Autor |
Grupa P |
Umbastyczny
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:40 |
|
|
Lista graczy:
~ Arctic - Peter Scott
~ jazeera - Natasha Aristow
~ knopers - Calista Walters
~ Lion - Mia Griffiths
~ panda - Bill Kovalsky
~ Umbastyczny - Spencer McQuillen
Cele:
- odnajdźcie się
- pomyślcie co dalej
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
RE: Grupa P |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:43 |
|
|
Patrzyłem, jak Frank umiera i nie mogłem uwierzyć. Jeszcze niedawno traktował mnie jak najgorszego debila, a ja uważałem, że to że nie skończyłem wyższej szkoły nie robi ze mnie kompletnego idioty, jeśli mam największe pola kukurydzy w całym USA... Teraz to już nie miało znaczenia. Biegałem od krzaka do krzaka w poszukiwaniu KOGOKOLWIEK. - SPEEENCER... TAAAASHA... ANTOOOON.... ENZOOOO... - wymieniałem imiona, ale nie słyszałem odpowiedzi. Boże.
|
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Postać: Darja Domracheva
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:43 |
|
|
Calista widziała przed sobą tylko Spensa. Złapałą go za rękę i wbiegła pod szerokolistną roślinę.
Funkcja: przyrodnik |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:48 |
|
|
Chłopak biegł ile sił w nogach nawet nie odwracając się za siebie. Chciał znaleźć się jak najdalej od tego czegoś. Widział co czarny obłok zrobił z Emily... to była masakra. Do głowy mu przyszła jeszcze jedna myśl, a mianowicie, czy Kane wiedział o tym potworze. A jeśli tak, to miał jakiś powód dla którego im o nim nie wspomniał? A może to jeden z eksperymentów tych od DHARMY? Jego rozmyślania przerwało coś, co spowodowało jego potknięcie się. Tym czymś był Bill, na którego wpadł. Scott odruchowo sięgnął po scyzoryk i przerażony skierował go w stronę mężczyzny.
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 20-04-2014 21:49 |
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:49 |
|
|
//pod co? xD
Spenser poczuł, że coś łapie go od tyłu i już miał niemal zawał. Na szczęście to tylko Calista, strasznie mu ulżyło na jej widok. Był zadowolony, że jej też nic się nie stało. Matematyk usłyszał wołanie Billa, więc popędził w jego kierunku, ciągnąc Calistę za sobą.
- Jesteśmy. Nie wiesz co zresztą? Ludzie tak się rozbiegali... Widziałem tylko, że to coś zabiło Emily...
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:50 |
|
|
- Człowieku, ogarnij się! - od razu wykręciłem mu lekko rękę, według mnie lekko, bo chłopak od razu się cofnął. - Przepraszam, Peter. Myślałem że to... - przerwałem na chwilę. - Gdzie jest reszta? - spytałem, rozglądając się. Na szczęście za chwilę zza krzaków wyszła Calista ze Spencerem. Nie chciałem wspominać o śmierci. To nie był temat na teraz, kiedy to czarne coś znowu mogło zaatakować. - Rozumiem, że chowaliście się tam? U nas wszystko okej, ale nie widzę reszty.
Edytowane przez panda dnia 20-04-2014 21:53 |
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:53 |
|
|
Widok Petera ucieszył Calistę. Nic Ci nie jest?!-zapytała z troską.
Ujrzała też Billa. Nie znała go,ale wydawał się silnym mężczyzną-przydatnym w trudnych sytuacjach.
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:53 |
|
|
- Nie wiem. - powiedział ciężko łapiąc oddech. Chłopak schował scyzoryk. - Widziałem tylko to coś. To rzuciło Emily jak szmacianą lalką. Nic więcej nie wiem...
Chłopak wymusił na sobie coś, co było chyba uśmiechem. Tylko na tyle mógł sobie pozwolić w obecnej sytuacji. - Nic mi nie jest. Widziałaś Tarę?
Fear of a name increases fear of a thing itself.
Edytowane przez Arctic dnia 20-04-2014 21:55 |
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:54 |
|
|
- No ja też nie. Wydawało mi się chwilę, że Tara biegnie w tym kierunku co ja, ale nie widziałem jej potem.
Spencer rozglądał się nerwowo i nasłuchiwał. Na szczęście dziwne dźwięki Czarnego Dymu nie były już słyszalne.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:54 |
|
|
Mia bardzo chciała pomóc Isleen, lecz ta wciąż się nie poruszała. Gdy usłyszała złowieszczy klekot tuż za zaroślami po prostu przeturlała ją w stronę krzaków licząc, że potwór jej nie znajdzie. Nie było czasu by o czymkolwiek pomyśleć, więc zrobiła co zrobiła, po czym zaczęła znów biec na oślep ze swą dzidą w ręce i kombinezonem Dharmy zakrwawionym od wnętrzności nieznanej jej blondynki (Anastasia).
Po trzech minutach ucieczki zorientowała się, ze słyszy tylko swój nierówny oddech. Nie było tu już nikogo i niczego. Nasłuchiwała tylko przez moment, po czym zaczęła iść przed siebie szukając osób, które znała.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:55 |
|
|
- Wiejmy stąd. Jak najszybciej. - powiedziałem przestraszony.
/ej co robimy z nieobecną jaz, możemy uznać że jest nieprzytomna i ją zabierzemy? bo jak mamy stąd iść to słabo ją zostawiać
|
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:56 |
|
|
-MIA! TUTAJ!-pomachała staruszka. Teraz powinni trzymać się razem. Była przerażona, na szczęście nie była całkowicie sama.
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:57 |
|
|
/ możemy uciekać, a jaz po prostu się na nas natknie jak będzie
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:58 |
|
|
Calista wołała Mię. Nareszcie jakiś kadłub w grupie. - Mia! Mia! - wołałem zaraz za staruszką. Przydałaby się jeszcze Tasha i Anton...
|
|
Autor |
Umbastyczny
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 21:59 |
|
|
//ok, możemy tak zrobić
- Co to było kurwa?!
Spencer wciąż oddychał ciężko po długiej ucieczce i bezpośrednim zagrożeniu życia...
- I gdzie iść? Płomień, Zwierciadło, gdzieś indziej? Przecież ten potwór na naszej drodze to nie mógł być przypadek!
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
knopers
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:01 |
|
|
//albo uznajmy ,że są z nami i jak wrócą to po prostu dopiszą do fabuly
Bill przyłączył się do wołań. Dobrze,że w kryzysowej sytuacji chociaż mogli się dogadać bez słów. Caliście nie trzeba było dwa razy powtarzać, kiedy mówili "wiać" ona zaczęła biec obserwując czy Mia rzeczywiście do nich dobiega.
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:02 |
|
|
Widziałem, że Spencer nalega na Zwierciadło. Ufałem mu bardziej, niż Stycznemu, który chyba po dragach nie potrzebował Dymu, żeby wykitować. - Ja jestem za Zwierciadłem, ale tylko dlatego, że jestem w stanie zanurkować. Obie propozycje są bardzo ryzykowne.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:04 |
|
|
Nagle z drzew wyłoniła się machająca staruszka, a za nią grupa innych osób. Pierwsza myśl- jakie szczęście, że widzę Billa i innych. Druga myśl- gdzie reszta...
- Bill! - krzyknęła i podbiegła do nich. Musiała wyglądać dziwnie będąc tak umorusana nie swoją krwią. - Odnajdźmy prędko innych...
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:04 |
|
|
Peter przysłuchiwał się ze smutną miną matematykowi. W głębi serca miał nadzieję, że ten będzie wiedział coś o tym potworze. McQuillen jednak był tak samo zaskoczony jak wszyscy. - Nie wiem, co to było, ale nie chcę tego spotkać drugi raz. To coś było w dżungli, więc moim zdaniem powinniśmy iść na plażę. Mówiłeś, że Zwierciadło jest pod wodą. Wolę zmierzyć się z 20 ludźmi w podwodnej stacji niż z tym czymś. - odpowiedział nawet nie zdając sobie sprawy, że drży mu głos.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-04-2014 22:06 |
|
|
- Mia, nawet nie wiesz jak dobrze Cię widzieć! - powiedziałem do Australijki. Wyglądała ohydnie, ale to nie miało znaczenia. - Chodź, omawiamy gdzie chcemy iść. Mamy dwa głosy na Zwierciadło, Peter i ja jesteśmy za. - powiedziałem i kiwnąłem porozumiewawczo na chłopaka, co miało oznaczać uznanie dla jego odwagi. Za chwilę jednak odpowiedziałem na jej sugestię. - Chyba nie ma sensu nikogo szukać, chcesz wracać do tego czegoś?
Edytowane przez panda dnia 20-04-2014 22:08 |
|