Autor |
RE: Grupa P |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:42 |
|
|
Spencer z wysiłku zwymiotował do wody, ogólnie nie czuł się najlepiej. Próbował wstać, by pomóc innym w przeszukiwaniu stacji, jednak szybko zaczęło mu się kręcić w głowie.
- Wszyscy dopłynęli cali i zdrowi?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:44 |
|
|
- Wszyscy. Peter, proszę o dzidę - rzekła do chłopca, uśmiechając się, z bronią w ręku nie będzie się czuła taka naga.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:45 |
|
|
Otoczyły nas zardzewiałe ściany, zewsząd czuć było zapach grzybów i glonów. Przebywanie tutaj nie należało do przyjemnych, a my też byliśmy cali mokrzy; utrudniało to ruchy i czuliśmy się ciężej niż zwykle. Kiedy wszyscy złapaliśmy kilka pierwszych oddechów, wyciągnąłem pistolet, z którego oczywiście wyciekała woda. - Spencer, ze mną okej, ale tak jak myślałem, będzie dobry tylko jako straszak. - mruknąłem cicho, bo ktoś mógł tu być. - To co, zwiedzamy?
Edytowane przez panda dnia 21-04-2014 23:45 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:48 |
|
|
Dopiero po chwili chłopak zdołał się podnieść z ziemi. Cały ociekał wodą, jednak nie to było największym problemem a chłód. W stacji zdecydowanie było zimniej niż na powierzchni. Na prośbę Mii posłusznie ściągnął jej dzidę z pleców i podał kobiecie. Podobnie uczynił ze swoją. W końcu byli w stacji, która blokowała wszystkie wychodzące sygnały z wyspy. Scott z ciekawością zaczął rozglądać się po podwodnej stacji.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:50 |
|
|
Po przejęciu dzidy podziękowała mu i zaprowadziła Calistę do pustego otwartego pomieszczenia, gdzie mogła sobie usiąść i przez ileś chwil nie patrzeć na mokrą wodę. Pochwaliła ją jeszcze pięć razy i cicho stąpając po nieprzyjemnej zimnej posadzce zaglądała do kolejnych pomieszczeń, z których większość była opuszczonymi pracowniami.
- Czysto. Czysto. Czysto - wyliczała.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:52 |
|
|
- Jak wygląda to urządzenie, które blokuje sygnały? - spytał Spencera na całą stację, zaglądając do kolejnych pomieszczeń. Na pierwszy rzut oka stacja nie miała w sobie nic specjalnego. Ot, stara, zardzewiała buda...
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:57 |
|
|
Patrząc na Mię dziwiłem się, że robi to tak po prostu, bez strachu o własne życie i to, czy ktoś wyskoczy zza drzwi, czy nie. - Widzę, że zrobiłaś już przegląd. Super. - powiedziałem do niej z uznaniem i poszedłem zwiedzać sam. Mieliśmy z czym wrócić - sprzęt dla nurkujących znajdował się w pomieszczeniu, w którym wylądowaliśmy. Do tego obok stały podpisane szafki, z których aż wysypywały się kombinezony Dharmy i cywilne ciuchy. Szedłem dalej; większość pokojów stanowiły rzadko kiedy używane pomieszczenia śmierdzące stęchlizną, ale zainteresował mnie ten ostatni. - Hej, tu coś jest!- zacząłem i spojrzałem przez okienko w drzwiach. Serce zabiło mi mocniej, kiedy ujrzałem mnóstwo przycisków, monitor i jakieś inne dziwne urządzenia. - Chyba jesteśmy uratowani...
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:57 |
|
|
Mia zdążyła przelecieć już całą jedną ścianę, nie znajdując żywej duszy, czy czegoś bardziej interesującego od sterty papierów, dziwnych urządzeń, czy siermiężnych mebli. Nie wypuszczała dzidy z ręki na wszelki wypadek, lecz przytuliła ją do siebie, bo chłód i ogólna atmosfera tej stacji były ciężko przyswajalne, a szczególnie gdy dostaje się w takie miejsce po tygodniach spędzonych w prażonej słońcem tropikalnej dżungli...
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 00:15 |
|
|
- Mia! Chodź tu! - powiedziałem i zacząłem otwierać wielkie, żelazne drzwi z niemałym trudem.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 00:18 |
|
|
Bill krzyknął dwukrotnie i wtedy dopiero nudna stacja po raz pierwszy doprowadziła jej serce do szybszego bicia.
- Co jest? - zawołała za mężczyzną myśląc, że znalazł coś w którymś pokoju, ale tylko stał przed jednym z nich i przyglądał się czemuś. Podeszła prędko i również zaglądnęła przez okienko.
- O. Wiadomo, że to tu było. Pytanie co z tym zrobić, ale najpierw... jak tam się dostać. - zastanowiła się, oglądając najpotężniejsze drzwi za swojego życia, które Bill zaczął otwierać. Mogłaby mu pomóc, ale zadowalał ją widok mokrego mięśniaka z południa, mocującego się z drzwiczkami. - Żeby nie włączył się jakiś alarm, czy coś.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 00:21 |
|
|
- Mam w dupie alarm, Mia. Mam kontakt z Jen na wyciągnięcie ręki, muszę z tego skorzystać, rozumiesz? - powiedziałem i otwierałem dalej. Dałem radę uchylić je na taką szerokość, żeby nie tylko Mia, ale i ja się zmieścił - Panie przodem.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 00:27 |
|
|
- Jasne, tylko tak powiedziałam - odparła, a pomyślała o tym, że w razie alarmu z wody mogły wyskoczyć jakieś hybrydy rekinów z kangurami i by się nie zdziwiła bo to nie było dziwne WCALE po rzeczach typu Dym-morderca, a także o tym kim jest Jen, gdyż chyba bezpośrednio jej Bill o niej nie wspomniał. Wskoczyła do zdecydowanie ciekawszego i bardziej kolorowego pomieszczeniu.
- Popatrz ile tu guzików, pokręteł, monitorów... Ale jest nawet słuchawka telefonu! - podniosła ją, jednak nikt nie podawał nawet godziny. Była zdezorientowana i przepuściła Billa przed pulpit.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 00:32 |
|
|
Znałem się na tym jednak niewiele lepiej od Mii, co pokazała sytuacja w Orionie, kiedy mieliśmy monitory i całą konsoletę przed sobą, a jedyne co potrafiliśmy zrobić, to zaciąć komputer. Nacisnąłem przycisk 'POWER'. - Tego chyba nie spieprzę... - mruknąłem i naszym oczom ukazało się białe logo Dharmy na ekranie. Odczekaliśmy chwilę, ale nic się nie zmieniało, mignęło zaledwie kilka przycisków. Zabrałem Mii słuchawkę, nie było nawet sygnału. - Wiesz co, Mia? Chyba to nie my powinniśmy się za to zabierać. SPEEEEENCEEER!
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 00:41 |
|
|
Następne chwile spędzili na rozpaczliwym nawoływaniu Spencera, który oby tylko nie pomylił się i nie ześliznął do wody w międzyczasie, skręcając kark. Jeśli mężczyzna wie co z tym zrobić... Wizja opuszczenia wyspy jako kolejna z rzeczy dotarła do niej dopiero, gdy byli pozornie o hasło lub kod od ratunku. I właśnie teraz poczuła to tak mocno po raz pierwszy... Poczuła, że tęskniłaby bardzo za tym Magicznym miejscem.
|
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Postać: Darja Domracheva
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 12:14 |
|
|
Calista sama była zaskoczona tym jak łatwo dostała się do Zwierciadła, gdyby to od niej zależało to pewnie by się jeszcze trochę miotała i darła,ale że była zależna od Mii i Spensa,którzy właściwie ją kontrolowali to nic takiego nie miało miejsca. Mia była dla staruchy bardzo dobra, zdziwiła ją jej opiekuńczość i cierpliwość. Ona sama już dawno straciłaby ją do siebie.
Stacja była obrzydliwa, nie miała w sobie nic urokliwego,a świadomość ,że jest w całości pod wodą nie dodawała jej plusów. Brak tu było wyczucia stylu i smaku- kobiecej ręki. Babcia znalazła więc miotłę i kiedy już się ogarnęła z szoku zaczęła sprzątać, jak każda przyzwoita kobieta. Calista żałowała ,że nie ma mu swoich fizdrygałków domowych, bo w przypadku ich posiadania w mig by przeistoczyła tą norę w przyjemne pomieszczenie.
Kiedy podłoga już lśniła babuszka zaczęła szukać w szafkach jakiś chociaż serwetek. Znalazła o dziwo je w jednej z szafek. Podniosła je,były ładne,świąteczne. Pod nimi leżało coś ciemnego. Podniosła to i zauważyła pistolet. Tak też koło się zapętliło i Calista znów miała broń w swoim posiadaniu. Tak na wszelki wypadek...
Funkcja: przyrodnik |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 13:32 |
|
|
Peter słysząc krzyk Billa poszedł sprawdzić o co chodzi. Wśliznął się przez metalowe drzwi i znalazł się w pomieszczeniu z wieloma guziczkami, ekranami i słuchawką. To musiało być to! Na ekranach już widniało logo DHARMY, jednak nic poza tym. Scott zaczął po kolei wciskać wszystkie guziczki w nadziei, że natrafi na ten właściwy.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 22-04-2014 14:05 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 13:55 |
|
|
/arctic, Bill włączył komputer i znalazł Power już wcześniej, czytaj posty.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 14:06 |
|
|
/wybacz, już zedytowałem
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 14:10 |
|
|
Tymczasem ja wynurzyłam się z wody w środku stacji Zwierciadło. Niepewnie podpłynęłam do betonowej posadzki i wciągnęłam się na podłogę -Halooo! Jest tam kto? -krzyknęłam głośno trzęsąc się z zimna ale i z przerażenia. Mokre włosy przyklejały się do mojej twarzy, musiałam wyglądać dosyć dziwnie -Anton, Bill?
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-04-2014 14:48 |
|
|
Wtem w stacji rozległo się czyjeś wołanie. Peter automatycznie sięgnął po dzidę, jednak gdy usłyszał imię członka z grupy, opuścił broń. - To chyba do Ciebie. - rzucił do spoconego mężczyzny i z powrotem zabrał się za przyciskanie guziczków.
|