Autor |
RE: Grupa P |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 22:58 |
|
|
Mia ściągnęła jeszcze z siebie zakrwawiony i workowaty kombinezon Dharmy, który zakopała przy brzegu, bo lepiej żeby od razu nikt nie wiedział o ich obecności tutaj. Była w zwykłej bieliźnie i to musiało wystarczyć.
- Peter, weźmiesz także moją dzidę? Byłabym wdzięczna - rzekła w jego stronę, widząc jaki fajny ma pasek. - Calista, świetnie. Jestem gotowa. Do dzieła - rzekła, wchodząc po pępek do wody i trzymając się bardzo blisko babci.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 22:59 |
|
|
Spojrzałem jeszcze raz na kabel i wyznaczyłem mniej więcej w głowie kierunek, w którym mam płynąć. Wchodziłem powoli do wody, zdając sobie sprawę, że to może być moja pierwsza i ostatnia kąpiel w oceanie tutaj, na wyspie. Po chwili byłem już zanurzony po szyję i zacząłem płynąć niby w stronę stacji. Musiałem robić to powoli, żeby dać szansę Caliście i jej ochronie.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:00 |
|
|
Spencer pomagał Caliście z drugiej strony. Miał nadzieję, że przy nim nie spanikuje.
- Z Mią Ci pomożemy. Na razie się połóż na wodzie, a my Cię zatransportujemy nad stację.
Mężczyzna bardziej martwił się o nurkowanie. Robił to wielokotnie, ale zawsze z pomocą butli z tlenem, płetw itd.
- Płyńmy powoli. Nie spieszy nam się, a musimy zachować sporo siły na nurkowanie.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Postać: Darja Domracheva
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:01 |
|
|
Mia była fajna,miała niezłe ciało ,które w samej bieliźnie robiło spore wrażenie...gdyby Calista miała taką przedszkolankę jej życie pewnie wyglądałoby zupełnie inaczej. Postąpiła za dziewczyną bardzo blisko. Przypomniała sobie pamiętne ognisko,kiedy pijana Dores się do niej kleiła...ach ta Dores ...
Funkcja: przyrodnik |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:03 |
|
|
W ogóle się nie męczyłem, bo dystans pokonywaliśmy w żółwim tempie, ale takie było odpowiednie dla Calisty, więc nie narzekałem.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:04 |
|
|
Przy pomocy Spencera, Mia położyła Calistę na tafli wody, obserwując chcąc czy nie chcąc jej soczyste fałdy, falujące wraz z rytmem wody.
- Oczywiście, powoli - powiedziała do drugiego eskortującego i oderwali się stopami od dna, po chwili przepływając paręnaście metrów. - Jak wrażenia? - spytała pani babci z uśmiechem, samej się nieco niepokojąc, widząc jej częściowo zanurzoną głowę.
|
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Postać: Darja Domracheva
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:05 |
|
|
Calista czuła,że woda jest przyjemna-miała piękny kolor i była odpowiednio ciepła. Babcia jednak z każdą falą panikowała, nawet uciekając przed morderczym dymem nie miała takiego tętna jak teraz. Bliskość Spensa potęgowała zdenerwowanie ,choć dodawała też dużo odwagi. Staruszka wiedziała ,że jest bezpieczna ,ale czuła się okropnie miotając się co jakiś czas w wodzie. Wiedziała ,że jest balastem dla grupy. Ta myśl nie mogła opuścić jej głowy i przygnębiała kobietę.
Na pytanie Mii odpowiedziała bez wahania Fatalnie,ale żyję. Dziękuję. Na dalszej rozmowie już się skupić nie potrafiła.
Funkcja: przyrodnik
Edytowane przez knopers dnia 21-04-2014 23:07 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:13 |
|
|
Mia ucieszyła się faktem, że w ogóle coś powiedziała będąc otoczona ze wszystkich stron przez wodę, no i nią + swojego ukochanego, bądź jednego z wielu.
- Trzymasz kierunek, Bill? Ile jeszcze mniej więcej? - pytała mężczyznę, który przewodził stawce i być może był w stanie to policzyć. Szatynka bała się momentu, w którym poczuje zmęczenie, ale cieszyła się po każdym ruchu w wodzie, w którym to jeszcze nie nastąpiło.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:16 |
|
|
- Jeśli Spencer ma rację, jesteśmy dalej niż w połowie. - powiedziałem, odwróciwszy się i spojrzawszy na plażę. - Jak się trzymacie? Co z Calistą?
|
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:18 |
|
|
Spencer był pod wrażeniem, że Bill umiał określić odległość. On sam w wodzie jakoś nie umiał się zorientować, wszystko było takie samo i brakowało mu punktu odniesienia.
- Jest ok, damy radę.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:21 |
|
|
- Żyje i reaguje na nasze słowa, więc wszystko pod kontrolą - wytłumaczyła, gdyż to był jakiś sukces. - Spencer, pokieruj nią przez chwilę, zanurzę się dla próby - oznajmiła mu i bez oczekiwania odpowiedzi zniknęła pod wodą. Otworzyła oczy i ujrzała odrębny, wodny świat. Coś na dnie majaczyło, jednak faktycznie było jeszcze znacznie z przodu. Po piętnastu sekundach powróciła do świata na górze i powiedziała co widziała, po czym zaczęła możliwie najlepiej wyrównać poziom tlenu w płucach.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:22 |
|
|
Chłopak wziął dzidę Mii i umocował ją na plecach tuż obok swojej. Płynął razem z pozostałymi, co chwilę połykając słoną wodę, która z każdą falą mu się wlewała małymi ilościami do ust. Miał nadzieję, że podróż przebiegnie zgodnie z założonym planem i Calista - teraz wpatrzona w klatę Spencera - przeżyje.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:22 |
|
|
Płynęliśmy więc dalej, w tym samym tempie, więc mniej więcej po tym samym czasie zagadałem do Spencera: - Jak myślisz, czy to może być już tutaj? - w tym samym momencie Mia zanurzyła się i po chwili wróciła na górę.
Słona woda dotarła do moich ust, pozostawiając niezbyt przyjemny posmak, ledwo otwierałem oczy, ale musieliśmy dać radę. Patrzyłem na Spencera i czekając na odpowiedź co jakiś czas wypluwałem wodę, która przychodząc falami, potrafiła zakryć mi pół twarzy.
Edytowane przez panda dnia 21-04-2014 23:24 |
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:28 |
|
|
- Podpłyńmy jeszcze. Najlepiej nurkować jak najkrótszą drogą, by nie było problemu z oddychaniem.
Po kilku minutach dopłynęli pionowo nad stację.
- Ok, lepszej chwili nie będzie. Pamiętajcie, żeby trzymać się razem i sobie pomagać.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:29 |
|
|
W międzyczasie zdążyli przepłynąć kolejny odcinek, właściwie zwalniając ruchy mimo i tak wolnego tempa. Spojrzała wymownie na Spencera, by powiedział, czy to właściwie miejsce i uczynił to, po czym ogarnęła wzrokiem jeszcze swoją dzidę, przyczepioną do małego Jezuska.
- Calisto, oddychaj głęboko... Wyobraź sobie, że próbujesz złapać oddech po.. zobaczeniu jakiejś niesamowicie gorącej klaty - wymyśliła na poczekaniu, korzystając z otoczenia.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:31 |
|
|
Policzyłem do trzech i ruszyłem w dół do stacji. Starałem się zaprzeczyć grawitacji i cały czas płynąć w odpowiednim kierunku, ale było to cholernie trudne. Do tego staruszka nie ułatwiała sytuacji i cały czas musieliśmy z Peterem odwracać się i patrzeć, czy wszystko w porządku. Ale w końcu udało nam się, dotarliśmy po wielu trudach do stacji Zwierciadło.
/umbuś weź nam napisz tak jak w płomieniu
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:36 |
|
|
Mia wzięła głęboki oddech, Calista wzięła bardzo głęboki, po czym zanurzyły się wraz ze wspierającym je Spencerem. Chciała mieć to szybko za sobą, więc wiosłowała kończynami jak najlepiej potrafiła i większość czasu wpatrując się w twarz babci, dopóki nie miała ust rozdziawionych agonią, wszystko było w porządku. Ogólnie poszło chyba i tak szybciej niż się spodziewała, bo po kilku chwilach ujrzeli przed sobą tajemniczą stację, wpłynęli do niej i wynurzyli się wewnątrz. Z widoku Zwierciadła bardzo ucieszyła się też Calista, która z radości wyskoczyłaby z wody pod sufit gdyby tylko mogła.
Edytowane przez Lion dnia 21-04-2014 23:37 |
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:38 |
|
|
Spencer bacznie obserwował bacznie poczynania Calisty i wziął głęboki oddech dokładnie w tym samym momencie co ona. Następnie wspólnie z Mią asekurowali ją w drodze na dno. Nie było łatwo, gdyż woda robiła się coraz chłodniejsza, a zmęczenie dawało się we znaki i Spencer potrzebował tlenu. W końcu jednak zanurkowali poniżej stacji i wpłynęli do środka dziurą dla łodzi podwodnej. McQuillen pomógł Caliście wyjść z wody, po czym położył się na podłodze i z trudem łapał powietrze.
Stacja wygląda ogólnie jak w serialu.
Stacja ta wydaje się być podwodną przystanią dla łodzi podwodnej.
W głównym hangarze znajdują się tylko szafki pracowników i butle z tlenem. Na około porozsiewane są mniejsze pomieszczenia, głównie pokoje dla pracowników. W stacji panuje minimalizm, a wnętrze jest surowe. Za grubymi, metalowymi drzwiami znajduje się centrum dowodzenia, z komputerem, monitorami oraz ogromem dźwigni i guziczków.
Stacja Zwierciadło wydaje się być pusta.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:42 |
|
|
Chłopak wynurzył się łapiąc w płuca powietrze. Wygrzebał się na podłogę stacji i tak jak Spencer, leżąc odczuwał trudy długiego nurkowania. W głowie Petera rozbrzmiewała tylko jedna myśl - udało się.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 23:42 |
|
|
Australijka weszła po drabince na podłogę. Także dopiero teraz zdała sobie sprawę, że będą musieli jeszcze wrócić i akcja Calista powiodła się póki co połowicznie. Pochwaliła babcię i rozejrzała się dookoła.
- Nie widzę nikogo - wyszeptała do Billa, stojąc blisko przy nim i nieco się trzęsąc, nie mieli tu chyba centralnego ogrzewania.
|
|