Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 00:49:22 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 7
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 25 - Archiwum | PASAŻEROWIE
Strona 11 z 19 << < 8 9 10 11 12 13 14 > >>
Autor RE: Grupa P
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:17
Zrobiłem więc to samo, co swego czasu w Orionie, tyle że wtedy komputer się zaciął: wpisałem liczby do komputera. 4 8 15 16 23 42. Nacisnąłem przycisk enter i na ekranie pokazała się biała ramka z czarnym napisem Processing, jednak nic poza tym. - Mamy czas, musimy się skupić i intensywnie myśleć... - mówiłem cały czas z nadzieją, że jednak damy radę uruchomić do cholerstwo.

umbaaaaaaaaaaaaaaa

Edytowane przez panda dnia 22-04-2014 16:18
Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:18
- Zrobiłem przecież postępy.
Odpowiedział Spencer z żalem.
- To jednocześnie zaawansowana technologia i stary, dziwny sprzęt. Nie tak łatwo to ogarnąć.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:21
- A tak w ogóle czy to nie jest dziwne, że stacja jest opuszczona? Z tego co mówił Spencer, Zwierciadło jest ważne z punktu widzenia ochrony wyspy. Wątpię, żeby Kane pozostawił stacje bez obstawy. On nie jest głupcem, nie ryzykowałby aż tak... - rzucił nagle myśl, która od dłuższego czasu nie dawała mu spokoju. Dla chłopaka lepiej by było, gdyby kogoś tutaj zastali a tak miał ciągłe przeczucie, że ktoś ich obserwuje.

Fear of a name increases fear of a thing itself.
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:25
- Ale on na pewno wie cokolwiek na temat Zwierciadła? Może po prostu ostatni, kto tutaj był, to Dharma?

jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:28
-A przeszukaliście wszystkie pomieszczenia? Może gdzieś jest instrukcja, wiadomość czy jakaś podpowiedź.. Albo dobrze byłoby znaleźć instruktaż -zastanowiłam się drapiąc się po głowie.

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:28
- Skoro kontroluje całą organizację to niemożliwe by było, gdyby o niej nie wiedział. - odpowiedział Billowi, według niego, oczywiste rzeczy. - Kane wie wszystko o wyspie. W końcu był tutaj od zawsze...

Edytowane przez Arctic dnia 22-04-2014 16:29
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:31
- No to klękajcie przed nim i składajcie kolejne ofiary z ludzi, dziękujcie mu za Twoje cudowne zmartwychwstanie, skoro tak bardzo go uwielbiacie. Ja nie zamierzam w tym brać udziału.

jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:40
-Właśnie, właściwie tego nie wiemy.. Mógł przecież kłamać, Peter..

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:42
Peter zmieszał się trochę na słowa o zmartwychwstaniu. On wie, pomyślał. I nawet wiedział od kogo. Chłopak uśmiechnął się szeroko cały czas patrząc na Billa. - Myślisz, że jesteś tutaj z własnego wyboru? Myślisz, że to wszystko co się stało jest tylko przypadkiem? Kane pozwala nam żyć, ponieważ jesteśmy mu do czegoś potrzebni. Żyjemy tak długo na ile nam pozwala. Jeśli przestaniesz być mu potrzebny, Bill, a prędzej czy później tak będzie, zginiesz. - odwrócił się na pięcie i wyszedł z pomieszczenia. Na zewnątrz był oazą spokoju, jednak wewnątrz wszystko się w nim gotowało. Ze złością popchnął sprzątającą staruchę tak, że wpadła do basenu z wodą.

knopers
Użytkownik

Postać:
Darja Domracheva

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 16:55
Rozwścieczony Peter wepchnął Calistę do basenu z wodą. Ta niczego się nie spodziewając zaczęła krzyczeć ,jej krzyk jednak tłumił się przez wodę wlewającą się do ust. Starucha topiła się. Jej sparaliżowane strachem ciało przestawało się wiercić,a przerażony wzrok padł na chłopcu.

Funkcja: przyrodnik
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 17:01
Peter widząc przerażony wzrok Calisty, zmiękł. Przypomniał sobie, że jest teraz dobrym człowiekiem i miał dbać o bezpieczeństwo swojej grupy. Wskoczył do wody i pomógł staruszce wejść z powrotem na posadzkę. Wyszedł również za nią. - Przepraszam. Nie chciałem Ci zrobić krzywdy, ale... czemu powiedziałaś im o mojej śmierci? Czemu mi to zrobiłaś, Calisto?

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 17:08
Nie mogłem uwierzyć. Jakiś dzieciak mówił mi, że moje życie zależne jest od jakiegoś psychola; że jestem tutaj tylko dlatego, że on mi pozwala. Wyszedłem wściekły z pomieszczenia i ujrzałem Petera najpierw wrzucającego Calistę do wody, a potem ratującego ją. - Powiedziała nam, bo jako jedyna z Was jest tutaj normalna! - zawołałem i podszedłem bliżej. - Zrobię wszystko, żeby stąd uciec, bo mam życie poza tą wyspą w przeciwieństwie do niektórych. I nie przeszkodzi mi w tym ani ktoś taki jak Ty, ani tym bardziej ktoś taki jak Wallace, nawet w obecnej sytuacji, kiedy wydaje Wam się, że rządzicie. Spencer chciał, żebyśmy wszyscy byli jedną grupą, ale z Wami po prostu tak się nie da! - warknąłem w stronę Petera.

Edytowane przez panda dnia 22-04-2014 17:13
knopers
Użytkownik

Postać:
Darja Domracheva

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 17:15
Calista złapał drżącą ręką rękę Petera. -A co zmienia,ta tajemnica? . Mówiła tak,aby Bill jej nie usłyszał. - Peter. Jesteśmy drużyną. Jak chcesz inaczej przeżyć?! Staruszka płakała, zawiodła się na chłopcu. Liczyła na to,że Peter będzie jej sprzymierzeńcem...teraz wiedziała,że już nigdy mu nie zaufa.

Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 17:52
Mia podeszła do pani Calisty, o którą starała się bardzo dbać ostatnio, także w kwestii lękiem przed wodą, a mały Jezus tymczasem strącił ją do niej tak po prostu, w napadzie nastoletniego szału. Zaprowadziła ją z powrotem do jakiegoś pomieszczenia, gdzie mogła się wysuszać.
- Całe szczęście, że jest tu sprzęt dla płetwonurków, w nim będzie dużo łatwiej i nie trzeba się będzie o nic martwić w drodze powrotnej - rzekła do niej. - I niech pani nie żałuje swoich słów, bo to prawda, że teraz jesteśmy jednością i nie powinniśmy się tak zachowywać.
Zawiodła się mocno na Peterze, który przecież im też pomagał. Poza tym jeśli to jego zabito, to raczej na Dores powinno się patrzeć krzywo i nie rozumiała aż tak impulsywnej jego reakcji.

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 19:16
- Nie jesteśmy żadną grupą. Najpierw do nas strzelaliście, później trzymaliście nas jak zwierzęta w klatce, a teraz oczekujesz, że będę zachowywał się tak, jakby nigdy nic się nie stało? I Ty nazywasz to normalnością? - rzucił do Billa, nawet nie zwracając uwagi na wyprowadzaną przez Mię staruchę. - Normalny człowiek zdecydowanie bardziej ufa komuś, kto pomaga i troszczy się o niego. Kane nigdy nie wyrządził krzywdy naszej grupie, był z nami i pomagał nam jak tylko mógł. Uratował mnie, gdy wszyscy inni już się poddali. Jego czyny są o wiele więcej warte niż jakiekolwiek Twoje słowa. Może i jestem szalony, ale przynajmniej nikogo nie więziłem i do nikogo nie strzelałem. - wyrzucił z siebie wszystko co leżało mu na sercu. Nie obchodziło go to, co z nim zrobią. Mogli go zamknąć, pobić a nawet zabić. Ale nie zamierzał dłużej trwać w kłamstwie i udawać tych wszystkich uprzejmości. Nigdy nie przypuszczał, że może poczuć się jeszcze bardziej samotny niż zazwyczaj.

knopers
Użytkownik

Postać:
Darja Domracheva

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 19:23
Calista bardzo była wdzięczna Mii za jej dobroć ,którą okazywała na każdym kroku,lecz słysząc słowa Petera nie mogła zostać obojętna. Wróciła więc do miejsca kłótni mężczyzn.
-Też to im mówiłam-to ,że ja wierzę w Kane...ale Petera,co nam to teraz da?! Nie możemy siedzieć na plaży i czekać aż on przybędzie, musimy działać. Popatrzyła na chłopca litościwym wzrokiem...zapomniała ,że to jeszcze dziecko, targane własnymi emocjami i niezrozumieniem. Postąpiła krok czekając na jego reakcję.

Babcię zmartwiło zapewnienie Billa o tym,że ma żonę...to zniechęcało ją do dalszych pobojów. Jeśli Spens też ma to wolałaby o tym nie wiedzieć...chociaż konkurencja dodałaby jej trochę emocji,których już i tak miała w nadmiarze.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 19:25
- Tylko że Kane, w przeciwieństwie do nas, nie jest rozbitkiem katastrofy, Peter! Postaw się w naszej sytuacji, jak TY byś zareagował, widząc ludzi przeciw którym jak sądzisz byłeś nastawiany przez ileś czasu?! Ufasz człowiekowi, który zabił ludzi nie tylko z naszej, ale i Twojej grupy? Powiem więcej, wiesz co się stało z resztą naszych? ON ich zabił. Myślisz, że Czarny Dym to sprawka Dharmy? Nigdy w życiu! - stałem niczym wspaniały wojownik z nogami w lekkim rozkroku i krzyczałem, bo nie miałem już siły żeby go uderzyć. - W końcu i Ty mu się znudzisz. Będziesz błagał o litość, a on wcale nie zaniesie Cię do magicznego źródełka, tylko wbije Ci nóż prosto w serce.

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 19:29
- Nie zbliżaj się do mnie! - ostrzegł staruszkę, cofając się. - Jesteś taka sama jak oni! Prysznic i naleśniki wystarczyły, by Cię kupić... ale nie mnie, Calisto. Zapomniałaś już, jak strzelali do nas? Pewnie do tej pory by nas trzymali w zamknięciu, gdyby nie Spencer. Myślałem, że jesteś inna, dobra. Że mogę na Ciebie liczyć. A Ty nie różnisz się niczym od Dores! Wbiłaś mi nóż w serce...

- Kane nikogo nie zabił z naszej grupy! - odpowiedział do Billa.

/ chyba, ale pozostańmy, że nie zabił smiley

Edytowane przez Arctic dnia 22-04-2014 19:31
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 19:33
/właśnie chyba tak skoro jacys powieszeni ludzie i wgl to chyba był Kane smiley ale okej okej założe co innego

- Kongresmen był od Was. I kokpit wspominał o ciałach, które znaleźliście w drodze do Oriona. Wiem, że nie chcesz w to uwierzyć, Peter, ale to prawda.

Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-04-2014 19:34
Mię intrygowała bardzo postać Wallace'a, którego połowa rozbitków nie widziała nawet na oczy (chociaż nie mogła się pozbyć wrażenia, że to jego plecy widziała, gdy znikał w krzakach przy konfrontacji na bagnie), ale wszyscy byli chcąc czy nie chcąc zamieszani w to co Kane robi lub co może zrobić. Nie była pewna, czy chciałaby stanąć z nim oko w oko, jeśli swoim wybrańcom przywraca życie, a resztę niepotrzebnych zgładza czarnym dymkiem, ale chciałaby przynajmniej, aby nie miały miejsce takie dyskusje jak teraz, nawet podczas ich najbardziej udanej misji od dawna, która za ileś chwil mogła się dopełnić.
- Dajcie spokój, nie warto... - starała się do nich przemówić, a szczególnie do Billa, który miał racje i niepotrzebnie tracił nerwy, ale chyba jej nawet nie zauważali.

Strona 11 z 19 << < 8 9 10 11 12 13 14 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum