Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 21 2024 23:00:11 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 12
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:56:35
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 23: Dziki Zachód - Archiwum | Mistrz Przetrwania 23
Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Autor RE: Sweethole Town
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 25-11-2013 18:10
Znam ją. - mruknęła Margaret. Możesz to schować. - spojrzała na wyciągniętą broń.

We are all evil in some form or another, are we not?
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 25-11-2013 20:38
- No to kto to?
Pat chciał drążyć temat. Zastanawiał się czy warto w ogóle gadać z tymi leszczami i od razu nie pomóc murzynowi przejąć miasto i zostać jego wspólnikiem.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 25-11-2013 21:18
- Aha - odparł zdezorientowany.
Cramp już się pogubił w tym wszystkim, więc posłusznie schował broń. W ogóle nie powinien był wychodzić z knajpy i narażać się dla tego całego towarzystwa. Jego pobyt w Sweethole miał być spokojną egzystencją, a okazuje się, że niebawem czeka ich najazd murzynów.
- Ja wyjeżdżam. Było miło - rzekł i poszedł po swojego konia.
Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Jane
Użytkownik

Postać:
Jane O'Hara (NPC)

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-11-2013 20:23
W obliczu nagłego zainteresowania jej osobą, Jane początkowo milczała, jednak w końcu musiała przecież coś powiedzieć, zanim ją zastrzelą.
- Cokolwiek złego o mnie powie, nie wierzcie jej! - wskazała na Margaret. - A zbrodnie, za które mnie ścigacie nie są tego warte. To, że działam na własną rękę nie znaczy, że jest to ujmą dla waszego szlachetnego szeryfuńcia.

Wstała, otrzepując spodnie.
- Ten czarnuch jest najbardziej fałszywym przedstawicielem prawa, jaki ten świat widział. Współdziała z działającą w okolicy grupką zwolenników Ku Klux Klanu. Miałam ich ostatnio na oku. Jeden z nich zginął dziś z mojej ręki przy okazji... hm... pewnej akcji - nie chciała wspominać o łupach, które zamierzała ukraść bandzie. - Mają chyba nie po kolei pod tymi swoimi kapturami, skoro przyjmują w swoje szeregi Murzyna nienawidzącego Murzynów - westchnęła. - Co nie zmienia faktu, że są ich dziesiątki i jeśli tu wrócą, szykuje się jatka.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 28-11-2013 03:57
Cramp zatrzymał się, z zainteresowaniem wysłuchując monologu kobiety.
- No i właśnie dlatego się stąd wynoszę i tobie też bym radził - odparł i podszedł bliżej niej, aby zmniejszyć niepotrzebny - jego zdaniem - dystans.
- Może zabierzesz się ze mną? - zapytał z zachęcającym uśmiechem, unosząc do góry dłoń w bliżej nieokreślonym geście. Ostatecznie szybko ją opuścił, uznając, że jednak nieeleganckie, a nawet niebezpieczne byłoby wykonywanie przed kobietą dziwnych ruchów, nie wspominając już o przypadkowym jej dotknięciu. Wychodziło na to, że nieznajoma jest jakaś bandytką, albo co najmniej osobą znającą się na "rzeczy". W połączeniu z nieprzeciętną urodą, dawało wystarczający argument, by złożyć jej ową propozycję. Cramp zbytnio nie przejął się tym, że obok znajdują się ludzie, którzy prawdopodobnie zamierzają bronić piersią wioskę przed najazdem murzynów, ale Salma Hayek z pewnością się do nich nie zaliczała.
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-11-2013 17:45
Billy miał w błędzie. Miał w dupie miasteczko. W zasadzie może się dogadać z murzynami i prowadzić im murzyński saloon i murzyński burdel. W końcu on jest takim samym murzynem jak oni, tyle że białym.
- A co dokładniej zrobią jak wrócą? Czego w ogóle chcą?

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Diego

Postać:
Joel Rothschild

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-11-2013 18:55
- Jeśli dobrze zrozumiałem, chcą byśmy wykupili tą panienkę. Swoją drogą jak masz na imię? - zwrócił się do Jane.
- Do tego nie wpadli chyba na to, by zapytać mieszkańców o poddanie miasta, bo nie przyszło im to do głowy. Szczerze, to i ja nie darzę przesadną miłością tej mieściny.
"Tym bardziej po tym jak zabiłem szeryfa" - mógłby dodać, ale nie wydawało mu się dobrym pomysłem przyznawanie się do tego.

A ten kto przetrwa, zostanie Mistrzem...
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-11-2013 19:41
- No dokładnie. Mam w dupie miasto. Niech sobie przejmą władzę, mam na to wyjebane.
Pat cieszył się, że ktoś w tej dziurze myśli podobnie jak on.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 29-11-2013 21:28
Margaret wcale nie była taka chętna do przyjęcia murzynów do miasta. To nie jest odpowiednie miejsce dla tych ludzi. - powiedziała swoje zdanie, spoglądając podejrzliwie na Jane. Chciałaby znaleźć chwilę, by móc porozmawiać z nią na osobności.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-11-2013 22:45
- Może i nie odpowiednie, ale dla mnie nie odpowiednim miejscem jest dziura wykopana w piachu...
Pat cenił swoje zdrowie i życie. Może jedynie bardziej cenił swój majątek.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Jane
Użytkownik

Postać:
Jane O'Hara (NPC)

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-12-2013 23:20
Jane zbyła prychnięciem propozycję Billy'ego.
- Jestem Jane - przedstawiła się Joelowi. - Trochę mnie dziwi że tak się wszyscy kwapicie do ucieczki z miasta, ale mam pewien pomysł. Wydaje mi się, że wiem gdzie czarnuch poszuka wsparcia. Gdybyśmy zaatakowali ich w kryjówce na farmie nieopodal, element zaskoczenia byłby po naszej stronie.
Rozejrzała się po twarzach zainteresowanych, szukając aprobaty dla swojego pomysłu, jednak jedyne co znalazła to znaczące spojrzenia Margaret, insynuujące czmychnięcie w jakieś ustronne miejsce. Chyba nadszedł czas uregulować tą sprawę.
- Cóż, zastanówcie się, ale czas ucieka. Tymczasem zapraszam na przechadzkę - zwróciła się do Margaret i ujęła kobietę pod rękę, odciągając ją na bok i prowadząc ulicą z dala od saloonu.
- Dobra, mów o co chodzi - wyszeptała, nawet nie spoglądając na Margaret.

2
1

Osoba, która odpadła dowie się o tym w momencie śmierci swojej postaci. Jest nas mało, więc nie chcę jeszcze bardziej ograniczać ilości postów. Edycję skończymy za tydzień w niedzielę. Ze względu na remis na drugim miejscu, w głosowaniu finałowym wezmą udział jednak 3 osoby, a nie dwie jak planowałem smiley
Zadaniem obecnie jest atak, obrona, bądź ucieczka. Jakąkolwiek opcję wybiorą bohaterowie, podołamy z fabułą smiley
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 02-12-2013 19:32
Margaret chwilę szła w milczeniu.
mam nadzieję, że nic nie mówiłaś o naszym... małym sekrecie? - powiedziała cicho, także nie patrząc na towarzyszkę.

Jane
Użytkownik

Postać:
Jane O'Hara (NPC)

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-12-2013 20:16
Przekorny uśmieszek przemknął przez usta Jane. Odpowiedziała konspiracyjnym tonem:
- Nie masz powodu do obaw, o ile przyjmiesz moją propozycję. Wiesz jak lubię blask złota. Powiedzmy, że zostaniemy wspólniczkami. Nie zgodzę się na mniej niż 40%.
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-12-2013 20:47
Gdy kobiety odeszły, Pat zwrócił się pozostałych z nim mężczyzn.
- Co o tym sądzicie? Moim nie warto ufać tej kobiecie tylko po to, by ratować tę dziurę...

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 03-12-2013 22:41
Margaret także się uśmiechnęła. Ja wolę blask diamentów. - powiedziała przekornie. Co to za propozycja?

Jane
Użytkownik

Postać:
Jane O'Hara (NPC)

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-12-2013 00:23
Jane parsknęła. Najwyraźniej źle oceniła inteligencję Margaret. Nie chciała jednak jej drażnić. Nie teraz, kiedy miała ją na haczyku.
- To co powiedziałam. Oto propozycja - moje milczenie warte jest czterdzieści procent ze skarbu mr Sharpa. Nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. Twój mąż miał ukrytą fortunkę.
Diego

Postać:
Joel Rothschild

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 07-12-2013 21:50
Joel zrozumiał, że kryjówka, o której mówiła Jane to stara farma jego ojca. Właściwie to opuścił ją tylko w celu poszukiwania zemsty na szeryfie Dicku, który znacząco pomógł jego ojcu w popełnieniu rzekomego samobójstwa. Joel wiedział swoje. Jednakże teraz, kiedy zemsta się dokonała, nie mógł zostawić farmy w łapach oprychów.
Popędził za dziewczyną, by dowiedzieć się coś więcej, gdy nagle usłyszał cichy trzask, a latynoska piękność upadła na ziemię, wzbijając obłok pyłu. Scott podbiegł bliżej, lecz zatrzymał się, widząc lufę wycelowaną w siebie przez Margaret. Krzyknęła coś o tym by się nie zbliżał, po czym korzystając z zaskoczenia, uciekła gdzieś w boczną uliczkę.
Schylił się, by przyjrzeć się bliżej Jane, lecz ta już nie żyła.

Widząc całe wydarzenie, Ned oraz Pat postanowili natychmiast zwinąć się z miasta. Billy przebywał w sobie tylko znanym miejscu. Podążyli zabrać najcenniejsze rzeczy. Pat uporał się z tym szybciej i wyjechał konno z zamiarem opuszczenia Sweethole. Niestety nie zdążył. Banda dowodzona przez Boba napotkała go u bram miasta. Wielu z nich nosiło kaptury, co oznaczało że należą do Ku Klux Klanu. W swoim zdeterminowaniu Pat zbeształ murzyna, po czym wyciągnął broń, celując do Boba. Nie zdążył jednak nacisnąć spustu, gdy sam dostał kulkę. Jego ciało przywiązano do konia i zaciągnęto do miasta.

2 - Otherwoman
1 - Flaku

Cel: Wszyscy pozostali znajdują się w mieście, a bramy są strzeżone przez ludzi Wetmore'a. Ponieważ chyba nikomu nie zależy już na obronie Sweethole, ratujcie swoje życie i uciekajcie z miasta.

Diego

Postać:
Joel Rothschild

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 09-12-2013 00:52
Gdy Bob z bandą najechał miasto, nie zastał nikogo na ulicach. Przejęcie rządów nigdy nie było łatwiejsze, więc nie czekając wziął się do roboty. Po jakimś czasie mieszkańcy jakoś przyzwyczaili się do nowych, reżimowych rządów. W końcu nie mieli wyboru.
Po naszych bohaterach ślad zaginął. Dopiero po kilku dniach jeden z ludzi Wetmore'a znalazł podkop pod murami miasta, w miejscu gdzie jeden z budynków się z nimi stykał. Najprawdopodobniej garstka osób sprzymierzyła się i wspólnie przygotowała plan ucieczki. Następnie każdy podążył we własną stronę.
Po udanej zemście, Joel postanowił odzyskać farmę. Nie było to łatwe zadanie, więc to już historia na zupełnie inną opowieść...

Otherwoman smiley Flaku smiley Lion

Każdy z uczestników otrzymał 1 głos.
Dziękuję za edycję i trzymam kciuki aby ktoś się z sercem wziął za edycję LOSTową bo to chyba jedyna nadzieja na odzyskanie jako takiej formy smiley

Diego

Edytowane przez Diego dnia 09-12-2013 00:53
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 09-12-2013 02:05
Wygrać edycję, pisząc w niej 5 postów, powinienem dostać jakiś dyplom. smiley Ale tym samym- MP to trzeba już niestety postawić pomnik (jakaś lostówka na koniec i starczy)smiley
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 09-12-2013 16:40
Wynik taki sam jak cała edycja, czyli ironiczny smiley
Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum