Autor |
RE: Grupa M |
Amaranta
Użytkownik
Postać: Ana Middleton
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:13 |
|
|
Na krótką chwilę oparła głowę o ramię Isleen, zaraz jednak odchodząc od niej, w ślad za Dores. Nie, nie, nie Nie chciała widzieć żadnego martwego ciała. Nie chciała tracić przyjaciół.
- Ja nie wiem, nic nie widziałam..
Może i stchórzyła, by przekazać informację od Antona, ale miała nadzieję, że mężczyzna sam to powie. Nastolatka stanęła nad nieprzytomnym Enzo i spojrzała po twarzach wszystkich, zatrzymując się na Isleen.
Edytowane przez Amaranta dnia 20-04-2014 22:13 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:14 |
|
|
Sam jestes ciemny. - powiedziała pod nosem Dores i zaczęła szukac innych (czyt. Petera). Zauważyła martwe ciało Franka. Nabierała coraz większej pewności, że pozostali zginęli.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:15 |
|
|
To co ich niby zabiło? - spytałem spokojnie Dores - To coś co przypominało dym ich zabiło. To coś to nie ludzie. To diabeł - rzekłem z przerażeniem w oczach.
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:17 |
|
|
Odzew przyszedł szybciej niż mogła się spodziewać. Dlaczego Frank? Przez chwilę poczuła się jakby ktoś zaszedł ją od tyłu i niespodziewanie zadał cios, ale Anton tylko odpowiedział na jej pytanie.
- Jesteś pewny? Pewny, że to był Frank? - podeszła do niego. O śmierci Emily wiedziała wcześniej.
|
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:17 |
|
|
Aż zadygotała, słysząc o diable i przypominając sobie te wszystkie straszne bajki z dzieciństwa, którymi karmiono niegrzeczne dzieci. Aż się złapała za głowę, kręcąc nią i właśnie uświadamiając sobie, że ponosi karę za swe dawne zachowanie.
- Co teraz? Nie wiemy gdzie iść..
Panikowała, bo obok nie było ani Spencera ani Stycznego.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:19 |
|
|
Tak, jestem pewny. To był Frank - powiedziałem robiąc smutne oczy by choć trochę poczuć smutek po zmarłej osobie, której nawet nie znałem.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:19 |
|
|
Tak, to był Frank. Leży tutaj. - powiedziała Dores zza krzaków. W jej głosie pobrzmiewała panika. Czyżby Peter zginął i to wcale nie z jej ręki. Tak być nie mogło! Wróciła do pozostałych. Denerwowały ją zwłoki kongresmana. Lepiej stąd idźmy. Nie ma po co tu dłużej siedzieć.
Edytowane przez Otherwoman dnia 20-04-2014 22:19 |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:20 |
|
|
Ale gdzie mamy iść? Spencera nie ma, a nawet ten niedołężny Umba gdzieś zniknął. - odparłem na słowa Dores.
Edytowane przez adi1991 dnia 20-04-2014 22:20 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:22 |
|
|
Umba jest tutaj. - Dores zauważyła jakiś kij wystający z krzaków. Hej, panie Styczny. Prowadź do Płomienia!
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:23 |
|
|
-Jestem, jestem!- krzyknąłem, słysząc moje nazwisko i szybko dobiegłem do reszty. -Wiem, że sytuacja, w jakiej się znaleźliśmy nie jest zbyt kolorowa, ale nie martwcie się! Ciągle mogę zaprowadzić Was do Płomienia!- powiedziałem z lekkim uśmiechem nadziei.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:24 |
|
|
Popatrzyła na Stycznego i pozostałych, kiwnąwszy głową. To było jedyne wyjście.
Wszyscy przecież tam mieli iść.
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
|
|
Nie miała już więcej pytań. Po prostu zamilkła i odwróciła głowę. Słowa Antona brzmiały wiarygodnie, ale to co ujrzała po chwili sprawiło, że poczuła ogromny żal. Dores wskazała na ciało mężczyzny, a Isleen podeszła bliżej i pochyliła się nad nim. Słysząc jej kolejne słowa, zwróciła się w kierunku kobiety.
- Może chociaż go pochowajmy do cholery?!
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
|
|
To na co jeszcze czekasz? - rzuciła opryskliwie Dores do Umby. Miała wyjątkowo podły humor przez to, co się stało. Musiała jednak pogodzić się z tym, że nigdy już nie zobaczy swojego brata.
Mamy tracić na niego czas? - zwróciła się do Isleen. Myślisz, że jemu by zalezało, żeby ciebie pochować? - rzuciła brutalnie w twarz dziewczynie.
Edytowane przez Otherwoman dnia 20-04-2014 22:26 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:28 |
|
|
Widząc zły humor kobiety, podniosłem z ziemi sporych rozmiarów kij i wręczyłem go jej.
-Proszę. To dla Ciebie.
Widząc jej zdziwioną minę, powiedziałem:
-Możesz go na przykład włożyć w odbyt. Kij w odbycie=szczęśliwe życie!
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:29 |
|
|
- Zróbmy to - powiedziała do Dores, ciągnąc ją za rękaw i ignorując Stycznego. Dziwak.
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:30 |
|
|
- Nie wiem czy by mu zależało, ale zasługuje na to jak każdy - odparła, siadając tuż obok ciała Franka. Spojrzała w ziemię przez zeszklone oczy. Póki co nie zamierzała się nigdzie ruszać, było jej wszystko jedno.
|
|
Autor |
Amaranta
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:35 |
|
|
Ponieważ nikt się nie kwapił do pracy, Tara złapała za kij Umby i zaczęła nim ryć w ziemi.
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:35 |
|
|
-Kije w odbyt włożone- życie taaaaaaaaaakie szalone!- wymieniałem rymowanki dalej.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:39 |
|
|
Dores zrobiła kołowrotek palcem, symbolizujący niepoczytalność umysłową. Ten Umba to pewnie jakiś psychol, którego wywieźli na tę wyspę, żeby nie miał styczności z ludźmi. Tara, daj spokój. Nic tym nie zdziałasz. - spojrzała z politowaniem na poczynania dziewczynki.
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:42 |
|
|
Gdy spostrzegła co robi Tara, wstała i podeszła do niej, zabierając jej kij.
- Zostaw. To nic nie da - powiedziała spokojnym tonem, starając się ignorować Dores. Tak naprawdę była wdzięczna dziewczynce, że jako jedyna nie wykazała się obojętnością, choć w przeciwieństwie do reszty była tylko dzieckiem. Miała też ochotę przywalić kijem Stycznemu, ale ostatecznie wyrzuciła go w krzaki. Nie mieli czym wykopać grobu dla Franka, więc prawdopodobnie będą musieli go tak zostawić. Emocje opadły. Starała się myśleć racjonalnie.
Edytowane przez Flaku dnia 20-04-2014 22:43 |
|