-tka, a reszta zapadła się pod ziemię. Isleen czuła, że wszyscy zginęli i to było najgorsze. Ponownie zwróciła wzrok na Dores.
- Wcale nie chcesz opuścić wyspy, prawda? - zapytała, co mogło ją zaskoczyć, ale też wcale nie musiało.

Edytowane przez Flaku dnia 20-04-2014 23:24
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 23:25
Skończę źle - mruknąłem do siebie pod nosem. Wariatka Dores, niedołężny Styczny, mała dziewczynka, Włoch niemowa oraz w miarę normalna ale wydająca się wątła Isleen. Ekipa marzenie - pomyślałem sobie po czym widząc, że ruszyliśmy zagadałem by nie wyjść na gbura: Tak w ogóle mamy jakiś plan? Co jak dojdziemy do Płomienia a tak nic nie będzie albo co gorsza zasadzka? - rzekłem po czym pomyślałem, że jednak tam trzeba iść gdyż zapewne i tam zmierzali inni, którzy przeżyli. Miałem nadzieję, że przeżyli - pomyślałem przerażony widząc w myślach ciała Tashy, Billa czy Mii.

Amaranta
Użytkownik

Postać:
Ana Middleton

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 23:26
Ponieważ Styczny odpłynął w swój matematyczny świat, Tara poczuła się zignorowana i odwróciła do Dores oraz Isleen, które jako jedyne jeszcze kontaktowały. Podeszła do nich i odezwała się.
- Ze Stycznym dotrzemy tam za kolejne dwa tygodnie - Poskarżyła się, a co!
Słysząc doktora poczuła lęk, ale nie sądziła, że mieli inny wybór.
Wierzyła, że tam spotka resztę towarzyszy i znowu przytuli się do Calisty.

Edytowane przez Amaranta dnia 20-04-2014 23:28
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 20-04-2014 23:30
Nie. Nie chcę. - odpowiedziała zgodnie z prawdą Isleen. Wtedy odezwał sie lekarz. Plan. Chyba nie mamy większego planu. Potrzebna nam jednak będzie broń. - spojrzała wymownie na Antona. Miała nadzieję, że pochwali sie tym, co ma ze sobą.

Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 23:34
/sorry, nie oglądałem nigdy Nietykalnych bo nie było okazji a akurat leciał ten film na TVP1 smiley /

Enzo, który zemdlał z przerażenia na widok Franka unoszonego przez Czarny Dym wstał i rozejrzał się wokół siebie. Zobaczył martwe ciało Kongresmena i kilka osób, przerażonych i roztrzęsionych, wyraźnie niewiedzących dokąd iść.
- Słuchajcie. Nie ma co czekać, musimy iść do Płomienia. - powiedziałem. - Jeżeli ktoś przeżył to na pewno tam się spotkamy.

Następnie wziąłem dzidę i wyryłem w drzewie o szerokim pniu napis:
815, PLAN BEZ ZMIAN.
/inspirowane TWD smiley /

Edytowane przez Faraday dnia 20-04-2014 23:34
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 23:34
Mam broń, ale ty również - spojrzałem wymownie na Dores pamiętając o jej łuku. - By przetrwać musimy współpracować. Nie można też ufać Stycznemu - który szedł z przodu - Tak więc zgoda? - rzekłem do Dores wyciągając do niej rękę na zgodę.

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 20-04-2014 23:37
Dores sie zawahała, ale ostatecznie podała rękę lekarzowi. Ile masz tej broni? - zapytała. Myślisz, ze jeden pistolet i łuk wystarczą? Nie wyobrażała sobie teraz walki z takimi brakami w uzbrojeniu z Tarą i niogarniętą Isleen na karku.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 20-04-2014 23:38
Spodziewała się takiej odpowiedzi, choć zaskoczył ją spokój w jaki została udzielona. Wszystko robiła z takim spokojem. Miała własne plany i nie obchodziły ją losy grupy. To wnioski jakie można było wysnuć od początku pobytu na wyspie, ale teraz po prostu musieli trzymać się wszyscy razem. Podeszła do Tary i bez słowa objęła ją za szyję. Chyba była jedyną osobą, w której obecnie znajdowała tu jakiekolwiek oparcie.

Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 23:41
Byłem zdziwiony widząc Antona podającego rękę kobiecie z którą ostrzeliwał się zaledwie kilka dni temu, ale stwierdziłem, że najwyraźniej w naszej sytuacji nie było innego wyjścia.
- Oby to wyszło nam na dobre. - szepnąłem do Stycznego, który i tak pogrążony był w swoim matematycznym świecie. Jednak czułem nieodpartą potrzebę zwerbalizowania swoich wątpliwości w nieszkodliwy sposób.

- Hej, nie ma co czekać. Idziemy! - postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce. Po tym co ujrzałem niedawno stwierdziłem, że choćby ludzie Wallace'a byli uzbrojeni w bazooki z głowicami atomowymi, nie było to większe niebezpieczeństwo niż sojusz niedźwiedzio-dymny.

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 23:43
Mam pistolet, ty masz łuk, a i Enzo ma chyba broń - rzekłem. Na pewno też nie zamierzam się tam pchać od frontu. Gdy już będziemy blisko będzie trzeba działać podstępem. Ty chyba wiesz co to podstęp? - rzekłem troszkę podśmiewczo do Dores.

Amaranta
Użytkownik

Postać:
Ana Middleton

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 23:44
Uśmiechnęła się niemrawo do Isleen i złapała ją za rękę, kierując się w ślad za mężczyznami. Cieszyła się, że nie została z nimi sama, a miała obok Isleen i Dores. Nie wyobrażała sobie je także stracić.
- Mam nadzieję, że spotkamy tam resztę. - Odezwała się do blondynki.

Faraday
Użytkownik

Postać:
Frederick Frost

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-04-2014 23:46
- Tak, tak. Mam broń. - powiedziałem pokazując boczną kieszeń plecaka z pistoletem i swoją dzidę.

Styczny powoli bo powoli ciągnął się za nami. Zrobiłem parę kroków do tyłu, aby dołączyć do niego i zapytałem:
- Słuchaj. Mógłbyś wprowadzić nas do Płomienia od tyłu? Chcielibyśmy zrobić Mikhailowi przyjęcie niespodziankę.

Edytowane przez Faraday dnia 20-04-2014 23:47
Strona 3 z 18 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum