Autor |
Frank Rosenberg |
mrOTHER
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/maze_logo_av[34].png)
Mistrz Gry
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:03 |
|
|
Francis J. Rosenberg
![](http://cdn29.elitedaily.com/wp-content/uploads/2014/02/Frank-Underwood.jpg)
Pochodzenie: Albuquerque, Nowy Meksyk, USA
Krótki opis:
Kongresmen, były żołnierz. Wycofany. Pragmatyczny. Czasami bezwzględny. Woli ludzi analizować, niż z nimi rozmawiać. Może dlatego, że jest głuchy...
Prawie-krótki opis:
Za młodu Frank był wychowywany "pod kloszem", a rodzice zapewniali mu wszystko oprócz dwóch rzeczy: wolności i przyjaciół. Szybko przyzwyczaił się do życia na uboczu i ograniczonego życia towarzyskiego, ponieważ z racji lepszego stanu materialnego często odrzucał przyjaźń rówieśników. Żeby jednak zasmakować życia, nie pytając rodziców wstąpił do armii. Służba miała być przygodą, odskocznią od monotonii, ale stała się udręką. Szybko okazało się, że Frank nie mógł odnaleźć się wśród wszechobecnych osiłków. Gardził nimi tak bardzo jak gardził przemocą i argumentami siły. Mimo wszystko spędził tam dwa lata, unikając wymagających zadań dzięki umiejętnej manipulacji bezmyślnymi partnerami, a czasami także przełożonymi.
Gdy już miał skończyć służbę, jego patrol natknął się na minę. Przeżył bez większych obrażeń, jednak po przebudzeniu doznał szoku - od huku, ale także od podawanych mu leków, stracił słuch.
Ogarnęła go nienawiść i chęć zemsty na wszystkich wokół: przełożonych, lekarzach, a nawet rodzicach, którzy nie odwiedli go od zaciągnięcia się do wojska. Dlatego też wstąpił do partii politycznej, aby dzięki władzy, którą osiągnie, pomścić swoje cierpienie. Głuchota pomogła mu w szybkiej karierze. Będąc dobrym manipulatorem, wykorzystywał ją, aby wzbudzić wśród ludzi współczucie i zdobyć ich głosy bądź poparcie. Ponadto ożenił się, choć i tutaj względy PR miały większe znaczenie niż uczucie. W końcu w 2002 roku dostał się do Kongresu.
Dzięki uzyskanym ze swej pracy środkom, postanowił poddać się operacji mającej na celu przywrócenie słuchu. Składała się ona z dwóch zabiegów, pomiędzy którymi wymagana była miesięczna przerwa, w celu regeneracji neuronów. Jako że miesiąc ten miał spędzić w ciszy i spokoju, wykupił farmę w Sydney. Do Los Angeles wracał na drugi zabieg.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
RE: Frank Rosenberg |
Lincoln
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/ed13[37].jpg)
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:05 |
|
|
Czuję, że wyrwie Leilę. Dobrze Cię widzieć w MP ![smiley](../images/smiley/piwo.gif)
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/23751_original[35].jpg)
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:07 |
|
|
Moje Słoneczko! ![smiley](../images/smiley/cool.gif)
![](http://i.imgur.com/WbwZ0do.png)
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:15 |
|
|
HoC! Witam na pokładzie fana!
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/alf[49].png)
Postać: Żyd
![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png)
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:26 |
|
|
Nie no Kevin Spacey jest nawet więc edycja musi się udać heh. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:30 |
|
|
A był już? Chciałem być oryginalny.
Spadaj gówniaro... Chociaż słyszałem że lubisz grać w ping-ponga.
panda ![smiley](../images/smiley/piwo.gif)
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 20-03-2014 22:30 |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png) ![](../infusions/wob_rank_system/images/gw.png)
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:32 |
|
|
Chyba nie było, co jest dziwne ![smiley](../images/smiley/shock.gif) |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:36 |
|
|
Zastanawiałem się nad futerkiem Lapidusa, no ale niestety, nie pasuje mi do charakteru postaci...
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:38 |
|
|
Patrząc na opis to aktor dobrze dobrany ![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 20-03-2014 22:47 |
|
|
Hehe, moja postać bazuje na postaci, którą odgrywał Spacey, także castingowe zasługi za dopasowanie twarzy do charakteru raczej nie należą do mnie ![smiley](../images/smiley/pfft.gif)
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-03-2014 23:38 |
|
|
mrOTHER napisał/a:
Hehe, moja postać bazuje na postaci, którą odgrywał Spacey, także castingowe zasługi za dopasowanie twarzy do charakteru raczej nie należą do mnie ![smiley](../images/smiley/pfft.gif)
swoją drogą najlepszy serial ostatnimi czasy jaki powstał![smiley](../images/smiley/ok.gif) |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 21-03-2014 00:48 |
|
|
Niektórzy powiedzieliby, że True Detective... i niektórzy byliby w błędzie. Najlepszy ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Chociaż w sumie Kevin Spacey mógłby czytać instrukcję obsługi słoika, a i tak byłoby to ciekawe ![smiley](../images/smiley/grin.gif)
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 21-03-2014 00:49 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-03-2014 08:58 |
|
|
adi1991 napisał/a:
mrOTHER napisał/a:
swoją drogą najlepszy serial ostatnimi czasy jaki powstał ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Tak, ale nie każdy lubi takie klimaty Niektórzy ludzie nie rozumieją serio akcji, nie nadążają
Ja btw serio współczuję BZ WBK, w życiu nie wzięłabym od nich teraz kredytu ![smiley](../images/smiley/grin.gif) |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/55[18].jpg)
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-03-2014 09:05 |
|
|
panda napisał/a:
adi1991 napisał/a:
mrOTHER napisał/a:
swoją drogą najlepszy serial ostatnimi czasy jaki powstał ![smiley](../images/smiley/ok.gif)
Tak, ale nie każdy lubi takie klimaty ![smiley](../images/smiley/grin.gif) Niektórzy ludzie nie rozumieją serio akcji, nie nadążają
no nie rozumieją akcji bo serial nie jest przeznaczony dla bezmózgów co mnie akurat cieszy, by oglądać ten serial trzeba mieć jakieś pojęcie o systemie politycznym w USA oraz ogólnie nie być idiotą by zrozumieć co się dzieje w relacjach między postaciami, które są czasem dość dziwne |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 23-03-2014 12:27 |
|
|
no nie rozumieją akcji bo serial nie jest przeznaczony dla bezmózgów co mnie akurat cieszy, by oglądać ten serial trzeba mieć jakieś pojęcie o systemie politycznym w USA oraz ogólnie nie być idiotą by zrozumieć co się dzieje w relacjach między postaciami, które są czasem dość dziwne
Dosłownie, bardzo często musiałem robić pauzę w odcinku, żeby sprawdzić na wikipedii albo kim była jakaś-tam postać, która pojawiła się na 3 sekundy w I sezonie i nagle wyskoczyła ponownie w II, albo żeby sprawdzić kim jest dana osoba w amerykańskiej polityce, jakie ma uprawnienia, albo dlaczego wiceprezydent może aresztować wszystkich senatorów ![smiley](../images/smiley/shock.gif)
Suma summarum, niezłe wyzwanie intelektualne, aczkolwiek momentami brakowało emocji (chyba za dużo oczekiwałem po ultra-wybitnym odcinku 2x01).
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-03-2014 14:49 |
|
|
mrOTHER napisał/a:
no nie rozumieją akcji bo serial nie jest przeznaczony dla bezmózgów co mnie akurat cieszy, by oglądać ten serial trzeba mieć jakieś pojęcie o systemie politycznym w USA oraz ogólnie nie być idiotą by zrozumieć co się dzieje w relacjach między postaciami, które są czasem dość dziwne
Dosłownie, bardzo często musiałem robić pauzę w odcinku, żeby sprawdzić na wikipedii albo kim była jakaś-tam postać, która pojawiła się na 3 sekundy w I sezonie i nagle wyskoczyła ponownie w II, albo żeby sprawdzić kim jest dana osoba w amerykańskiej polityce, jakie ma uprawnienia, albo dlaczego wiceprezydent może aresztować wszystkich senatorów
Suma summarum, niezłe wyzwanie intelektualne, aczkolwiek momentami brakowało emocji (chyba za dużo oczekiwałem po ultra-wybitnym odcinku 2x01).
Tak! Jako osoba interesująca się USA wielu rzeczy zwyczajnie nie wiedziałam, HoC to jest jeden z kilku seriali które mnie baaardzo dużo nauczyły. A 2x01 jest najlepszym startem sezonu jaki oglądałam w życiu, jednym z najlepszych odcinków seriali w ogóle imo ![smiley](../images/smiley/shock.gif) |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 24-03-2014 00:05 |
|
|
Wgniótł system... i nie tylko wiadomo-jaką sceną w metrze, ale także monologiem na koniec. Jak Frank nagle sobie przypomniał o widzu i powiedział, żebyśmy przestali opłakiwać Zoe, to poczułem się tak, jakby przez cały odcinek siedział koło mnie, obserwował mnie i śmiał się z mojej naiwności, a teraz przywalił prosto w twarz Najlepsza scena serialu jak do tej pory. Ale będzie III sezon! ![smiley](../images/smiley/piwo.gif)
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 21-04-2014 01:04 |
|
|
Nie wyrwałem Leili :/
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/3347809[44].gif)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 11:40 |
|
|
Skoro tak polecacie HoC jako inteligentny serial, to chyba się za niego zabiorę Może też coś się ciekawego dowiem o systemie politycznym USA ![smiley](../images/smiley/grin.gif)
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/23751_original[35].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-04-2014 16:57 |
|
|
Dlatego musisz zagrać jeszcze w jakimś MP. Jaka szkoda :/
![](http://i.imgur.com/WbwZ0do.png)
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|